HelloFresh België: gezond en gevarieerd eten? - Goedkoop.be

Getest: 5 dagen smullen met HelloFresh

Door
Laatste update op 2 reacties

Heb je een druk leven, dan zal het misschien niet elke keer lukken om even gezond en vers te eten. Of heb je wel voldoende tijd, maar ontbreekt de inspiratie om altijd maar gevarieerd te eten? Gelukkig zijn daar tegenwoordig oplossingen voor, zoals de maaltijdboxen van HelloFresh. De boxen worden bij je thuis bezorgd en zitten boordevol verse ingrediënten waarmee je zelf een avondmaaltijd in elkaar tovert.

Lijkt een ideale oplossing voor de bezige bijen die geen tijd hebben om boodschappen te doen, maar ook voor die personen die van een afwisselend menu houden. Maar is het echt dé oplossing? Lieke van Goedkoop.be liet een HelloFresh Box (voor 5 dagen) bij haar thuis bezorgen en testte het voor je uit.

Lees alles over het concept HelloFresh

Uitpakken maar!

Wanneer je besluit bij HelloFresh te bestellen, kun je aangeven op welke dag je het pakket wilt ontvangen (zaterdag t/m dinsdag). Ik koos voor de dinsdag tussen 18.00 en 20.30 uur. Op maandag ontving ik de volgende sms van HelloFresh: “Goedemiddag! Jouw HelloFresh Box wordt morgen rond 18.45 bezorgd. Let op: dit is een indicatie, de bezorgtijd kan een uur afwijken. Groet, Maartje”.

En op dinsdag 2 juni 18.35 uur, ttttrrinnggg de deurbel! M’n pakket was gearriveerd. Als een dolle, nieuwsgierige snel kijken wat erin zit. Blijft toch leuk dat pakjes openmaken. Wat me meteen opviel was de grote hoeveelheid kartonnen zakjes en het aantal losse producten en dus hoe weinig plastic verpakte ingrediënten de box bevatte.

Het receptenboekje dat in de box zit, laat niet alleen zien hoe je de gerechten klaarmaakt, maar ook waar je alles opbergt, mocht je daaraan twijfelen. Hamburgers bijvoorbeeld in de koelkast, tomaatjes in voorraadkast... Daarnaast zie je bij elk gerecht staan wat je zelf nog moet toevoegen. Het gaat om producten die je vaak al in huis hebt, zoals olijfolie, peper, zout en bouillonblokjes. Meteen maar even gecheckt of ik dat ook echt in huis heb.

Van keukenprinsessen tot kookdrama´s

En dan op woensdag aan de slag! In het boekje wordt je verteld welke volgorde van recepten je het beste aanhoudt voor de houdbaarheidsdatum. Een lekkere raapstelensoep is het eerste wat ik mag proberen.

Nu kan ik koken, maar een keukenwonder kun je me niet noemen. Eens zien of ik dit eerste gerecht zo klaargemaakt krijg dat het ook echt smaakt. En jawel hoor. De recepten zijn zo helder beschreven, dat zelfs de grootste kookdrama´s de gewenste maaltijd moeiteloos klaarmaken. Stap voor stap wordt uitgelegd wat te doen. Hoeveel heb je nodig voor één persoon, hoeveel minuten moet het in de pan, moet het vuur laag of hoog, heel makkelijk, het kan bijna niet fout gaan.

Welke maalTIJD

Gouden tip van Goedkoop.be

Helemaal enthousiast over de HelloFresh Box en overweeg je een abonnement? Bestel nu je Original-, Veggie- of Familybox en profiteer van 2 keer 25% korting. Je krijgt achtereenvolgens 25% korting op je eerste en je tweede box.

Voor de meeste recepten staat een bereidingstijd van 30/35 min. Nu moet ik zeggen dat ik er langer mee bezig ben geweest. De recepten zijn helder omschreven, maar naar mijn mening ook wat omslachtig. Er staat bijvoorbeeld bij één van de gerechten bij stap 1 “kook 500 ml water”. Later, als je bijna klaar bent met koken, heb je dat water pas nodig. Dat water is zo gekookt met een waterkoker, dat kan de laatste minuten ook nog.

Wat ik dus bij de volgende gerechten geprobeerd heb, is om eerst het recept goed door te lezen en eventueel een beetje te improviseren. Dat scheelde ietwat in tijd en het resultaat was nog steeds zeer smaakvol! Toch was ik met de gerechten uit de HelloFresh Box meer tijd kwijt in de keuken.

Het kan zijn dat ik niet zo handig ben in de keuken en er dus wat langer over doe.  Daarom voor de zekerheid een kleine test ondernomen binnen de familie. M’n vader achter het fornuis gezet (en hij is best vaardig in de keuken), maar ook die was er meer tijd mee kwijt dan stond aangegeven.

Lekker verrassend!

Van raapstelensoep tot Thaïse burgers met Oosterse Salade, het zijn gerechten die ik normaal gesproken niet snel zou klaarmaken. Met de HelloFresh Box eet je niet alleen erg gevarieerd, je maakt ook kennis met nieuwe producten. En het mooie is, je hoeft er zelf niet over na te denken of ervoor het internet af te struinen. Het wordt allemaal voor je geregeld.
Fijn is het dan wel dat ik een makkelijke eter ben en er maar weinig is dat ik niet lust.

Het was heerlijk om eens niet door te supermarkt te hoeven struinen op zoek naar een menu voor aankomende week. Geweldig om eens van nieuwe gerechten te smullen. En helemaal super om te weten dat je de hele week gezond en vers eet. Maar voor mij is het net te veel gedoe in de keuken. Mogelijk dat een HelloFresh Box met 3 maaltijden per week voldoende voor mij zou zijn.

En misschien is het wel een kwestie van wennen?!

Heb jij HelloFresh al eens geprobeerd en wat waren jouw ervaringen?

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.