Zo scoor je goedkope schoolspullen! - Goedkoop.be

Zo scoor je goedkope schoolspullen!

Kimberly
Door Kimberly
0 reacties

Het cliché ‘kinderen kosten een huis’ is nog nooit bewezen noch ontkracht. Dat een kroost opvoeden een financiële inspanning is, dat weet iedereen. Een groot financieel aspect verbonden aan kinderen is school. Nu het nieuwe schooljaar heel dicht voor de deur staat, geven we je graag enkele tips mee om dit jaar te kunnen starten met een goedkope volle boekentas voor je kids.

Wat heb je nodig?

Welke spullen je nodig hebt is afhankelijk van de leeftijd van je kind. Een peuter kan naar school met een lunchbox, drankje en reservebroek. De rugzak van een tiener die naar de middelbare school gaat, puilt dan weer uit met schriften en boeken.

Ongeacht de leeftijd, is er één regel: koop niet te veel. Je kind kan slechts met één pen tegelijk schrijven. Het is nutteloos om hem of haar een leger aan pennen te kopen. Schaf alleen aan wat nodig is zodat de boekentas van je kind niet wordt overladen met ongebruikte spullen.

We begrijpen dat je goed wil doen voor je kind en het is acceptabel om enkele reserve spullen te kopen maar teveel is teveel. Maak een lijstje waar je je aan houdt om niet meer of minder te kopen dan nodig.

Een gouden tip is om je kind niet mee te nemen naar de winkel. Kleurrijke schriften, coole pennenzakken en funky mappen zullen je nageslacht hypnotiseren, totdat die spullen in de winkelkar liggen. Natuurlijk is het leuk om je kind zelf te laten kiezen, dus als je toch beslist om je kind mee te nemen, maak dan duidelijke afspraken. Kom bijvoorbeeld tot de overeenkomst met je kinderen dat ze enkele zaken kunnen uitkiezen vanop het lijstje en jij als ouder of grootouder de andere spullen uitpikt.

Wanneer koop je het voordeligste?

De gouden regel is om je schoolgerief voor of na de menigte te kopen. Het meeste schoolmateriaal wordt gekocht gedurende de eerste week van het nieuwe schooljaar. Verschillende winkels maken hier misbruik van door hun prijzen dramatisch te verhogen.
De beste periode is dus gedurende de zomermaanden of eind september.

Kan je door omstandigheden niet anders dan de schoolspullen begin september aan te kopen? Dan heb je het voordeel dat de school je al heeft geïnformeerd over wat je kind nodig heeft. Wel geven we je de belangrijke tip mee om niet vermoeid te gaan shoppen. De winkels zijn druk want iedereen jaagt op spullen en je zult snel weer naar huis willen. Hierdoor overhaast je jezelf en koop je als gevolg te dure spullen. De kans dat je spullen vergeet en achteraf nog eens terug moet gaan is dan ook bijzonder groot.

Waar ga je shoppen?

De mogelijke winkels waar je schoolspullen kan kopen zijn eindeloos. De ‘waar’ vraag verdelen we graag in drie categorieën. Zo kan je schoolmateriaal nieuw in de winkel, nieuw in een webshop of tweedehands kopen.

Nieuw in de winkel

Als je niet teveel geld wil uitgeven dan raden we je aan om gespecialiseerde winkels te vermijden. Deze speciaalzaken zijn duurder. Daartegenover staat vaak wel een betere kwaliteit wat betekent langere levensduur van de schoolspullen. Bekeken over enkele jaren kan dit wel een goedkopere optie zijn.
Aangeraden winkels zijn de ketens die allerlei spullen verkopen en bekend staan om hun goedkope producten. Zo kan koopjes op de kop tikken bij bijvoorbeeld HEMA of Action.

Een andere mogelijke optie is je aankopen doen bij de supermarkt. Vele supermarkten organiseren speciale schoolacties met interessante kortingen. Ook zijn er bepaalde ketens die je het verschil terugbetalen als je hetzelfde artikel elders goedkoper vindt. Het is aan jou om hier optimaal van te profiteren.

Nieuw op de webshop

Online shoppen geeft je de mogelijkheid om makkelijk vele spullen te vergelijken over de hele wereld. Zo verover je in enkele muisklikken de goedkoopste producten. Je hoeft je niet in het slagveld van gestresste ouders en schreeuwende kinderen te begeven want alles wordt voor een prikje, netjes en vlug aan jouw deur geleverd. De keuze bij een online winkel als bijvoorbeeld ColliShop is eindeloos, je zult al je benodigdheden hier zeker kunnen terugvinden. Ook de bekende webshop Bol.com is sterk in voordelig schoolgerei.

Tweedehands

Scoor het meeste voordeel met tweedehands spullen. Dit kan op zoekertjeswebsites, maar ook in een tweedehandswinkel als de Kringwinkel bijvoorbeeld. Koop een tweedehands boekentas voor minder dan 10% van de originele prijs. In de Kringwinkel en Oxfamwinkel voert men kwaliteitscontroles uit op alle spullen. Zo ben je gegarandeerd van een degelijk product. Tweedehands shoppen is goedkoop, duurzaam en ecologisch verantwoord.

Nog enkele tips

Last but not least willen we je graag nog enkele tips meegeven. Stel een budget vast, waar je je aan probeert te houden om zo goedkoop mogelijke schoolspullen te kopen.

Soms is het beter om een éénmalige dure aankoop te doen die enkele jaren meegaat dan ieder jaar opnieuw goedkope spullen te kopen van slechte kwaliteit. Op het einde van de rit zal je goedkoper zijn met die duurdere aankoper. Ook het milieu is je dankbaar met een prijzige aankoop die langer meegaat.

Over de auteur

Kimberly

Als persoon die graag reist en geniet van het leven is het belangrijk om voldoende te sparen. Reizen en genieten is jammer genoeg niet gratis. Het leven is namelijk niet goedkoop, maar kan in mijn ogen altijd goedkoper zolang we maar goed uitkijken. Daarom ben ik altijd aandachtig op zoek naar tips en tricks om zoveel mogelijk te kunnen besparen. Deze tips deel ik heel graag met anderen zodat ook jij aan het einde van de maand een extraatje over kan houden. Zo hebben we allebei snel voldoende geld verzameld om spoedig te kunnen genieten van een wijntje op een prachtige zuiderse bestemming.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.