Schrikkeljaar: de financiële gevolgen van 29 februari - Goedkoop.be

Schrikkeldag: extra duur of dubbel zo goedkoop?

Yvonne
Door Yvonne
Laatste update op 0 reacties

Over een paar dagen is het zover: schrikkeldag. Dat betekent dat we dit jaar één dag langer genieten van spectaculaire aanbiedingen! Verschillende webshops zien deze dag namelijk als de ideale gelegenheid om extra kortingen aan te bieden. Lees verder en ontdek hoe jij deze dag goedkoop doorkomt!

In een schrikkeljaar heeft de maand februari 29 dagen in plaats van 28. Dat heeft financiële gevolgen. Op het werk zijn we een extra dag aanwezig voor hetzelfde loon. Aan de andere kant genieten we als huurder of abonnementhouder een dag langer van ons huis of telefoonabonnement voor dezelfde prijs. Het is maar hoe je het bekijkt.

Wist je dat een schrikkeljaar een enorme boost voor de economie teweeg brengt? Dat komt omdat een gemiddeld gezin tot tientallen euro’s extra moet uitgeven aan bijvoorbeeld eten, drinken, gas, water en licht. Dit kan op jaarbasis zelfs leiden tot extra economische groei van wel 0,25%.

Het is voor iedereen verschillend hoe in een schrikkeljaar de financiële cijfers uitvallen tegenover andere jaren. Natuurlijk kan je hier zelf wel enige invloed op uitoefenen. Lees onze tips en ontdek hoe jij een voordelige schrikkeldag beleeft.

Schrikkeldagacties

Is er een kortingsactie in de maand februari? Dan heb je dit jaar een dag extra om die aanbieding te scoren. Dat is bijvoorbeeld handig wanneer je een vakantie wilt boeken, maar nog niet zeker bent welke reis.

Maar dat niet alleen! Verschillende aanbieders hebben op deze dag speciale acties, zodat je extra voordelig shopt. Veel aanbieders maken hun kortingscode of actie pas op de dag zelf bekend. Wij hebben er al een aantal achterhaald.

Reizen

Toe aan een lekker weekend weg of een heerlijke vakantie? Op schrikkeldag pak je de beste deals bij Hotels.com. Hoeveel korting je krijgt, kunnen we nog niet verklappen. Hou Goedkoop.be maandag in het oog, want het wordt de moeite!

Meer iemand die graag de adrenaline door je lijf voelt gieren? Stap dan in de wildste achtbanen en vetste attracties en breng je nacht door in het Eftelinghotel of in Efteling Bosrijk. Als je in een van deze twee accommodaties aankomt op schrikkeldag, dan krijg je op je gehele verblijf 29% korting cadeau.

Beproef je geluk

Wie weet is schrikkeldag wel jouw geluksdag! Je kan in ieder geval je geluk beproeven met de lotto. Op 29 februari is er een extra trekking waarbij maar liefst 2 miljoen euro te winnen valt. Hiervoor moet je nog wel even als enige alle zes de nummers correct hebben. Wat wordt het, geld winnen of verliezen?

Hou je niet zo van gokken en ben je meer van de feitjes? Neem dan samen met 3 vrienden deel aan de vierjaarlijkse Schrikkelquiz in Kuurne (bij Kortrijk). Schrijf je snel in, want de quiz is al op 26 februari en vol is vol.

In verwachting

Verwacht je een baby op schrikkeldag? Dan geniet je van een gratis set tetradoeken bij Dreamland om de geboorte van dit kleine wonder te vieren. Om je kindje af te drogen na het badje, inbakerdoek, knuffeldoek of licht zomerdekentje… tetradoeken zijn onmisbaar.

Verjaardagskaarten

In België lopen bijna 7000 mensen rond die op 29 februari zijn geboren. Ken je zelf iemand die op schrikkeldag is geboren? Dan is het dit jaar weer tijd om een leuke verjaardagskaart te kopen.

Je kiest natuurlijk voor een extra bijzonder kaartje dat speciaal is ontworpen voor deze ongewone dag. Bestel snel die schrikkeldag verjaardagskaart en geniet van 25% korting.

Gouden tip van Goedkoop.be

Zoek je naar een leuke verjaardagskaart voor iemand die niet op schrikkeldag jarig is, of zoek je een kaartje voor een andere gelegenheid? Bekijk dan het aanbod van Greetz. Hier vind je de leukste wenskaarten die je direct kunt versturen naar het juiste adres.

Zelf jarig!?

De kans dat je op schrikkeldag jarig bent is niet zo groot. Een Noorse vrouw slaagde er echter in om 3 schrikkelbaby’s achter elkaar te krijgen, namelijk in 2004, 2008 en 2012!

Ben je toevallig zelf ook zo’n (on)geluksvogel die maar één keer in de vier jaar jarig is? Op schrikkeldag word je extra verwend en krijg je extra veel cadeaus! Zo krijg je bijvoorbeeld bij verschillende bakkers door heel België een gratis taart. Dat wordt smullen!

Je weet nu dat je extra kortingen kan pakken op schrikkeldag. Vergeet niet om op de dag zelf ook kortingscodes en acties in de gaten te houden. Heb je zelf nog een fantastische schrikkeldagactie ontdekt? Laat het ons en anderen weten in een reactie, zodat we van nog meer korting kunnen genieten!

Over de auteur

Yvonne

Het is altijd fijn om interesses te combineren. Aan mijn passie voor beauty en lifestyle hangt best een flink prijskaartje. Gelukkig ontdek ik ook steeds de hoogste kortingen en codes, zodat ik dat trendy paar schoenen, fijn dagje wellness of de nieuwste nagellak toch voordelig koop. Vind je op Goedkoop.be niet meteen een code voor Sarenza, Albelli of een andere webshop? Spreek me even aan, ik ga voor je op zoek.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.