Goedkope renovatieleningen tijdens Batibouw 2019 - Goedkoop.be

Goedkope renovatieleningen voor jouw droomproject

Door
Laatste update op 0 reacties

Heb jij plannen om je woning te verbouwen? Renoveren kost een pak geld. Dat kunnen de meeste mensen niet zomaar ophoesten zonder financiële hulp.

Tijdens (en na) Batibouw, de grootste bouwbeurs van het land, kan je profiteren van zeer voordelige leningen aan lage rentevoeten! Tips, inspiratie en advies, hier ontdek je alles wat je wilde weten om van jouw (ver)bouwproject een succes te maken.

Wist je dat bij verbouwingen een zogenaamde renovatielening het interessants is? Ik ging met volle moed voor jullie op zoek naar het hoe of wat, de voordelen en de banken waar de goedkoopste renovatieleningen momenteel te vinden zijn.

Wat is een renovatielening precies?

Een renovatielening is in feite gewoon een soort lening op afbetaling. Dat betekent dat je i.t.t. bij hypothecaire leningen geen waarborg hoeft te betalen wanneer je deze lening aangaat. De notaris moet ook niet tussenkomen. Deze lening kan je eigenlijk gewoon online aangaan, het proces is in feite eenvoudiger dan bij een hypothecaire lening.

Het logische voordeel is natuurlijk dat je geen startkapitaal hoeft te hebben. Je kan deze lening gewoon aangaan zonder spaargeld, mits je een stabiele job hebt en dus een maandelijks bedrag kan afbetalen. Daarom is een renovatielening interessant voor jonge mensen, die meestal minder spaargeld hebben.

Het grote nadeel van dit type lening is dat het bedrag dat je maandelijks moet afbetalen wat hoger ligt dan bij een hyothecaire lening. Waarom? Je hoeft geen vast bedrag te betalen in het begin, dus je betaalt de totale som volledig af met een vast maandelijks bedrag. Voor eenzelfde lening moet je dan ook logischerwijze meer neertellen per maand.

Voor welke verbouwingen en waar kan je best lenen?

Een renovatielening kan je gebruiken voor grote verbouwingen. Denk aan het plaatsen van een nieuwe badkamer, keuken of dakwerken. Voor zulke ingrijpende werken heb je natuurlijk een vrij hoog bedrag nodig. De meeste banken bieden de optie om een gratis simulatie te doorlopen, zodat je meteen je maandelijkse aflossing te weten komt.

De bank Santander biedt momenteel één van de goedkoopste renovatieleningen. Je kan hier lenen voor een hoog bedrag, namelijk tot € 50.000. Bovendien kan je je aanvraag volledig online regelen. Wat toch een enorm voordeel is t.o.v. andere banken.

Kan je ook een renovatielening gebruiken voor kleinere werken?

Dit type lening kan je ook aangaan wanneer je kleinere verbouwingswerken wil doen, zoals een open haard plaatsen, een jacuzzi of schilderwerken. Eigenlijk voor quasi alle klusjes, je kan het zo gek niet bedenken, is het mogelijk om een renovatielening aan te gaan.

Bij Cetelem kan je een lening aangaan voor dit soort werken. Je kan al lenen vanaf € 2.500. De rentevoet behoort tot de meest voordelige van het moment en staat op nr. 3 op de vergelijkingssite bankshopper.be!

Je kan bij Cetelem ook lenen voor interieurwerken zoals voor de aankoop van meubels en huishoudelijke toestellen. Via de tool kan je trouwens je maandelijkse bijdrage simuleren. Handig toch?

Wil je jouw woning milieuvriendelijker maken door bijvoorbeeld een warmtepomp, dakisolatie of zonnepanelen te installeren?  Het milieuprobleem staat momenteel echt in het centrum van de belangstelling bij jong en oud. En ook de overheid steunt ecologische projecten en initiatieven. Dat brengt voor jou allerlei voordelen met zich mee.

Momenteel kan je bij Cetelem een uiterst voordelige renovatielening voor ecologische werken aangaan. De rentes beginnen al aan 1,89%. Ongelofelijk, maar waar!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.