Schoonmaaktips: met deze hacks is kuisen veel eenvoudiger! - Goedkoop.be

6 schoonmaaktips voor de aankomende lente

Door
Laatste update op 0 reacties

De winter duurde weer erg lang, maar gelukkig zien we weer een sprankeltje zon. De vogeltjes beginnen te fluiten en de omgeving kleurt groen. Een vreugdedansje is volledig terecht, want het is eindelijk lente! Helaas wil dit natuurlijk ook zeggen dat we aan de lenteschoonmaak kunnen beginnen. Wij geven 6 schoonmaaktips om je op weg te helpen.

#1: Haal die barbecue weer boven

Je barbecue is een hele winter weggeborgen geweest en moet dringend opgeschoond worden. Het kan zelfs zijn dat de barbecue al is beginnen roesten. Daar hebben wij een simpele én goedkope oplossing voor. Het enige wat je nodig hebt is een aardappel, zout en olie. Doe olie op de grill en sprankel er zout over, die als een soort scrub zal werken op de plaat. Laat dit gedurende enkele minuten intrekken. Gebruik daarna een gesneden aardappel om de grill schoon te wrijven. De roest zal meteen verdwijnen en het vuil natuurlijk ook. Spoel de plaat daarna af met water en hij is weer als nieuw! Laat die barbecue gasten maar komen!

#2: Maak je blender klaar voor de eerste lentesapjes

Eén keer in een jaar moet je je blender eens goed schoonmaken. Hiermee bedoelen we natuurlijk niet om hem simpelweg af te wassen onder de kraan. Het ideale moment om dit te doen is natuurlijk voordat de lente en dus het sapjesseizoen begint.

Een blender schoonmaken is eenvoudig. Je doet er warm water in en voegt er afwasmiddel aan toe. Dan zet je je blender aan en laat hem lang genoeg draaien tot de zeep er net niet uitkomt. Je blender zal vervolgens volledig proper zijn als je hem leeggiet. Vergeet niet goed af te spoelen met water, zodat er geen zeep achterblijft! Deze tip kan je natuurlijk na gebruik telkens herhalen, zodat je blender ook proper blijft.

#3: Geen nieuwe sneakers dit seizoen, maak je oude witter dan wit

In plaats van nieuwe schoenen te kopen, kan je je sneakers ook gewoon weer wit maken. Propere sneakers zijn een must voor het nieuwe seizoen. Hoe maak je je sneakers witter dan wit? Doe nagellakremover op een doekje en wrijf de zolen van je schoenen daarmee proper. Als je genoeg druk zet, krijg je al het vuil eraf. Zo, nu zijn je zolen alvast weer zo goed als nieuw!

Je leren schoenen zelf kan je proper maken met witte tandpasta. Breng de tandpasta op je schoenen met een oude tandenborstel. Laat dit 10 minuten intrekken en haal het er dan af met een vochtige doek. Spierwitte schoenen: check! Als je suède sneakers hebt, dien je met suèdespray en een schuursponsje aan de slag te gaan. Stoffen schoenen kan je dan weer gewoon in de wasmachine steken.

Gouden tip van Goedkoop.be

Is je kast opgekuist en is het daarom nu tijd om nieuwe kleding te shoppen? Shop dan extra voordelig bij Zalando Lounge! In deze online shopping club ontvang namelijk altijd tot liefst 75% korting op topmerken als Levi's, Converse en Tamaris!

#4: Maak je kast lenteklaar

Het wordt lente, dus laat die lentetrends maar komen! Het moment is gekomen om je winterkleren een goede winterslaap toe te wensen. Wacht even met overhaast nieuwe kleding shoppen. Neem eerst je kleerkast onder handen om te zien wat je nog nodig hebt. Dingen weggooien is nooit gemakkelijk, maar wel hoogstnodig.

Hoe doe je dat? Deel je kleerkast op in drie delen. Het eerste deel is het weggooideel. Dit is kledij die je eigenlijk nooit meer draagt. Het tweede deel zijn kleren waarover je twijfelt. Deze berg je nog even op in een zak of doos om er later op terug te komen. Het laatste deel zijn kleren die je altijd draagt en dus bijhoudt. Kleding die je weggooit, kan je verkopen op een tweedehandssite of tijdens een closet sale met vrienden en vriendinnen. Investeer na je lenteschoonmaak vooral in basics zodat je je huidige garderobe in stijl kan combineren. Hou hiervoor de kortingscodes goed in het oog!

#5: Laat het licht binnen: was je ramen en deuren

Als de eerste zon begint te schijnen, wil je er ook wel van kunnen genieten binnenshuis. Daarvoor moeten je ramen natuurlijk kraaknet zijn. Ramen wassen doe je op een niet te zonnige dag, omdat je raam dan te snel zal drogen en er strepen kunnen ontstaan. Ook regen vermijd je liefst. Regendruppels maken je werk meteen ongedaan.

Je hoeft helemaal geen duur materiaal te kopen om ramen te lappen. Afwasmiddel volstaat!  Je hebt slechts een klein scheutje nodig om met één emmer heel wat ramen proper te maken. Je raam zal goed en snel drogen. Eventueel kunnen er strepen achterblijven, die kans heb je natuurlijk altijd. Met een droog microvezeldoekje los je dit in een wip op!

#6: Klusjes aan je terras

Het moment is aangebroken om de tuinmeubels terug van onder het stof te halen. Als je plastieken tuinmeubels hebt, kuis je ze eenvoudigweg af met een doekje en wat afwasmiddel. Houten meubelen vergen wat meer aandacht. Hiervoor heb je warm water en zout nodig. Je kapt een kilogram zout in een volle emmer warm water. Hiermee schrob je het vuil van je meubels. Dit doe je best met een harder borsteltje. Op extra vuile plaatsen kan je nog wat extra zout doen. Het zout vreet de poriën van het hout open. Pas wel op voor je planten en gazon, want die kunnen er niet zo goed tegen. Daarna alles even afspuiten met proper water, en klaar is kees.

 

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.