Welke kredietkaart is het voordeligst voor je aankopen? - Goedkoop.be

Welke kredietkaart biedt de meeste voordelen tijdens het shoppen?

Mitch Steiner van Topcompare.be
Door Mitch Steiner van Topcompare.be. Geplaatst door
Laatste update op 0 reacties

Dankzij een productverzekering vermijd je onnodige zorgen en onaangename kosten bij je aankopen. Dit geldt ook voor je aankopen op het internet. Er zijn heel wat kredietkaarten waarbij productverzekeringen inbegrepen zijn, maar de dekking kan sterk verschillen van kaart tot kaart.

Nog snel een cadeau kopen voor het einde van de solden nadert? Maar misschien raakt je nieuwste aanwinst in al je haast beschadigd of, erger nog, word je het slachtoffer van fraude of diefstal. Shop je liever online, dan bestaat de (kleine) kans  dat het product beschadigd, te laat of zelfs niet geleverd wordt. Ook kunnen fraudeurs uw kaartgegevens misbruiken.
Tal van kredietkaarten bieden gelukkig een aantal productverzekeringen aan die je tijdens en na het (e-)shoppen een gerust gemoed kunnen geven:

  • Aankoopverzekering: bij verlies, diefstal of beschadiging zijn je aankopen verzekerd.
  • Verlengde garanties: garantie op wit- (elektrische huishoudelijke apparatuur), bruin- (geluids- en beeldelektronica) en/of grijsgoed (ICT apparatuur) bovenop de wettelijke garantie van twee jaar.
  • Veilig online verzekeringen: dekken alle kosten in geval van niet-levering of schade bij bestelling via een online winkel.
  • Fraudeverzekering: alle kosten bij frauduleus gebruik van je verloren of gestolen kaart worden dan gedekt.

Hieronder vind je een overzicht van de 17 kaarten die minstens 2 productverzekeringen bieden.

  • De kaarten met de meeste en ruimste productverzekeringen zijn de American Express Platinum en de Argenta MasterCard Gold, deze bieden zowel aankoopverzekering, verlengde garantie, veilig online verzekering en een fraudeverzekering. En dit voor €40 per jaar bij de Argenta MasterCard Gold. De American Express Platinum is met een jaarlijkse bijdrage van €570 een heel stuk duurder, maar je geniet dan ook van een ruimere dekking bij de verzekeringen, spaart punten (Membership Rewards Programma) en geniet vele bijkomende reisvoordelen en -diensten.
  • De ING MasterCard Gold biedt de ruimste aankoopverzekering voor de langste periode (200 dagen, dekking tot €8.000 per jaar en €4.000 per schadegeval), tegen een jaarlijkse bijdrage van €40. Beobank is de enige andere bank die ook 200 dagen verzekering biedt, voor €1.000/schadegeval en €2.000/jaar (Beobank Brico World Mastercard) en €1.250/schadegeval en €2.500/jaar (Beobank Extra World Mastercard). Je geniet er ook van cashback. Voor de ruimste dekking op 90 dagen moet je bij of BNP Paribas Fortis MasterCard Gold, American Express of Belfius Mastercard Gold zijn. Bij de laatste twee kan je ook punten sparen met het Spaar & Pluk programma, bij de American Express kaarten met het Memberships Rewards programma.
  • De Visa Confort CBC en de KBC/CBC MasterCard Platinum bieden de ruimste verlengde garantie (2 jaren, dekking tot €3.000 per jaar, voor doe-het-zelf-materieel, wit-, bruin- en grijsgoed). De jaarlijkse bijdrage is €22 en €108 respectievelijk. De Visa Confort CBC is de enige kaart met een puntenprogramma (Spaar & Pluk). Ook de AXA Visa Premiumplus biedt een verlengde garantie van 2 jaar voor dezelfde type goederen (van minstens €150), behalve voor doe-het-zelf materiaal, voor een maximaal bedrag van €5.000 per jaar.
  • De KBC MasterCard Gold biedt voor €72 per jaar de ruimste verzekeringsdekking voor online aankopen, waarbij goederen met een eenheidswaarde groter of gelijk aan €100 (geen maximaal bedrag) verzekerd zijn, op voorwaarde dat deze via een website zijn aangekocht van een verkoper gevestigd in de Verenigde Staten of Europa. Andere kaarten met uitgebreide veilig online verzekeringen, voor goederen aangekocht op webshops gevestigd in Europa of de Verenigde Staten, zijn de BNP Paribas Fortis MasterCard Gold, de Fintro MasterCard Gold (voor beide: tot €1.000/schadegeval en max. 2 gevallen per jaar) en American Express kaarten (Platinum: max. €2.500/jaar; Gold: max. €1.000/jaar). Je kunt met deze kaarten ook deelnemen aan een getrouwheidsprogramma om punten te sparen (“Spaar&Pluk” en “Membership Rewards” respectievelijk).
  • De wettelijke franchise (€150) die je moet betalen in geval van kaartfraude wordt door de Argenta MasterCard Gold, American Express Platinum, American Express Gold, Belfius MasterCard Gold en Crelan Visa Gold voor een ongelimiteerd aantal incidententen per jaar gedekt, tussen het moment van verlies/diefstal en de blokkering van de kaart. Bij de BNP Paribas Fortis MasterCard Gold en de Fintro MasterCard Gold zijn het aantal indicenten waarop je vrijgesteld bent van de betaling van de wettelijke franchise beperkt tot 2 per jaar, bij de ING MasterCard Gold tot 1 keer per jaar.

Hieruit kunnen we besluiten dat de Argenta MasterCard Gold de meeste voordelen biedt tijdens het shoppen en dit tegen een jaarlijkse kostprijs van €40. Deze kaart beschikt trouwens over alle productverzekeringen die zeker nuttig kunnen zijn tijdens het (e-)shoppen. De American Express Platinum kaart biedt ook alle productverzekeringen aan, maar dit tegen een jaarlijkse kostprijs van €570. Als je nog van plan bent om te gaan shoppen tijdens deze soldenperiode, zorg en dan zeker voor dat je zo veilig mogelijk shopt, je weet nooit wat er kan gebeuren. Meer weten over de voordelen van een kredietkaart? Lees dan ons artikel "De voor- en nadelen van een kredietkaart".

Twijfel niet om alle kredietkaarten hier te vergelijken. 

Over de auteur

Mitch Steiner van Topcompare.be

Mitch Steiner werkt voor TopCompare.be, waar hij financiële tips geeft en voor jou op zoek gaat naar de beste kredietkaart.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.