DIY gezichtsmasker en andere verzorgingsproducten. TIP! - Goedkoop.be

DIY verzorgingsproducten: goedkoop, makkelijk & doeltreffend!

Door
Laatste update op 0 reacties

Je kast met verzorgingsproducten vullen, valt al eens duur uit. Voor een deftige shampoo of lotion ben je al snel tientallen euro’s kwijt. Heb je er al eens aan gedacht om zelf verzorgingsproducten te maken?

Het lijkt op het eerste gezicht misschien alsof er geen beginnen aan is, maar eigenlijk gaat het gemakkelijk. Natuurlijk moet je wel weten hoe je deze producten maakt. Ontdek hier de beste receptjes om je hele lichaam te verzorgen en te laten genieten.

1. Terug naar de basis

Gouden tip van Goedkoop.be

Op zoek naar alle ingrediënten om zelf je verzorgingsproducten te maken? Bij Drogisterij.net tik je het nodige op de kop, zoals pepermuntolie, soda en nog veel meer.

Plaats nu je bestelling om snel zelf aan de slag te kunnen!

Water, een goed uiterlijk voor later

Het mag dan misschien stom klinken, het beste middel om je huid te verzorgen blijft water. Door met een nat washandje over je huid te gaan, zal het vuil uit je poriën verwijderd worden. Hou dus in gedachten om je elke avond even snel te wassen. Ook het drinken van water heeft positieve effecten op je lichaam!

Aloë Vera, een wonderplant

Aloë Vera wordt al eeuwenlang beschreven als een wonderplant. Het heeft specifieke geneeskrachtige krachten. Er worden heel veel verzorgingsproducten en ook voedingssupplementen van gemaakt. Wil je dat iets geneest of wil je iets verzorgen? Opteer dan voor Aloë Vera.

2. Zelf aan de slag

Recept 1: Avocado, een hemel voor de huid

In deze barre dagen, moet de huid heel wat doormaken. Daarom is het belangrijk ze goed te verzorgen. Avocado lotion is hier het gepaste middel voor!

Ingrediënten: 1 rijpe avocado | 3 eetlepels mayonaise | 3 eetlepels zonnebloemolie

Meng deze drie ingrediënten goed, ziezo, de lotion is al klaar. Smeer de huid direct na het douchen in met deze bodylotion en laat het ongeveer 3 minuten zitten. Spoel je daarna af onder een lauwe douche.

Recept 2: Bananenmasker voor gezond haar

Veel vrouwen hebben last van gespleten haarpunten. Het lijkt wel of naar de kapper gaan zelfs geen effect meer heeft. Bananen kunnen voor jou de oplossing bieden!

Ingrediënten: 1 rijpe banaan | 1 eetlepel honing

Prak de banaan fijn en voeg de honing aan deze brei toe. Smeer dit mengsel op je haar en laat het 10 tot 15 minuten intrekken. Spoel de lotion daarna met warm water af.

Recept 3: Zalfje tegen mee-eters

Tieners hebben vaak last van puistjes. Puistjes ontstaan als mee-eters en ook bij volwassenen komt dit nog voor. Er worden meestal verschillende middeltjes en methodes geprobeerd, maar weinig is effectief. Met dit recept kom je goedkoop verder!

Ingrediënten : 1 eetlepel bakpoeder | 1 eetlepel soda | 1 eetlepel water

Meng de ingrediënten door elkaar totdat er een zalfje ontstaat. Wrijf dit zalfje zachtjes over je huid gedurende 2 tot 3 minuten. Spoel het zalfje er daarna af met lauwwarm water.

Recept 4: Kruiden voor een betere nachtrust

Sommige mensen kunnen moeilijk in slaap geraken en liggen uren te piekeren. Geen enkele oplossing lijkt zich hiervoor aan te bieden. Met een kruidenkussen kan je op een natuurlijke manier beter slapen.

Ingrediënten: stuk katoenen stof | kruidenmix

Door een stuk katoenen stof uit te snijden in de vorm van een kussen en dit op te vullen met een kruidenmix naar wens, maak je in een wip een kruidenkussen om beter te slapen.

Het stuk stof kan je recycleren van een oude kussensloop, bandana of van een versleten sjaal. Zo hoef je niets nieuws te kopen. Het hoeft ook niet per se in een rechthoek te zijn. Het kruidenkussen geef je de vorm die je zelf wilt.

De kruidenmix bepaal je zelf. Uiteraard kies je best kalmerende of ontspannende kruiden, dit hangt ook van je eigen smaak af. Typische voorbeelden zijn onder meer kamille, lavendel of citroenmelisse, maar ook hop heeft een relaxerende werking.  Kruiden die nostalgische en aangename herinneringen bij je oproepen, zijn eveneens aanraders.

Recept 5: De makkelijkste en voordeligste tandpasta

Tandhygiëne mogen we ook niet uit het oog verliezen. Het bespaart je een hoop tandpijn en ook wel bezoekjes aan de tandarts. Laat gekochte tandpasta maar voor wat ze is, voor een prikje maak je voortaan je tandpasta zelf.

Ingrediënten: Natriumbicarbonaat | etherische pepermuntolie

Meng een paar lepels natriumbicarbonaat met enkele druppeltjes pepermuntolie. Het resultaat is geen pasta, wel een poeder, maar het werkt perfect. Natriumbicarbonaat vind je gewoon in de supermarkt, etherische pepermuntolie in de natuurwinkel.

Het lijstje DIY verzorgingsproducten kan nog veel langer, heb jij zelf nog handige tips om te delen? Laat ze zeker hieronder weten!

Bronnen:
www.greenevelien.com, www.kruidjegezond.be

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.