Creatief met kurk: van onderzetter tot plantenbak - Goedkoop.be

Creatief met kurk: van stempel tot plantenbak

Door
Laatste update op 1 reactie

Buiten gaat de wind tekeer en klettert de regen naar beneden. En jij, jij maakt het jezelf binnen zo behaaglijk mogelijk. De living knus ingericht, een knapperend haardvuur en misschien wel een heerlijk wijntje in de hand. Als je het zo bekijkt, heeft de herfst toch wel zo haar charmes. Bovendien heb je ook weer eens de tijd om lekker te knutselen. Het is toch geen weer om iets buiten de deur te doen.

Een sfeervol interieur, wijn drinken en knutselen, ze hebben één overeenkomst: kurk! Kurk is helemaal terug van weggeweest en je ziet het dan ook in vele woonartikelen terugkomen. Je koopt het verwerkt en bewerkt of je gaat ook zelf aan de slag. Lees snel verder en laat je inspireren!

In love met kurk

Wil je die saaie muur in je living opleuken? Doe het met kurk! Wat dacht je bijvoorbeeld van een prachtig kurken hart of een uniek memobord. Hou je het klein dan heb je geen tonnen aan kurken nodig en moeilijk om te maken is het ook al niet.
Voor het memobord heb je alleen een oude lijst, lijm (lijmpistool) en natuurlijk kurk nodig. Snij de kurken op een gelijke lengte en dan plakken maar.

Koop hier je lijmpistool

Bij het hart ga je precies hetzelfde te werk. Teken een hart op karton of spaanplaat en snij dit uit. Plak hier de kurken op. Je kunt de kurk schilderen, zo geef je jouw ‘kunstwerkje’  wat meer kleur.

Natuurlijk kurk

Is je woning al heel gezellig, maar streef je naar meer groen en sfeer in huis? Dan zit je met een plantenbak van kurk helemaal goed. Kurk is een milieuvriendelijk materiaal dat een warme uitstraling met zich meebrengt.

Heb je nog een saaie bloempot staan? Tijd om die bloempot en je lijmpistool uit de kast te trekken en met je kurken aan de slag te gaan. Vergeet niet om de kurk nog even doormidden te snijden.

Hoe snoezig zijn deze miniplantjes! Super leuk om tegen je koelkast te plakken. Jawel dit zijn stiekem heel grappige magneetjes. Simpel om te maken, voor het uithollen heb je echter wel wat geduld nodig. Je holt dus de kurken uit, vult deze met aarde en zet er een miniplantje in. Het magneetje lijm je aan de achterzijde vast.

Knutselen met kurk

Kurken lenen zich ook goed voor toffe knutselprojectjes met de kids (of alleen). Maak er bijvoorbeeld stempels van, grappige (kerst)poppetjes of bootjes. Hieronder alvast enkele ideetjes in beeld.

Handige ‘hulpjes’

Kurk op de muur, grappige knutselfrutsels, decoratie, het zijn al heel wat leuke dingen die je met kurk kunt doen. Maar er is nog meer. Kurk kan tevens verwerkt worden tot handige ‘hulpjes’. Zo maak je er bijvoorbeeld een vliegengordijn van of een mat.
Dat wordt flink wat wijntjes drinken, want voor een vliegengordijn heb je heel wat kurken nodig. De kurken pin je aan elkaar vast met schroefhaakjes- en oogjes. Voor een vrolijkere verschijning, kun je de kurk verven.

Tip: Zelf niet zo’n wijnliefhebben of heb je een grote hoeveelheid kurken nodig en krijg je dat nooit bij elkaar ‘gedronken’? Vraag aan familie en vrienden of ze voor je willen sparen. Of loop eens binnen bij een restaurant in je omgeving.

Kurk is absorberend dus uitermate geschikt als badmat. Wat heb je nodig voor deze badmat met natuurlijke uitstraling? Plakfolie (decoratiefolie) en jawel, kurken. Doormidden snijden en met wat passen en meten op het folie kleven.

Dat zit lekker

Tijdens mijn zoektocht naar originele kurkideeën, kwam ik ook nog onderstaande creaties tegen. Misschien een beetje veel werk (en kurken!) om zelf mee aan de slag te gaan, maar ik wilde ze jullie zeker niet onthouden.


 

 

 

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.