Online eten bestellen: goedkoop en gemakkelijk! - Goedkoop.be

Geen zin om te koken? Bestel online een goedkope maaltijd!

Door
Laatste update op 3 reacties

Eindelijk, het is vrijdagavond! Nadat je de laatste minuten van je werkdag zag wegtikken – toegegeven, iedereen kampt wel eens met het befaamde vrijdaggevoel -, spurt je naar huis. Tijd om in de zetel te ploffen en er vooral niet meer uit te komen. Klein technisch, maar moeilijk te negeren probleem: je maag protesteert tegen dat nietsdoen en vraagt knorrend om een lekkere maaltijd.

Diepe zucht. De afstand naar de koelkast lijkt plots een halve wereldreis, laat staan dat je nog energie hebt om met potten en pannen te goochelen. Op restaurant dan maar? Ook niet, daartegen stellen je voeten hun veto en ook je portefeuille kijkt misnoegd. Stilaan rijpt er een schitterend idee – het is vrijdagavond, die hersens van je werken al eens wat trager, dus het sijpelt maar traag binnen. Tot je plots het licht ziet: online natuurlijk! Neem er even je laptop, tablet of smartphone bij en in enkele muisklikken heb je de perfecte, makkelijke maaltijd besteld. 

Afhaalmaaltijden online: hoe werkt dat precies?

Nu je de perfecte oplossing gevonden hebt om je maag te plezieren, moet je alleen nog beslissen wat je gaat eten. Je hoeft heus geen fichebak bij te houden met alle spijslijsten van pizzeria’s, kebabzaken en afhaalchinezen in de buurt. Via handige portaalsites en websites zoals Just-Eat en Domino's krijg je een mooi overzicht van de maaltijden die je bij jou thuis kunt laten leveren. Enkele muisklikken later zit je alweer achteruitgezakt in je zetel, te wachten tot de bel gaat.

Gratis frietjes

Een Belg zou geen echte Belg zijn als hij niet regelmatig een frietje steekt. Een bakje frieten, een lekkere snack erbij en een fris pintje, als dat niet goedkoop genieten is.

Wij hebben nog een goudgele tip voor frietjesfans. Fritkotactie.be lanceert geregeld een lekkere actie, waarbij je een frituursnack gratis krijgt. Je kunt de frietjes en gefrituurde snacks dan wel niet online bestellen, met de online bon trek je wel naar een frituur in je buurt. Op de website staat een lijst met alle deelnemende frituren. Een mexicano, viandel, cervela tot zelfs een Samson&Gert-smulbox, Fritkotactie laat je gratis smullen!


STAP 1: Waar?

Je vult eerst en vooral je postcode of locatie in om te zien welke restaurants er in de buurt zijn. De website geeft je een handig overzicht van alle mogelijkheden. Handig ook dat erbij vermeld staat of het restaurant nu open is. Dat scheelt je een hoop selectiewerk.


STAP 2: Wat?

Waar heb je vanavond zin in? Ga je voor een krokante pizza, lijkt een pita met heerlijke looksaus je wat of ga je de Oosterse toer op?

Klik door naar de gewenste maaltijd om terecht te komen bij alle restaurants met dit gerecht in de aanbieding. Heb je al een favoriet adresje, dan wordt het makkelijk kiezen. Moet je nog beslissen waar je bestelt, dan helpen een heleboel reviews en uiteraard ook de aantrekkelijke menu’s je vooruit.

Heb je er een restaurant uitgepikt, dan kies je nu de precieze maaltijd. Pizza Hawaii, Bolognese of Calzone, dürüm of pita en misschien nog een lekker dessertje... Het aanbod is oneindig.

STAP 3: Bestellen!

Gouden tip van Goedkoop.be

Hoef je niet te kiezen uit een lijst pizzatenten omdat Pizza Hut jouw absolute favoriet is?

Geen probleem, bestel dan rechtstreeks bij Pizza Hut, ga je bestelling afhalen of laat die leveren.

Vergeet natuurlijk niet om eerst te kijken op Goedkoop.be of er acties zijn met korting.

Smakelijk!

Alle voorkeuren zijn aangeduid, je vult je adres in en kiest de betaalwijze. Via bijvoorbeeld Domino's en Just-Eat kun je makkelijk online betalen met bank- of kredietkaart, maar maaltijdcheques of contant betalen zijn eveneens een optie. Beide sites bieden ook de mogelijkheid om aan te duiden wanneer je de maaltijd geleverd wilt krijgen. Een sterk knorrende maag stuurt je naar ‘zo snel mogelijk’. Heeft die maag van je wat meer geduld, bepaal dan zelf het uur.

STAP 4: Smullen

Zo, laat je maar weer lekker achteruitzakken in die sofa. De voorziene levertijd wordt meegedeeld, soms zelfs via sms. Het enige wat je nu nog moet doen, is even de deur openen, maaltijd in ontvangst nemen en klaar.
Nu kan het weekend pas echt van start gaan. Filmpje op, dekentje op je voeten en afhaalmaaltijd in je schoot. Smakelijk!

Help andere maaltijdbestellers

Online is het nogal moeilijk in te schatten welke zaak de beste maaltijden aan huis levert. Je ziet de  gerechten niet en ook de lekkerste geuren wringen zich nog steeds niet door de internetkabel. Gelukkig laten bestellers dikwijls hun mening achter. Dat maakt het een stuk makkelijker om te kiezen.

Nadat je genoten hebt van je – hopelijk lekkere – afhaalmaaltijd, doe je anderen een groot plezier door ook jouw ongezouten mening te geven. Het helpt trouwens ook de restaurants vooruit. Complimentjes doen altijd deugd, maar ook tips zijn overal welkom.

Culinaire ontdekkingen van je buren

Heb je geen zin om te koken, maar zegt het uitgebreide aanbod van Just-Eat en Pizza Hut je ook niet veel vandaag? Het internet bulkt van de leuke initiatieven, Thuisafgehaald.be bijvoorbeeld. Je kiest er uit zelfgemaakte gerechten van mensen uit je buurt. Via een fotootje, omschrijving en prijs kom je alle details over het gerecht te weten. Er staat vermeld wanneer je de maaltijd mag ophalen, een plastic bakje meenemen volstaat. Je moet er zelf om, maar smult wel van een vers bereide maaltijd.

Roer je graag zelf in de potten, dan deel je je kookkunsten via Thuisafgehaald.be met anderen. Alleen maar voordelen dus. Restjes staan niet langer te verkommeren in de koelkast, een teveel aan groenten verwerk je tot lekkere hapjes die je deelt met geïnteresseerden.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.