6 tips om het speelgoed van je kind op te bergen - Goedkoop.be

6 tips om het speelgoed van je kind op te bergen

Eveline
Door Eveline
0 reacties

Speelgoed heb je vaak in flinke hoeveelheden. Je kind speelt met van alles gedurende de dag. Maar waar laat je al dat speelgoed eigenlijk? En hoe zorg je dat je ook nog een beetje leuk en mooi kunt wonen? Hier vind je 6 handige tips om het speelgoed van je kind op te bergen.

Tip 1. Een eigen speelhoek

Misschien lijkt het leuk om het speelgoed te verdelen over verschillende plekken. Maar vaak verspreid het zich daardoor nog veel meer door het huis. Een eigen speelhoek is eigenlijk een stuk praktischer. Kies bij voorkeur een hoek die weinig wordt gebruikt. Daar kun je dan het speelgoed van je kind opbergen zodat alles bij elkaar ligt. Heb je geen duidelijke speelhoek? Dan kun je het speelgedeelte markeren door een speelkleed neer te leggen op de vloer. Zo weet je kind ook waar het speelgoed weer terug moet worden gebracht na het spelen.

Tip 2. Mooie opbergmanden

Opbergmanden zijn ideaal om speelgoed in op te bergen en het ziet er mooi uit. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een heel grote speelgoedmand. Maar het is ook mooi om verschillende unieke opbergmanden te combineren. Je kunt de manden los gebruiken of ze in een kast zetten. Ga je voor dichte manden, dan ziet de speelhoek er een stuk netter uit. Maar open manden kunnen praktischer zijn, vooral voor kleinere kindjes.

Tip 3. Een handige speelgoedkast

Het is best praktisch als je kind gewoon een eigen kast heeft waar al het speelgoed in kan. Kies voor een gesloten kast of een kast met opbergmanden als je niet wilt dat het speelgoed in het zicht ligt. Op die manier blijft de speelhoek een stuk netter en kun je ook sneller en gemakkelijker opruimen. Houd rekening met de hoogte waar je kind zelf bij kan. Misschien wil je ook wat spullen op een hoogte zetten waar je kind juist níet zelf bij kan, zoals verf of stiften.

Tip 4. Wissel speelgoed af

Je kind kan waarschijnlijk nooit met al het speelgoed tegelijk spelen. Selecteer een deel van het speelgoed en doe dat in bakken op de zolder. Om de paar weken wissel je het speelgoed om met wat je in de speelhoek hebt. Dat bespaart je veel rommel in de woonkamer en je kind heeft telkens weer ander speelgoed om mee te spelen.

Tip 5. Organiseren helpt

Zoek het speelgoed uit en zet soort bij soort. Het liefst doe je het speelgoed in verschillende bakken of manden. In het begin lijkt het meer werk als je telkens alles uit moet zoeken. Maar al snel wordt het een routine voor jezelf en je kind en dan blijft de speelhoek veel netter. Door niet al het speelgoed rakelings door elkaar heen te gooien houd je meer rust en eenheid.

Tip 6. Kies mooie grote items

Bij kinderen hoort ook groot speelgoed. Misschien heb je een fietsje in huis, of een poppenwagen. Vooral bij grote items moet je letten op het uiterlijk. Je stopt ze niet gemakkelijk weg, dus moeten ze er tenminste mooi uitzien. Kies bijvoorbeeld voor een schattige poppenwagen of een mooi houten fietsje. Dan is het niet zo erg als het in het zicht blijft staan en ziet de speelhoek er nog steeds netjes uit. Spelen met kleur in je interieur kan ook helpen om een nettere indruk te maken.

Van het kiezen van handige opbergmanden tot het uitzoeken van mooi speelgoed: er zijn verschillende manieren om het speelgoed netjes op te bergen. Door te zorgen dat je in elk geval ’s avonds als je kind in bed ligt een opgeruimd huis hebt, heb je meer rust. Een speelhoek hoeft helemaal niet storend te zijn in de inrichting: als je het handig aanpakt is het zelfs een aanwinst in je interieur!

Over de auteur

Eveline

Ik ga voor jullie graag op zoek naar niet-alledaagse deals. Wanneer ik niet achter mijn computer zit om jullie de beste kortingen te kunnen voorschotelen, beklim ik waarschijnlijk ergens een rotswand of verover ik een gevaarlijk uitziende berg. Ik denk dat jullie het allemaal met me eens zijn: of we het nu hebben over kortingen of bergen, hoe hoger hoe beter!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.