Vegetarisch restaurant of elders vega uit eten? - Goedkoop.be

Vegetarisch op een bordje gepresenteerd

Door
0 reacties

Van zelf kokkerellen met vleesvervangers en HelloFresh naar het proeven van vegetarische gerechten buiten de deur. Moet je voor een lekkere vlees- en visloze maaltijd naar een vegetarisch restaurant of zijn er ook opties in de ‘standaard’ eetgelegenheden? Ik reserveerde een tafeltje bij diverse etablissementen en speurde de menukaarten voor je af. Smaakte het naar meer? Je leest het hieronder!

Van tortilla tot fastfood

Van de Mexicaan en de Italiaan tot de Japanner en zelfs de McDonald's, ik ben verschillende ‘keukens’ ingedoken om te ontdekken wat het vegetarisch dineraanbod is. Mijn conclusie: er zijn best veel opties om vlees-en visloos te eten. Veel of weinig keuze, dat is per eetgelegenheid verschillend en soms moet je ook een beetje creatief zijn.

Bij de McDonald's bijvoorbeeld, waar hoofdzakelijk vlees en vis op het menu staat, had ik kunnen kiezen voor die ene vegetarische salade met mozzarella en pasta, maar als iedereen frietjes zit te eten, dan blijf ik niet achter. Om de avond toch niet alleen op frieten door te komen, bestelde ik er een side salad en een milkshake bij. Toch McDonald's frietjes, de nodige groenten en een goed vullende milkshake. Prima om een keer te doen, wanneer vrienden of familie er graag wat willen snacken, maar zolang ik vegetarisch eet, ga ik er niet meer terug.

Dineren in het sushirestaurant zonder daarbij vis te nuttigen, geen enkel probleem. De sushi met komkommer, zeewier, sesamballetjes, loempiaatjes en seizoensgroenten hebben me prima gesmaakt. Iets wat me ook bij de Japanner opviel, is dat op steeds meer spijslijsten met een symbooltje aangeven wordt wanneer het vegetarisch gerecht is.

Tip: heb je iets zien staan op de menukaart wat je lekker lijkt, maar is het met vlees of vis? Vraag eens aan de serveerder of het mogelijk is om dit weg te laten of dat de kok mogelijk iets weet met welke ingrediënten het ook heerlijk zou smaken.

Een schnitzeltje, biefstuk of stukje witvis, dat is waarschijnlijk voor de meesten wel de bekende kost. Besluit je buiten de deur vegetatisch te gaan tafelen, dan kom je nog wel eens gerechten tegen, waarvan je geen of niet alle ingrediënten kent. Zo probeerde ik bijvoorbeeld, in een brasserie, voor het eerst een quinoaburger met rode paprikasaus. Helemaal nieuw voor me, maar verrassend lekker.

Op zoek naar restaurants die vegetarische gerechten op het menu hebben staan? Kijk eens op Vegatopia.com voor een impressie.Je kunt op deze website zoeken op provincie, maar je kunt er bijvoorbeeld ook terecht voor vegetarische recepten.

De rekening alsjeblieft

Waar ik zelf best wel nieuwsgierig naar was, is het verschil in prijzen tussen vlees/vis en vegetarisch. Wel ik kan je vertellen, de prijzen zijn of gelijk of goedkoper. Niet één keer heb ik meer moeten betalen dan mijn gezelschap, dat z’n tanden wel zette in een stukje vlees of vis.

Krijg je dan ook minder voor die prijs en ga je met een knorrende maag naar huis? Nee, dat zeker niet. De borden die mij werden voorgeschoteld, waren altijd goed gevuld. Net zoals bij de ‘standaard’ gerechten, krijg je ook bij bijvoorbeeld een quinoaburger of vegetarische pasta, een extra schaaltje met frietjes, brood of salade, dus zeker geen hongergevoel wanneer je het etablissement verlaat.

Korte gezondheidsupdate

Ik zit nu over de helft de ‘Dagen zonder vlees’ periode, dus even een korte update over m’n fysieke en mentale toestand.

Het vegetarisch eten gaat me nog steeds goed af. Ik kan zeggen dat ik er niet heel veel moeite mee heb om het te laten staan. Soms, zoals in het sushi restaurant, vind ik het jammer dat ik niet even een hapje vis of vlees kan eten.

Mijn fysieke situatie kent wel wat veranderingen. Al weet ik nu niet of dat komt door het vegetarisch eten of door de tijd van het jaar. Ik heb een flinke verkoudheid te pakken en ook merk ik dat m’n energiepeil wat gedaald is. Het is bovendien niet de enige daling die ik opmerk, ook de cijfertjes op de weegschaal zijn ietwat naar beneden gekropen (kilootje lichter).
Al met al geen drastische wisselingen, maar wel merkbaar.

De laatste uitdaging staat alweer voor de deur. De aankomende periode lijkt eenvoudig, ik kan m’n vegetarische maaltijden gewoon thuis laten bezorgen? Maar is het wel zo makkelijk om vegetarisch online te bestellen en thuis te laten leveren? Je  leest het snel in mijn volgende artikel, dus hou Goedkoop.be in de gaten .

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.