Oude schoenen? 4 tips wat te doen met je afdankertjes - Goedkoop.be

Wat te doen met een oude schoen?! In 4 stappen naar extra poen!

Door
Laatste update op 3 reacties

Een nieuw seizoen staat voor de deur en dat betekent een compleet andere look. Een trendy outfit en een hip paar matchende schoenen. De stappers van vorige herfst zijn nog prima, maar ze zijn ook tegelijkertijd zó 2015. Erg zonde dat die stoere laarsjes en chique pumps nu ongedragen in de dressing blijven staan. Een fortuin aan nog uitstekend schoeisel, daar moet toch iets mee gedaan kunnen worden?

Jazeker, dat kan! Goedkoop.be laat je zien wat te doen met een oude schoen. In vier stappen van schoen naar poen.


Heb jij jouw schoenen al opgeruimd en is er plaats voor een nieuw paar, shop die dan snel hier.

Gouden tip van Goedkoop.be

Je oude schoenen tweedehands verkocht? Dan hou je natuurlijk weer een leuk bedragje over voor nieuwe stappers. Shop bijvoorbeeld bij Sarenza een nieuw stel straffe stappers. Van mooie pumps tot casual sneakers en deftige veterschoenen tot hippe laarsjes.... je vindt het er allemaal!

1. Niet shoppen maar droppen

Zien je toffe sneakers er pico bello uit, maar waren ze zo gaaf dat je ze eigenlijk een maatje te klein hebt gekocht? Of heb je een grote miskoop gedaan in een schoenenwinkel en zijn die laarsjes toch niet zo hip als je eerder dacht? Misschien dat iemand anders deze aankopen wel ziet zitten. Plaats daarom een gratis zoekertje op bijvoorbeeld 2dehands.be. Binnen no time weet je of er geïnteresseerden zijn. Zij kunnen een aantrekkelijk bod doen en jij kunt hierop ingaan. Jij krijgt nog iets voor je ‘afdankertjes’ en de koper is blij met een mooi koopje én een nieuw stel schoenen.

2. Creatief met schoen

Een gaatje onderin je sneaker, het leer van je deftige veterschoen toch wel iets te beschadigd? Je hoeft ze niet direct bij het vuil te gooien. Haal al de creativiteit waarover je beschikt naar boven en maak er wat moois van!

Verf ze in een vrolijk kleurtje, strooi er een hele lading glittertjes over, beplak ze met pailletjes of bewerk ze met spikes. Ontwerp een eigen schoenenborstel door er een bezem in te steken of maak er een bloembak van. Genoeg manieren om je oude schoen te pimpen. En het leuke ervan is, ook hier kun je een leuk centje aan overhouden. Ga bijvoorbeeld met je topcreaties op de rommelmarkt staan. Wie weet zijn er wel mensen die jouw gevoel voor creatie delen.

Hoe maak je zo'n voetenveeg?

1. Neem een oude, wat grotere schoen
2. Tik bij een bouwmarkt of tuinshop een bezemvoet op de kop
3. Geef de oude schoen een likje (watervaste) verf
4. Maak de borstel precies op maat en plaats deze in de schoen

3. Oude Schoenenactie Brantano

Waarschijnlijk klinkt het bij velen bekend in de oren; de Oude Schoenenactie van Brantano. 2 x per jaar, in maart en dit jaar van 1 september tot en met 23 september, zamelt de schoenenwinkel oude schoenen in voor meerdere goede doelen. Dat wil zeggen; jij levert bijvoorbeeld je ballerina’s in bij Brantano, die je niet meer draagt, maar nog wel in goede staat zijn. In ruil daarvoor word jij beloond met een kortingsbon t.w.v. €12,50. En per paar oude schoenen schenkt Brantano weer €0,10 aan het goede doel. Iedereen blij! Het extra shoptegoed wat je krijgt, kun je nog inleveren tot aan het einde van de maand (t/m 30 september).

4. In een zak naar de goede doelenbak

Het levert je niet meteen een duit in het zakje op, wel maak je de minder welvarende mensen gelukkig met fatsoenlijk schoeisel. En dat is toch ook heel wat! Loop een ronde door huis, verzamel al je pumps, sandalen, laarsjes en sneakers (die je niet meer aantrekt), stop deze in een zak en deponeer deze in een goededoelenbak/container. Je vindt containers van o.a. Wereldmissiehulp, Curitas, Eurofrip en Oxfam op verschillende plekken in België. Zij zorgen ervoor dat alle textiel die in de containers achtergelaten wordt, op de goede plek terecht komt.

Wil je weten waar je zo’n container kunt vinden? Check bijvoorbeeld www.wmhelp.be.

Staan er bij jou nog verschillende paren stappers in huis die je niet meer draagt of zelfs nooit aan hebt gehad? Of wat doe jij normaliter met je oude schoenen? Deel  je tips hieronder met ons!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.