Alles in 1: tv, internet en telefonie samen voordeliger - Goedkoop.be

Combineer en bespaar op internet, telefonie & tv

Door
Laatste update op 131 reacties

Vandaag nemen we ons ‘entertainmentabonnement’ even onder de loep. Stilaan is iedereen wel overgeschakeld op digitale televisie. Bij een andere provider heb je al lang een gsm-abonnement lopen en voor internet tekende je in op een promo van alweer een ander bedrijf. Een ruime blik op de wereld, dat wel, maar is dit wel de meest voordelige manier?

Het levert je niet alleen een heleboel verschillende rekeningen op die je elke maand moet betalen. Je doet er ook verlies mee! Door die abonnementen te combineren, bespaar je heel wat op internet, telefonie en tv. Goedkoop.be wijst je graag de weg naar een kleinere papierberg en een grotere spaarpot.

ABC van internet – tv – telefonie

 • Provider: bedrijf dat de gevraagde diensten voorziet.
 • Combipakket
  • Dual play: combinatie van internet – digitale tv of internet – vaste telefonie
  • Triple play: combinatie van internet – digitale tv – vaste telefonie
  • Quadruple play: combinatie van internet – digitale tv – vaste & mobiele telefonie
 • Mbps: eenheid om download- en uploadsnelheid van het internet aan te duiden

LES 1: dé goedkoopste bestaat niet!

Een lijstje met tarieven opstellen van de verschillende providers en klaar? Was het maar zo makkelijk.

Helaas, er spelen meerdere factoren mee, waardoor het een iets complexere vergelijking wordt. Veel hangt af van je eigen wensen en noden. Bij de ene provider ben je als intensieve gebruiker beter af, bij Proximus bijvoorbeeld, terwijl dat voor een occasionele gebruiker helemaal anders kan uitdraaien. Voor hen kan bijvoorbeeld Scarlet het perfecte pakket voorschotelen.

Hoog tijd dus om een antwoord te vinden op de vraagjes bij Les 2!

LES 2: Betaal alleen voor wat je nodig hebt.

Het meest complete pakket uitkiezen is altijd een optie. Voor je dat doet, vraag je je best even af wat je echt nodig hebt. Hoe zit het met je bel- en surfgedrag? Stel jezelf een aantal simpele vragen om erachter te komen.

Telefonie

 1. Bel je hoofdzakelijk mobiel of vast naar vaste/mobiele toestellen?
 2. Kan je de telefoongesprekken beperken tot de daluren/het weekend?
 3. Bel je dikwijls naar het buitenland?

Van sporadische bellers tot intensieve telefoon- en/of gsm-gebruikers, voor iedereen bestaat een gepast abonnement. De kunst is om de juiste keuze te maken, zodat je waar krijgt voor je geld en niet te veel uitgeeft. Of je nu in een winkel informeert of op het net surft, zorg dat je een antwoord hebt op bovenstaande vraagjes. Het maakt de zoektocht makkelijker en je staat sterker in je schoenen bij verkoopgrage winkelassistenten.

Scarlet is perfect voor de intensieve gebruikers 

Internet

 1. Ben je een intensieve internetgebruiker of beperk je je tot mailen en wat surfen?
 2. Hoe zit het met je downloadgedrag?

De snelheid en het datavolume zijn belangrijke factoren in je beslissing. Het is niet de bedoeling dat je halfweg de maand door het verbruik bent en achteraf de rekening gepresenteerd krijgt. Omgekeerd geldt uiteraard net hetzelfde, als je het niet gebruikt, waarom zou je er dan voor betalen?!

Digitale televisie

 1. Heb je een voorkeur voor bepaalde zenders?
 2. Wil je voetbal in je pakket, en zoja, welke competities volg je op de voet?

Het aanbod zenders verschilt per provider, belangrijk om rekening mee te houden. Voor bepaalde diensten moet je een extra abonnement nemen, bovenop dat voor digitale televisie. We lijken stilaan in herhaling te vallen, maar een geïnformeerd man is er twee waard!

LES 3: Kijk verder dan de pakketprijs

 1. Wat is de pakketprijs?
 2. Wat krijg je ervoor in de plaats? (Denk aan aantal belminuten, datavolume, zenders)
 3. Hoeveel bedragen de activerings- en installatiekosten?
 4. Wat zijn de tarieven buiten het pakket?

Maak de optelsom en je zult al snel zien dat de voordeligste pakketprijs geen garantie biedt op de goedkoopste totaalprijs.

LES 4: Pas op met tijdelijke aanbiedingen!

• Hoeveel bedraagt de korting?
• Hoeveel bedraagt het tarief zonder korting? (wat je betaalt na de promo)
• Wat zijn de voorwaarden? (duur van het contract, voorwaarden voor opzegging...)

Het is verleidelijk om je door een tijdelijke promotie te laten overhalen. Zeker de grootste providers zoals Telenet of Proximus sparen kosten noch moeite (lees: hoge kortingen of straffe cadeaus) om nieuwe klanten te winnen. Maar is het pakket na de promoperiode nog steeds het voordeligst voor jou? En laat je je niet te snel overhalen om een pakket te nemen waar je niet alles van nodig hebt?

Conclusie: En actie!

Ziezo, met deze tips op zak wordt het gepaste abonnement vinden veel makkelijker. Ga er even rustig bij zitten, maak een overzichtje van wat je nodig hebt, aan welke eisen het entertainmentpakket moet voldoen en hoeveel je er voor wilt uitgeven.
Leg dan de verschillende providers naast elkaar en de puzzel valt vanzelf in elkaar. Succes!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.