Vegetarisch eten; afhalen en thuisbezorgen. - Goedkoop.be

Vegetarisch op bestelling

Door
Laatste update op 0 reacties

Pff een hectische dag achter de rug en totaal geen zin om de supermarkt in te sprinten voor de nodige boodschappen? Of juist een lekker relaxmoment voor jezelf ingelast en kun je de energie niet opbrengen om achter het fornuis te kruipen? Eten afhalen of laten bezorgen is de oplossing als je toch op je gemak thuis wilt eten.

In deze vierde periode van ‘Dagen zonder Vlees’ bekeek ik wat hier de mogelijkheden zijn op vegetarisch gebied. De uitkomst verraste mij! Nieuwsgierig waarom? Je ontdekt het hieronder.

Aan de deur bezorgd

Toen ik aan deze periode van ‘Dagen zonder vlees’ begon, dacht ik ‘hoe gemakkelijk is dat, je eten thuis laten bezorgen’. Via handige portaalsites als Just-Eat of de website van Domino’s heb je binnen een paar muisklikken een maaltijd besteld. Echter wordt het iets lastiger als je geen vlees of vis eet. Bij de eetgelegenheden die aan de deur bezorgen, gaat het vaak niet verder dan pizza, kebab of shoarma, pasta’s en broodjes. OP enkele uitzonderingen na. Er zijn uiteraard veggie pizza’s en pasta’s, maar de keuze wordt wel een stuk kleiner.

Pizza, dat eet ik graag en daar zijn ook voldoende vegetarisch varianten van. Ik besloot dus om met een pizza te beginnen. Tijdens het bestellen kwam ik erachter dat wanneer je gebruik maakt van een portaalsite zoals Just-Eat, dat er dan vaak een minium bestelbedrag verplicht is, willen ze überhaupt je bestelling opnemen. Je moet al met twee of met drie personen eten, wil je dit minimumbedrag bereiken. Het fijne van de portaalsites is dan wel weer dat je zowel contant als online kunt afrekenen. Heb je geen geld in huis, dan is deze manier van bestellen echt ideaal. Bovendien krijg je er direct een verzameling te zien met al je bestelopties.

Omdat ik ook regelmatig alleen eet (en dan dus niet aan het verplichte besteldbedrag geraak), bestelde ik een vegetarische spaghetti rechtstreeks bij een eetgelegenheid. Er wordt geen minimumbedrag gevraagd en je kunt telefonisch eventueel ook nog wat specifieke wensen doorgeven. De spaghetti was op tijd en smaakte prima.

Veggie take away

Een hele periode leven op alleen maar pizza, pasta en broodjes, dat zag ik niet zo zitten. Vandaar dat ik het internet eens afspeurde naar alternatieven. Via eet.nu kwam ik terecht bij restaurants in mijn omgeving met afhaalmogelijkheid. Uiteindelijk viel mijn oog op een tapasrestaurant met afhaalmogelijkheid én vegetarische gerechten.

Er zijn diverse restaurants waar je gerechten op bestelling kunt afhalen. Niet altijd staat dit even duidelijk aangegeven op de website. Het is een aanrader om gewoon even de telefoon op te pakken en te informeren.

Thuis bij de hobbykok

Tijdens het zoeken naar afhaalrestaurants, kwam ik nog een mooi alternatief tegen: Thuisafgehaald.be. Voor wie nog niet bekend is met Thuisafgehaald.be, hier het concept in het kort uitgelegd.

Op Thuisafgehaald.be bieden heel wat thuiskoks dagelijks heerlijke maaltijden aan. Je kunt je op de website (gratis) aanmelden als afhaler. Vul daarna je postcode in om te zien welke maaltijden bij jou in de omgeving worden aangeboden. Zit er iets van je gading tussen, dan dien je een verzoek in bij de desbetreffende thuiskok. Die weigert of accepteert vervolgens. Bij acceptatie ontvang je een bericht met de adresgegevens van de thuiskok en eventuele extra informatie (om bijvoorbeeld zelf een bakje mee te nemen). De maaltijden kosten gemiddeld €4.

Een gezonde maaltijd aan een relatief lage prijs, nou dat wilde ik wel eens proberen! Zo gezegd, zo gedaan. Meteen aangemeld en gezocht op mijn postcode. En ja hoor, een risotto met Italiaanse groenten en beenham of vis werd aangeboden. Ook mogelijk in vegetarische variant. M’n verzoek werd geaccepteerd en diezelfde avond nog kon ik mijn vegetarische maaltijd ophalen. Supervriendelijke mensen, van wie ik ook nog een extra stukje appeltaart meekreeg. Het eten was lekker, dus Thuisafgehaald.be heeft mij enorm verrast!

De laatste loodjes

De vierde periode van ‘Dagen zonder vlees’ loopt op z’n einde. Eerder kookte ik zelf met vleesvervangers en HelloFresh en ging ik buiten de deur eten. In de laatste week van ‘Dagen zonder vlees’ zal ik het vegetarisch eten verder zetten. Zelf koken, uit eten of bestellen, daar ben ik nu ‘vrij’ in.

‘De laatste loodjes’ dus. Is het vlees-en visloos eten zo goed bevallen dat ik nu vegetariër voor het leven ben of zet ik 27 maart m’n tanden meteen in een biefstuk of kabeljauwfilet? Dat ga je snel lezen in mijn laatste artikel!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.