Goedkope iPhone? Zo koop je de nieuwe iPhone voordelig! - Goedkoop.be

Een van de nieuwe iPhones kopen? Zo doe je dat goedkoper!

Door
Laatste update op 0 reacties

De echte Applefans hebben natuurlijk op 12 september de presentatie bekeken van de nieuwe iPhone X, iPhone 8 en iPhone 8 Plus. De nieuwe modellen beschikken over een aantal nieuwe technische snufjes, maar ook over een stevig nieuw prijskaartje. Te duur voor jou? Lees dan snel verder

Heb jij de Keynote gemist? Geen paniek, we zullen de belangrijkste veranderingen aan de nieuwe iPhone toestellen voor je uitlichten.

iPhone X

De laatste iPhone modellen kwamen wat betreft het uiterlijk sterk overeen. De splinternieuwe iPhone X gooit het roer echter radicaal om.

Randloos scherm

iPhone X achterkant glasHet scherm kent namelijk geen randen meer, wat de volledige voorkant van het toestel een bruikbaar scherm maakt. Het scherm wordt hierdoor een stuk groter, zonder het daadwerkelijke toestel drastisch te vergroten. Het apparaat is in zijn geheel 19% groter dan de iPhone 7 en 13% kleiner dan de iPhone 7 Plus. Toch is het scherm met een formaat van 5.8% inch het grootste ooit in een Apple smartphone.

Thuisknop verdwenen

Het grotere scherm brengt echter ook direct een andere verandering met zich mee. De vertrouwde thuisknop onder het scherm is namelijk verdwenen. Om terug naar het startscherm te gaan moet je nu van onder naar boven swipen. Ook is de vingerafdrukscanner hierdoor niet meer aanwezig op het toestel.

Maar die vingerafdrukscanner was juist zo handig?

Apple komt met een alternatief, genaamd Face ID. Met deze nieuwe functie ontgrendel je het scherm via gezichtsherkenning. Het scherm ontgrendelt wanneer je direct naar het scherm kijkt. Dit werkt ook in het donker en het maakt niet uit als je bijvoorbeeld een bril of een hoed draagt. Met deze nieuwe functie is het daarnaast mogelijk om je eigen emoji’s te maken door gezichtsuitdrukkingen vast te leggen.

Sneller en betere camera

Bij een nieuw toestel hoort een nieuwe processor, die de snelheid een flinke boost moet geven. De nieuw A11 chip in de iPhone X is tot liefst 70% sneller dan zijn voorganger in de iPhone 7. Razendsnel dus!

Ook de camera heeft een mooie upgrade gekregen. Met de twee lenzen is het onder andere mogelijk om 4K-video’s en zeer gedetailleerde slowmotion-video’s op te nemen. Ook zijn ze speciaal ontworpen voor nieuwe augmented reality functies, die later met het nieuw iOS 11 uitgebracht zullen worden. Daar moeten we dus nog even op wachten.

Draadloos opladen

We zijn het er waarschijnlijk allemaal over eens dat het opladen van je smartphone een heel gedoe kan zijn. Je kabeltje is kapot of je bent hem kwijt en je kan weer een nieuwe kopen. Apple heeft de zogenaamde “AirPower’ gepresenteerd, wat een soort matje is waarmee je toestel draadloos opgeladen wordt.

Prijs

De iPhone X is vanaf 3 november te verkrijgen in België. Met prijzen van €1.159 voor 64GB en €1.329 voor 256GB plaatst de telefoon zich wel linea recta tot de absolute top van het segment.

De iPhone X bestellen? Klik dan hier.

iPhone 8 & iPhone 8 Plus

Zijn deze veranderingen niets voor jou, maar wil je wel graag een gloednieuw toestel met de beste prestaties? Dan zijn de iPhone 8 en de iPhone 8 Plus zeker iets voor jou. Deze telefoons zien er hetzelfde uit als de iPhone 7, met als enige uiterlijke verschillen dat de achterkant van glas is en het toestel metalen randen heeft. De verschillen bestaan daarnaast uit een nieuwe processor en de mogelijkheid tot draadloos opladen. Uiteraard is de telefoon nog steeds waterdicht, waardoor het feitelijk een upgrade van de iPhone 7 is.

De iPhone 8 en 8 Plus zijn wel voordeliger dan de iPhone X. Zo kost 64GB bij de iPhone 8 €809 en bij de 8 Plus €919. Beide toestellen zijn leverbaar vanaf 22 september.

De iPhone 8 of 8 Plus bestellen? Klik dan hier.

Goedkoper bestellen

Bij het kopen van een nieuwe telefoon blijft het oude toestel vaak ergens in een lade liggen, zonde natuurlijk. Heb je je oude toestel niet meer nodig? Lever hem dan in bij Coolblue. Door bijvoorbeeld je oude iPhone in te ruilen kan je tot wel €513 aan Coolblue waardebonnen ontvangen. Die kan je dan weer gebruiken om een flinke korting te ontvangen op de iPhone X, 8 of 8 Plus. Benieuwd wat jouw oude toestel waard is? Dat ontdek je hier!

Ouder toestel kopen

De kans is groot dat de prijzen van oudere iPhones zullen dalen de komende tijd, dankzij de komst van de nieuwe toestellen. Als je niet per se het nieuwste model wilt hebben, is dit hét moment om bijvoorbeeld een iPhone 7 of 7 Plus te kopen. Alle huidige prijzen van iPhones vind je hier.

Benieuwd naar de verschillen tussen de oudere toestellen? Lees dan eens onze eerdere artikelen:

- iPhone 7
- iPhone 6S

 

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.