Tweedehands verkopen: tips voor succesvolle handel - Goedkoop.be

Aan de wandel met online handel: Succesvol online (ver)kopen

Door
Laatste update op 0 reacties

Donkere, gure herfstdagen liggen op de loer. Kou en regen zorgen er binnenkort voor dat we liever niet naar buiten gaan. Tijd om het binnen alvast behaaglijk te maken en oude ‘rommel’ de deur uit te doen. En ook een mooi moment om weer die (creatieve) hobby, zoals breien of houtbewerking, op te pakken.

Een leuke cent overhouden aan je tweedehandse spullen of aan je zelfgemaakte creaties? Bied ze aan via de digitale snelweg. Met onderstaande tips weet je straks precies waar je online moet verkopen en hoe je ervoor zorgt dat juist jouw spullen verkocht geraken.

Succesvol tweedehands (ver)kopen

Websites zoals 2dehands (gratis) en de betaalde eBay zijn wellicht bij je bekend. Via deze koopjessites kun je gratis of tegen een kleine vergoeding een zoekertje plaatsen. Je kunt er jouw gerief, tweedehands of nieuw, verkopen. Uiteraard speur je er zelf ook naar voordelige spullen.

Gouden tip van Goedkoop.be

Boeken uitgelezen, films al meerdere keren gezien, games uitgespeeld en je cd’s grijs gedraaid? Tijd om ruimte te maken voor nieuw materiaal! Wat verdienen aan je oude entertainment? Maak het jezelf gemakkelijk en maak een verkoopaccount aan via Bol.com. Je hoeft alleen een prijs te bepalen, een plaatje en tekst verschijnen vanzelf.

Honderden, duizenden zoekertjes op één website, hoe zorg je dat jouw advertentie in het oog springt? Probeer in ieder geval de volgende zaken mee te nemen:

 1. Bedenk een goede titel en geef een duidelijke omschrijving van het aangeboden product. Noem maten, materialen, de leeftijd en in welke staat het product is.
 2. Wees eerlijk. Heeft jouw aangeboden artikel wat mankementen , meld dit dan ook. Blijf echter niet te lang stilstaan bij deze mankementen, maar richt je meer op de pluspunten.
 3. Plaats de reden erbij waarom je het product verkoopt, het wil ook nog wel eens in je voordeel werken.  Bijvoorbeeld ‘wegens samenwonen overbodig’.
 4. Spel de woorden goed, anders is er een kans dat je niet gevonden wordt in de zoekfunctie.
 5. Stop zoveel mogelijk trefwoorden in de eerste regel.
 6. Omdat iedere bezoeker op een andere manier zoekt, hou je best meerdere spellingen aan in je beschrijving. De één speurt naar een frigo, de ander naar een koelkast...
 7. Duidelijke, scherpe foto’s zijn van essentieel belang. Plaats het liefst meerdere foto’s, genomen vanuit verschillende hoeken.
 8. Misschien net zo belangrijk als foto’s, is een prijsindicatie. Advertenties waarbij je zelf een bod mag uitbrengen, worden minder bekeken. Geen idee wat te vragen voor jouw spullen? Bekijk gelijksoortige advertenties.  Extra tip: ga nooit ver onder het gemiddelde zitten, dat wekt wantrouwen op.
 9. Wees bereikbaar. Vermeld je e-mailadres en zorg dat je zeer regelmatig checkt of er nog nieuwe berichten zijn. Zet je liever niet zomaar je persoonlijke e-mailadres op internet? Maak een nieuw adres aan voor dit soort zaken.
 10. Maak duidelijke afspraken over verzending, ophaling en de betaalmethode.
 11. Staat je advertentie al even online en duurt het je te lang? Verwijder je zoekertje en plaats een nieuwe. Zo kom je weer bovenaan te staan en val je direct weer wat meer op.

Tweedehands kleding kopen of verkopen? Nog meer tips lees je in ons artikel ‘Tweedehands kleding kopen & verkopen online: makkelijk én hip!

Verkopen via Facebook

Tegenwoordig spelen social media een steeds grotere rol in onze samenleving. Een sociaalnetwerksite zoals Facebook kan dan ook eigenlijk niet achterblijven op het gebied van kopen en verkopen van tweedehands gerief en zelfgemaakte creaties.

En dat doet het ook niet. Facebook kent namelijk vandaag de dag een officiële functie ‘Verkoopgroepen’. Ben je op zoek naar een goedkope kinderwagen of moet je van een partij terrastegels af? Je kunt je dan via Facebook aansluiten bij een zogenoemde ‘Te Koop’-groep. 

Een groep bij jouw in de omgeving vind je gemakkelijk door de ‘Verkoopgroepen’ functie te gebruiken. Binnen één klik krijg je alle beschikbare Facebookgroepen bij jou in de buurt te zien. Verkopen, kopen, ruilen, gratis af te halen of weggeven, alles is mogelijk. 

Ben je lid van een verkoopgroep en wil je iets aanbieden, dan kies je bij het aanmaken van het bericht voor de ‘Verkoopfunctie’. Met deze functie voeg je niet alleen gemakkelijk de nodige informatie over het product toe, je verandert ook binnen no time de status van ‘beschikbaar’ naar ‘verkocht’. Zo zien andere leden van de groep in één oogopslag wat er nog te koop is en behoudt de aanbieder  eenvoudiger het overzicht.

Zelfgemaakte creaties aanbieden

Kent het breien geen geheimen voor je? Maak je de mooiste sieraden in een handomdraai? Ben je een ster in het pimpen van oude spullen? Kortom zit creativiteit in je bloed en wil je dit dolgraag met anderen delen en er mogelijk zelfs een leuk zakcentje aan verdienen? Dan is het platform Etsy wellicht iets voor jou.

Het concept is simpel: op de Etsy website worden handgemaakte artikelen, vintage artikelen, hobbyartikelen en materialen verkocht. Etsy biedt ontwerpers, kunstenaars, hobbyisten en kleine professionals de mogelijkheid om hun handgemaakte producten aan een grote groep geïnteresseerden te presenteren. Uiteraard kun je deze artikelen kopen, maar je kunt er ook eenvoudig jouw werken verkopen.

Verkopen op Etsy.com is niet moeilijk. Je registreert je gratis en maakt vervolgens een eigen shop aan. In deze shop plaats je alle items die je wilt aanbieden. Voor ieder item betaal je twintig dollarcent en deze blijft dan 4 maanden op de website staan. Bij verkoop sta je 3,5% commissie af aan Etsy.

 

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.