Beste smartphone: de OnePlus One? - Goedkoop.be

OnePlus One: revolutionaire smartphone nu in vrije verkoop

Door
Laatste update op 8 reacties

De vlaggenschip telefoon, hét topmodel van telefoonfabrikanten is een must-have voor de liefhebbers van techniek en innovatie. Met de in 2015 voorgestelde Samsung Galaxy S6 en S6 Edge, de HTC One M9, LG G4 en Sony Xperia Z4 mochten we niet klagen. Ook Apple heeft in 2015 een nieuwe iPhone gelanceerd. Achter al het geweld bestaat echter een andere speler die de giganten in de gaten houdt en ze misschien wel voorbijstreeft, OnePlus.

Wellicht heb je al gehoord van OnePlus, dat momenteel slechts één telefoon geproduceerd heeft: de OnePlus One. Deze telefoon was voorheen altijd exclusief verkrijgbaar op uitnodiging. Je moest actief zijn op het forum om een uitnodiging te kunnen ontvangen van de fabrikant, maar kon ook uitgenodigd worden door eerdere kopers. De telefoon is namelijk alleen te koop via de eigen website: http://oneplus.net/nl

Het bemachtigen van een uitnodiging was voor veel geïnteresseerden een (te) groot obstakel, al was de telefoon al een tijdje zonder uitnodiging te verkrijgen op dinsdagen.

De oplossing is gearriveerd: OnePlus maakte op 20 april 2015 bekend dat de OnePlus One voortaan altijd voor iedereen te koop is, zonder uitnodiging dus. Wel is de telefoon nog steeds enkel te koop via de eigen website. Je kan hier eenvoudig betalen met PayPal.

De revolutionaire moordenaar

We noemen deze telefoon niet zomaar revolutionair. Hij heeft namelijk een bijzondere bijnaam: “The Flagship Killer”, letterlijk vertaald de vlaggenschip moordenaar.

Die bijnaam heeft de OnePlus One niet zonder reden gekregen. De telefoon beschikt over uitstekende specificaties, vergelijkbaar met de vlaggenschepen van de grote bedrijven. Er is echter één zeer groot verschil: De telefoon met 64GB heugen kost slechts €299 en is hiermee vele malen goedkoper dan de concurrenten, die over het algemeen voor zeker twee keer zoveel over de toonbank gaan.

We hebben een aantal specificaties voor je op een rijtje gezet.

Embed code
OnePlus One specificaties
OnePlus One specificaties
Besturingssysteem Android 5.0 (Cyanogen 12)
Processor Qualcomm Snapdragon 801 (2.5 Ghz Quad-Core)
Geheugen 3GB LP-DDR3
Opslaggeheugen 16GB of 64GB
Accu 3100 mAh
Scherm 5.5 inch Full HD
Camera 13 megapixel achter, 5 megapixel voor

 

Je hoeft bij de OnePlus One niet bang te zijn voor ernstig verouderde software, OnePlus heeft op 14 april 2015 nog de nieuwste updates uitgerold. Je loopt ook vandaag dus nog niet hopeloos achter!

1+1 = 2 

Gouden tip van Goedkoop.be

Wil je toch liever een telefoon van een van de andere bekende merken? Voor de voordeligste prijzen en de beste service ga je naar Coolblue.

Met de komst van de nieuwe toptelefoons van andere fabrikanten kan OnePlus natuurlijk niet achterblijven. In het derde kwartaal van 2015 heeft het daarom de OnePlus Two aangekondigd, het nieuwe model. Inmiddels is ook de OnePlus X beschikbaar.

Ook de OnePlus Two zit met €345 ver onder de concurrentie. Hij draait op nieuwe software die OnePlus zelf heeft ontwikkeld, zodat deze optimaal werkt op de telefoon.

De OnePlus X is met €269 een iets goedkoper model, uiteraard zie je dit ook wel wat terug in de specificaties. Het blijft echter een telefoon met een enorm goede prijs/kwaliteitsverhouding.

De telefoons van OnePlus zijn zonder enige twijfel een zeer goede keuze voor iemand die kwaliteit zoekt aan een vriendelijke prijs. Of je nu de X, One of Two koopt, je zal niet teleurgesteld zijn.

Geïnteresseerd in deze schitterende telefoons? Bezoek dan de website of sla er wat reviews op na voor meer informatie.

Heb jij jouw OnePlus One, Two of X al succesvol besteld zonder uitnodiging of heb je nog vragen voor ons? We horen het graag!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.