Korting door BREXIT: voordeel bij gunstige wisselkoers - Goedkoop.be

BREXIT: Profiteer NU van historisch lage pond!

Door
Laatste update op 0 reacties

Als je de krant of een nieuwssite vandaag geopend hebt, word je gebombardeerd met slechts één thema: de BREXIT. De Britten verlaten de EU en hoewel dit de komende jaren wellicht negatief uitpakt voor ons als Belgen, is nu HET moment om te profiteren. De Britse Pond staat namelijk historisch laag.

Februari 1985, financieel gezien een absoluut dieptepunt voor het Verenigd Koninkrijk, de Pond had namelijk nog nooit zo laag gestaan als toen. Op 24 juni 2016, vandaag dus, heeft de Pond wederom een dieptepunt bereikt. Nog nooit was de waarde van de Britse Pond zo laag als na die beruchte wintermaand in 1985.

Wat is de BREXIT?

Gisteren, 23 juni 2016, stemden de inwoners van het Britse eiland massaal voor het blijven, dan wel het verlaten van de Europese Unie. Met 52% van de stemmen liet het “Leave”-kamp van Nigel Farage het “Remain”-kamp van premier David Cameron achter in een bedroefde stemming. Dit betekent dat Groot-Brittanië de EU zal verlaten en voor belangrijke en omvangrijke beslissingen de steun van Europa niet meer nodig heeft.

Profiteren als Belg

Waarde pond ook interessant voor jou? De uitkomst van het BREXIT-referendum pakt op dit moment in eerste instantie negatief uit voor de Britten zelf. Direct na de uitslag is de wisselkoers Britse pond namelijk met liefst 9% gezakt, waarbij een crash van meer dan 10% zeker nog mogelijk is. Geen goed nieuws voor de Britten dus, maar wel voor ons! Onze Euro’s zijn op dit moment namelijk een klap meer waard geworden ten opzichte van de Pond.

Een korte vergelijking: in januari betaalde je voor 1 Pond nog €1,36. Op het moment van schrijven slechts €1,25. Voor elke Pond die je besteedt, bespaar je dus 11 eurocent.

Hier kan jij als consument op dit moment flink van profiteren door te shoppen in het Verenigd Koninkrijk. Online koop je je kleding momenteel daardoor bijvoorbeeld veel goedkoper via de Britse modewinkel ASOS, die zelfs nog goedkoper zijn dan de huidige wisselkoers. Alle Engelse webshops zijn even zeer interessant voor koopjesjagers.

Je kan natuurlijk ook zelf naar Engeland afreizen om daar te shoppen, bijvoorbeeld met een citytripje naar Londen. Dankzij de Expedia Zomerkoopjes bespaar je 50% op je hotel daar. Dat wordt een leuk weekendje! Hier kan jij als consument op dit moment flink van profiteren door te shoppen in het Verenigd Koninkrijk. Online koop je je kleding momenteel daardoor bijvoorbeeld veel goedkoper via de Britse modewinkel ASOS, die zelfs nog goedkoper zijn dan de huidige wisselkoers. Alle Engelse webshops zijn even zeer interessant voor koopjesjagers.

Betalen van je bestellingen

Nog nooit producten besteld via Engelse websites? Betalen kan bij vrijwel alle webshops via je kredietkaart of met PayPal, zeer gemakkelijk dus. Let wel altijd even goed op de verzendkosten naar België!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.