Tweedehands kledij online kopen en verkopen: ga aan de slag! - Goedkoop.be

Tweedehands kleding kopen & verkopen online: makkelijk én hip!

Door
Laatste update op 2 reacties

Online kleding kopen is snel en handig, maar soms valt het duurder uit dan verwacht. Het kledingstuk op zich kan al wat kosten, om dan nog niet over de verzendkosten te spreken. Een alternatief is online tweedehands kleding kopen.

Vaak is de kleding in een goede staat en scoor je toch heel wat korting. Ook zelf gedragen spullen verkopen is het overwegen waard.Zo smijt je niets onnodig weg en levert het nog een extra centje op. Ontdek hier welke sites je kunnen helpen bij het kopen en verkopen van tweedehandskledij!

Profiteren van online veilingen bij Jorisco

Jorisco is een veilingkantoor dat in opdracht van anderen spullen verkoopt. Meestal worden er bij Jorisco producten geveild na een faillissement, maar ook curatoren en leasingmaatschappijen zijn belangrijke opdrachtgevers van het veilingkantoor.

Ook verschillende kledingstukken worden aangeboden op de website, maar dan vaak in grotere hoeveelheden. Dit is dan omdat er een kledingswinkel failliet gaat of beslist om kleding te veilen.

Om te bieden op spullen, registreer je je eerst op de website. Vervolgens klik je gewoon op het lot waarop je wenst te bieden en vul je in welk bedrag je eraan wilt spenderen. Heb je het bod bevestigd, dan is ongedaan maken niet meer mogelijk. Bieden bij Jorisco is dus bindend.

Ontdek de huidige verkopen bij Jorisco!

De beste tweedehandsspullen bij 2dehands.be

2dehands.be is een goed platform om allerhande tweedehandsspullen te (ver)kopen. Gewoonweg alles vind je er en dus ook stapels kledij. Door de juiste rubriek te kiezen en enkele filters op te zetten, zoek je gericht naar je nieuwe outfit.

Voor sommige artikelen is het bieden geblazen, bij andere krijg je een vaste prijs te zien. Uiteraard blijft onderhandelen een optie. Via de website stuur je vlot een mail naar de verkoper. Meestal zal je op enkele uren een antwoord krijgen, minder fijn is het als er geen antwoord komt. Dit hangt natuurlijk van de verkoper af. 2dehands.be verzekert hierdoor ook de veiligheid en raadt aan om alle contact zo veel mogelijk op de website zelf te houden.

Ook om te verkopen is 2dehands.be een prima website. Je meldt je er gratis op aan en in een paar klikken upload je jouw product. Je moet aanduiden in welke rubriek je product past en een prijs kiezen. Aan jou de keuze: vaste prijs of via opbod. Als je wilt dat jouw zoekertje sneller wordt bekeken, voeg dan zeker een aantrekkelijke foto toe.

Tip: Geef voldoende info bij de kledij die je verkoopt, zoals maat, merk, waarom je het wegdoet... Dat creëert vertrouwen bij de mogelijke kopers.

Shoppen bij de online markt voor tweedehandskleding: marktplaats.nl

Marktplaats kan wel de Nederlandse tegenhanger van 2dehands.be genoemd worden. De website richt zich op rubrieksadvertenties en brengt kopers en verkopers samen.

Heel wat mensen kopen en verkopen een divers aanbod aan nieuwe en gebruikte producten en diensten. Elke dag worden er ongeveer 350 000 nieuwe advertenties op Marktplaats gezet, dit dankzij het laagdrempelige karakter van de website. Ook een uitgebreid assortiment kleding ontbreekt hier niet. Marktplaats ziet het tevens als haar missie om prettig en veilig handelen te garanderen.

Om te kunnen kopen en verkopen op Marktplaats heb je slechts een e-mailadres en een paar minuten tijd nodig. Je krijgt de keuze uit 36 verschillende productgroepen en ongeveer 1800 rubrieken om je advertentie te plaatsen.

Let wel, het gaat hier om een Nederlandse site, dus bekijk goed hoe je kunt afspreken om de producten bij je thuis te krijgen. Naar het meest noordelijke puntje van Nederland rijden, is niet meteen een optie.  

Echt voordelig kleding ophalen bij Freecycle

Freecycle is een organisatie die via Facebook werkt. Het concept van deze pagina is dat mensen er spullen opzetten die ze niet meer willen en dat anderen die gratis ophalen. Gratis is hét motto van Freecycle! Vaak worden er kledingstukken gepost op Freecycle omdat mensen er bijvoorbeeld uit zijn gegroeid of ze niet meer graag dragen en er liever iemand anders een pleziertje mee doen dan ze weg te gooien. Wil je echt voordelig kledij op de kop tikken? Neem dan eens een kijkje op deze Facebookpagina!

Tip: kijk of er een Freecycle-groep bij jou in de buurt werkzaam is op Facebook. Zo hoef je nooit ver om je spullen te gaan en bereik je met je eigen spullen ook mensen uit je buurt.

Koop en verkoop jij wel eens tweedehands spullen? We zijn benieuwd naar nog meer tips!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.