Goedkope iPhone 6S: waar koop ik hem? - Goedkoop.be

Op het bordes: de iPhone 6S

Door
Laatste update op 0 reacties

Sinds 9 oktober is hij dan echt officieel verkrijgbaar in België: de iPhone 6S. De allernieuwste Apple telg lijkt op het eerste gezicht nauwelijks anders dan zijn voorganger, de iPhone 6. Toch zijn er een aantal merkbare verschillen, we zetten ze voor je op een rijtje.

Waar velen aanvankelijk hoopten op de iPhone 7 en daarmee een totale verandering, heeft Apple toch de iPhone 6S gepresenteerd. Behalve de naam, is ook het uiterlijke verschil met zijn voorganger weinig tot niets. Wat brengt die “S” in de naam dan voor extra’s met zich mee?

De iPhone 7 is inmiddels officieel gepresenteerd en de iPhone 6S heeft een kleine verandering ondergaan en is goedkoper geworden, wil je hier alles over weten? Klik dan hier!

Sneller

Ten eerste is de iPhone 6S sneller dan de iPhone 6. Dankzij de nieuwe A9 processor, die de A8 van vorig jaar vervangt, zou de telefoon tot liefst 70% sneller zijn in dagelijks gebruik. Dit lijkt, naar ons idee, voornamelijk interessant voor de toekomst, gezien de iPhone 6 ook al heel erg snel is. Een nieuwe processor brengt echter ook met zich mee dat deze nieuwe updates langer bij zal kunnen benen.

Steviger

Waarschijnlijk heb je ze wel gezien: de filmpjes over de beruchte “BendGate” van de iPhone 6 (Plus) van vorig jaar. De telefoon zou gemakkelijk buigen onder druk. Hoewel de hele heisa wellicht allemaal wat overdreven was (welke telefoon breekt of buigt er immers niet wanneer je er voldoende kracht op zet), is de kans klein dat een dergelijk fenomeen terug zal keren bij het nieuwe broertje.

De iPhone 6S is iets dikker dan zijn voorganger, hoewel dit op het oog lastig te zien zal zijn met slechts 0.2mm. Dit komt voornamelijk doordat de behuizing van de 6S gemaakt is van een ander materiaal, het zogenaamde “7000 series” aluminium, wat veel sterker is dan de behuizing van zijn voorvanger. De telefoon is dus steviger.

Ook het glas dat gebruikt is voor de 6S is sterker dan dat van zijn voorganger. Een val zal de telefoon echter nog steeds niet als plezierig ervaren.

3D aanrakingen

Dit brengt ons meteen bij het volgende punt. Apple heeft namelijk de zogenaamde “3D Touch” functionaliteit toegevoegd aan de 6S. Door deze nieuwe technologie herkent de telefoon hoe hard je met je vinger op het scherm drukt. Hierdoor krijgt de telefoon een hele nieuwe dimensie en kunnen veel nieuwe functies hieraan toegekend worden.

Camera

Maak je graag foto’s? Ook dan is de iPhone 6S een verbetering ten opzichte van de iPhone 6. De camera van de iPhone 6S beschikt namelijk niet langer over 8 megapixels, maar 12. Deze nieuwe camera zou naar verluid met name bij weinig licht voor betere prestaties zorgen. Op café of ‘s avonds zullen je foto’s er dus beter uit gaan zien.
Bij voldoende licht zou het verschil minimaal zijn, niet gek gezien de iPhone 6 natuurlijk ook al prachtige foto’s maakte. 

Slechtere batterij

Het is helaas niet allemaal positief voor de iPhone 6S. De capaciteit van de batterij is namelijk een maatje minder dan zijn voorganger. Hierdoor gaat de batterij minder lang mee op een volle lading. Ben je dus bijvoorbeeld veel onderweg en erg afhankelijk van je telefoon? Dan is de iPhone 6S wellicht niet de beste keuze voor je.

Duurder

De iPhone 6S komt ook weer in twee formaten, een “normale” en een Plus versie. Daarnaast zijn er wederom 3 variaties mogelijk wat betreft gigabytes, namelijk 16, 64 en 128 GB.

Gouden tip van Goedkoop.be

Bij Proximus koop je de nieuwste iPhone extra voordelig in combinatie met een abonnement. Hierdoor ontvang je de nieuwe iPhone 6S met korting in combinatie met jouw geselecteerde belminuten, sms’jes en mobiel internet. Ideaal als je toch toe was aan een nieuw abonnement!

De telefoons zijn helaas wederom in prijs gestegen en kosten, afhankelijk van het aantal GB, momenteel tussen de €719, voor de 16 GB iPhone 6S en €1079, voor de 128 GB iPhone 6S Plus. Voor een volledig overzicht van alle modellen en prijzen aan de voordeligste prijzen, klik hier.

De nieuwste iPhone koop je momenteel het voordeligst bij de grote elektronicawinkels als Bol.com, Media Markt en Coolblue. Hier koop je daarnaast ook meteen bijpassende accessoires, zoals bijvoorbeeld een hoesje. Wanneer je deze tegelijkertijd bestelt krijg je meestal een paar euro korting en hoef je in ieder geval geen aparte verzendkosten te betalen.

Extra tip

Hoef je niet per se het nieuwste van het nieuwste? Dan is dit het ideale moment op een oudere iPhone, zoals de iPhone 6 of 5S, te kopen. Bij de presentatie van een nieuw model dalen de prijzen van de oudere modellen namelijk flink. Die kan je nu dus aan een veel lagere prijs kopen. De iPhone 6 vind je momenteel het goedkoopst bij Media Markt, de iPhone 5S koop je het voordeligst bij Bol.com.

Heb jij de nieuwe iPhone 6S al gekocht? Deel dan je ervaringen met ons, we horen ze graag! Ook als je nog vragen hebt, laat even een reactie voor ons achter.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.