Goedkope iPhone 7: alles over de nieuwste Apple! - Goedkoop.be

De nieuwe iPhone 7, dit is hem!

Door
Laatste update op 2 reacties

Woensdagavond 7 september 2016 presenteerde Apple tijdens hun jaarlijkse Keynote presentatie onder andere de nieuwe Apple Watch Series 2, de AirPods, een nieuw Super Mario spel, Pokémon Go voor de Watch en niet te vergeten: de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Voor je hem bestelt een samenvatting van dit nieuwe toptoestel.

Eerder lieten we je al weten wat de verwachtingen waren van de gloednieuwe iPhone 7. Na de presentatie zijn de gelijkenissen groot, maar niet alle verwachtingen zijn waargemaakt. Apple presenteerde de nieuwe iPhone aan de hand van 10 punten, we nemen de punten met je door.

De nieuwe iPhone X, iPhone 8 of iPhone 8 Plus kopen met korting? Lees dan hier een slimme tip!

1. Nieuwe kleuren

Liefhebbers van de zogenaamde “Space Grey” kleur hebben helaas pech, want bij de iPhone 7 is die kleur niet meer beschikbaar. Toch is de nieuwe smartphone dit keer niet in vier, maar in liefst vijf kleuren te koop. Space Grey heeft namelijk plaats gemaakt voor Jet Black, een glimmende zwarte variant, en simpelweg Black, een schitterend matzwart model. Ga je toch liever voor Silver, Gold of Rose Gold? Geen zorgen, die kleuren zijn nog steeds te verkrijgen.

2. Home-knop

De home-button is niet langer in te drukken en klikt daarmee dus niet meer. In plaats daarvan registreert de knop je aanraking. Hij merkt bovendien of je hard of zacht op de knop drukt, waar je zelf bepaalde functies aan kan koppelen. Uiteraard stel je zelf in wanneer een aanraking “hard” is.

3. Water- en stofdicht!

Gouden tip van Goedkoop.be

De iPhone 7 als eerste in huis of een oudere iPhone nu voordeliger kopen? Ga dan naar Coolblue, waar je de nieuwe iPhone als eerste bestelt zodra hij als pre-order beschikbaar is!

Dit is misschien wel de beste toevoeging voor de iPhone. De iPhone 7 is namelijk stof- en waterdicht volgens het IP67 certificaat. Dit betekent dat de telefoon een korte onderdompeling, bijvoorbeeld een duik in de wasbak, overleeft. Bellen in de regen of de telefoon laten vallen tijdens een spelletje op het toilet is daardoor geen probleem.

4. Nieuwe camera’s

De iPhone 7 beschikt over een nieuwe camera met een lens die bestaat uit zes delen. De camera maakt scherpere foto’s bij slecht licht en herkent gezichten beter voor nóg mooiere foto’s. De iPhone 7 Plus beschikt naast deze camera over een tweede camera die fungeert als telelens. Foto’s waarbij je inzoomt zijn daardoor vele malen scherper. Beide telefoons hebben daarnaast een nieuwe Facetime HD camera aan de voorkant van 7 megapixel. Je selfies zijn daardoor nog mooier!

5. Beter scherm

Het prachtige Retina scherm van de iPhone 7 is 25% helderder dan die van de iPhone 6S. Hierdoor is het scherm beter af te lezen in fel licht, bijvoorbeeld als de zon erop schijnt.

6. Twee speakers

Eerdere iPhones hadden altijd slechts één speaker, waardoor je muziek en films nooit echt tot leven kwamen. De 7 heeft echter zowel boven als onder het scherm een speaker, waardoor je geniet van écht stereo geluid. Dat is wat je wilde horen, toch?

7. Geen hoofdtelefooningang

De tweede speaker heeft helaas ook een nadeel, er is namelijk geen ruimte meer voor een hoofdtelefooningang. Gebruik je nog een hoofdtelefoon met draad, dan zal je die voortaan moeten gebruiken via de Lightning poort. De adapter, het tussenstukje, hiervoor is gelukkig wel bijgesloten bij aankoop van telefoon. Een nieuwe is eventueel aan te schaffen voor slechts €9.

8. AirPods

Gelukkig heeft Apple een oplossing voor bovenstaand euvel: de AirPods. Dit zijn draadloze oordopjes die met slechts één druk op je iPhone, iPad of Mac verbinding maken. Ze worden geleverd in een speciaal doosje waarmee je ze op kan laden en ze gaan liefst vijf uur mee op één batterijlading. De AirPods gaan in België €179 kosten en worden helaas niet geleverd bij de nieuwe iPhone.

9. Apple Pay

Deze toevoeging is voor de Benelux wat minder interessant. Er worden nieuwe landen toegevoegd aan Apple Pay, de app waarmee je in winkels kan betalen met je iPhone. Het is overigens ook nog niet duidelijk welke landen dit zullen zijn.

10. Snellere processor

Bij een nieuwe iPhone hoort een nieuwe processor, zo ook bij de iPhone 7. De nieuwe A10 Fusion processor, en daarmee de nieuwe iPhone, is 40% sneller dan zijn voorganger. Daarnaast is de processor zuiniger en is de nieuwe smartphone verzien van een betere batterij. Daar kan je dus weer even mee vooruit!

Goedkope iPhone

Nu we alle vernieuwingen aan je voor hebben gesteld is het tijd om het te hebben over de prijs. De iPhone 7 en 7 Plus zullen alleen beschikbaar zijn in 32GB, 128GB en 256GB varianten. Alle varianten zullen vanaf 9 september te reserveren zijn. Hieronder een overzichtje van de prijzen.

Embed code
iPhone 7 & iPhone 7 Plus prijzen
iPhone 7 & iPhone 7 Plus prijzen
  iPhone 7 iPhone 7 Plus
32GB €769 €909
128GB €879 €1019
256GB €989 €1129

De modellen zijn te reserveren vanaf 9 september 2016 en de levering start 16 september 2016

De presentatie van een nieuwe iPhone betekent dat oudere modellen stevig in prijs zullen zakken. Voor de iPhone 6S en iPhone 6S Plus veranderd echter het een en ander. Zo verdwijnt hier ook het 16GB model, ten faveure van 32GB. Het 64GB verdwijnt zelfs helemaal, waardoor de keuze slechts bestaat uit 32GB of 128GB. Wil je nog een 64GB model? Dan zal je die op tijd moeten bestellen, bijvoorbeeld bij Coolblue. Klik daarvoor hier.

De prijzen zijn gelukkig wel flink gezakt, net als de iPhone SE overigens. Ook hiervan een overzichtje.

Embed code
iPhone 6S, 6S Plus en SE nieuwe prijzen
iPhone 6S, 6S Plus en SE nieuwe prijzen
  iPhone 6S iPhone 6S Plus iPhone SE
16GB - - €489
32GB €659 €769 -
64GB - - €549
128GB €769 €879 -

 

Goedkope iPhone kopen? Klik dan hier!

Hieronder wordt dit artikel nog een keer samengevat in een filmpje:

 

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.