Terug naar school met een boekentas vol goedkope schoolspullen - Goedkoop.be

Terug naar school met een goedkoop gevulde boekentas

Door
Laatste update op 0 reacties

Op 1 september gaan de schoolpoorten weer open na een heerlijk lange zomervakantie. Zet jij voor het eerst je kleine dreumes af op school of wordt het al routine voor je opgroeiende kinderen? Van kleuters tot middelbare scholieren, ze hebben allemaal heel wat spulletjes nodig om het schooljaar goed te starten.

Wat er allemaal in die boekentas moet en waar je het voordelig vindt, zoekt Goedkoop.be vandaag voor je uit.

Shop nu alle schoolspullen in één keer! 

Stap 1: Wat heb ik echt nodig?

De vele kleurrijke spulletjes in de (online) winkelrekken ogen dan wel aantrekkelijk, het is heus niet nodig om de boekentas van je kind te overladen met schrijfgerei en dergelijke. Het is niet alleen slecht voor die opgroeiende rugjes, maar ook voor jouw portemonnee. De zoektocht naar voordelige schoolspullen begint met een goede voorbereiding. Stap 1: maak een lijstje met wat de kinderen echt nodig hebben, en wijk daar niet vanaf in de winkel.

De voorraad schoolmateriaal blijft nog beperkt in de peuter- en kleuterklas. Meer dan een reservebroekje, broodtrommel, drankje en koekje hebben die hummeltjes nog niet nodig. In de basisschool wordt dat al een ander verhaal, of ten minste, dat denken we.

Toch hoef je ook daar geen zotte kosten te doen, heel wat materiaal wordt door de school zelf voorzien. In 2007 stelde de Vlaamse Overheid een lijst op met wat de basisschool gratis ter beschikking moet stellen. Niet alleen handboeken, maar ook schrijfgerei en knutselmateriaal staan op dat lijstje:

Bron: Klasse.be

Voor het secundair onderwijs wordt het weer een heel ander verhaal. Middelbare scholieren zorgen zelf voor schrijfgerei, meetmateriaal en dergelijke. Bovenstaande lijst is voor hen niet van  toepassing. Handboeken worden wel vaak tweedehands doorverkocht via school, ook nieuwe boeken koop je aan via school. Pas wel op met sommige aankopen vooraf, zoals een rekenmachine. Veel scholen gebruiken een bepaald merk en type, even wachten op concrete details voorkomt miskopen.

Maak dus voor elk kind een lijstje en trek daarmee naar de winkel. De kans dat je je laat verleiden door leuke – en overbodige – spullen verkleint meteen.

Stap 2: Wanneer shop ik met voordeel?

De stelregel is uiterst simpel. Hoe later je schoolmateriaal koopt, hoe duurder de rekening. Of ook, hoe vroeger je erbij bent, hoe meer voordeel je doet. Een onderzoek van Test-Aankoop toonde in 2011 aan dat schoolspullen opmerkelijk duurder worden na het begin van het schooljaar. Ze vergeleken hiervoor de tarieven in augustus en een tweede keer in oktober.

Vanaf eind juli – begin augustus ruimen solden plaats voor rekken vol schoolspullen. Hét moment om alvast je inkopen te doen. Het bespaart je de drukte net voor de start van het schooljaar en een hoop onnodige stress omdat alles nog mooi in voorraad is. Met je lijstje trek je richting winkel of kruip je gewoon achter je computer, nog sneller en makkelijker!

Ik ga meteen shoppen!

Stap 3: Waar vind ik alles voordelig?

We hebben bijna een antwoord op de belangrijkste ‘W-vragen’. Wat: check, wanneer: dubbel check, tijd om te kijken waar je alles voordelig op de kop tikt.

Een stap die je zeker niet mag overslaan, want het eerder vermelde onderzoek van Test-Aankoop toonde aan dat vergelijken absoluut noodzakelijk is. Je bespaart makkelijk tot 40% door je aankopen bijvoorbeeld in de supermarkt te doen. 

Tip: Heel wat supermarkten en andere winkels betalen het verschil (of zelfs meer) terug als je hetzelfde artikel elders goedkoper vindt. Aan jou om hier optimaal van te profiteren!

We voegen er graag nog enkele concrete tips aan toe:

Gouden tip van Goedkoop.be

In ons dossier 'Back to school' verzamelen we alle beschikbare kortingen op schoolspullen en vullen we aan met slimme bespaartips. 

Klik snel door om het complete overzicht te krijgen. Pak je voordeel!

  • Groepsaankoop: Waarom zou je geen groepsaankoop overwegen, net zoals dat bij energie ook mogelijk is? Winkels vol kantoormateriaal zoals JM Bruneau geven hoge kortingen, hoe groter je bestelling is. Plaats samen met andere ouders één bestelling, met een grote voorraad kopiepapier, cursusblokken, mappen, schriften en schrijfgerei. Makkelijk en extra goedkoop. Ik ga nu een jaarvoorraad inslaan bij JM Bruneau!
  • Pimpen die handel: standaard mappen en boekentassen in effen kleuren zijn uiteraard goedkoper dan exemplaren met populaire bands, Studio 100-helden of stripfiguren op. Met kleurrijke etiketten, plakfolie en kaftpapier vrolijk je de boel op. Op stof werkt flockfolie perfect, of je stikt de naam van je kind op zijn of haar boekentas. Origineel en goedkoop!
  • Studentendeals: Wie verder studeert, kijkt tegen behoorlijk hoge kosten aan, voor inschrijving, een kot en studiemateriaal. Gelukkig heeft Microsoft Store enkele speciale studentendeals klaar. Zo koop je een abonnement van 4 jaar op Office 365 voor slechts €79 of krijg je korting op het Surface-gamma. Snel voordeel pakken bij Microsoft.
  • Een tweede leven: doorheen hun schoolcarrière wisselen kinderen nogal eens van boekentas. Heel wat exemplaren belanden dan ook op tweedehandssites, waar je ze voor een prikje op de kop tikt.

 

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.