Goedkoop lenen, bestaat dat eigenlijk wel? - Goedkoop.be

Goedkoop lenen, bestaat dat eigenlijk wel?

Yvonne
Door Yvonne
0 reacties

‘Goedkoopste lening’ is een veel gebruikte zoekterm. Maar als je niet oplet, dan kan goedkoop duurkoop worden. En bestaat dat eigenlijk wel; goedkoop lenen.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: goedkoop lenen bestaat niet. Een lening kost namelijk altijd geld. Heb je spaargeld en kun je het missen, dan heeft dit de voorkeur boven lenen. Ook kun je de aankoop uitstellen en eerst sparen. Kopen met spaargeld kost namelijk niets extra.

De goedkoopste lening vinden

Wil je toch geld lenen voor een aankoop, dan streef je uiteraard naar de goedkoopste lening. Deze vind je door de rentes van verschillende aanbieders te vergelijken. De laagste leenrente krijg je bij leningen van 25.000 euro of hoger. Leen echter nooit meer dan je nodig hebt.

Vervolgens kies je welke lening je nodig hebt: een doorlopend krediet of een persoonlijke lening.

  • Een doorlopend krediet kies je als je extra bestedingsruimte nodig hebt. Je kunt dan geld opnemen en aflossen wanneer het jou uitkomt. Uiteraard tot het afgesproken kredietlimiet.
  • Een persoonlijke lening kies je als je geld wilt lenen voor een eenmalige aankoop. De rente staat gedurende de looptijd vast en daarna heb je de lening helemaal afgelost. Deze leenvorm wordt het meest gekozen.

Tip: kies voor een looptijd gelijk aan (of korter) dan de levensduur van de aankoop.

Let op de voorwaarden

Vergelijk niet alleen de rente, maar ook de voorwaarden. Boetevrij aflossen en dat de lening na overlijden vervalt, zijn goede redenen om iets meer meer te betalen.

Wil je een verbouwing aan je woning financieren, dan is een verhoging van je hypotheek een interessant alternatief. In vergelijking met een consumptief krediet zijn de verschillende hypotheekrentes een stuk lager. Wel moet je rekening houden met administratiekosten en mogelijk een bezoek aan de notaris. Door deze kosten is financieren met een hypotheek enkel interessant bij hoge leenbedragen.

Wat de goedkoopste lening is, hangt dus af van je situatie. Zorg dus dat je goed op de rentetarieven en voorwaarden let en kies op basis daarvan een lening die bij je past.

Over de auteur

Yvonne

Het is altijd fijn om interesses te combineren. Aan mijn passie voor beauty en lifestyle hangt best een flink prijskaartje. Gelukkig ontdek ik ook steeds de hoogste kortingen en codes, zodat ik dat trendy paar schoenen, fijn dagje wellness of de nieuwste nagellak toch voordelig koop. Vind je op Goedkoop.be niet meteen een code voor Sarenza, Albelli of een andere webshop? Spreek me even aan, ik ga voor je op zoek.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.