5 feestelijke tips om voordelig de kerst door te komen! - Goedkoop.be

5 feestelijke tips om voordelig de kerst door te komen!

Eveline
Door Eveline
0 reacties Meer Kerst

Voor je het weet staan de kerst- en feestdagen weer voor de deur. Begin dit jaar vroeg met de voorbereiding en inkopen. Zo kan je een heleboel geld besparen!

Wist je dat deze periode helemaal niet zo duur hoeft te zijn? Met onze 5 tips voor voordelige kerstaccessoires kom je al een heel eind verder!

DIY (kids-proof tip)

De trend van nu is DIY, Do it yourself. En dat geldt natuurlijk ook voor je kerst accessoires. Laat je inspireren door een van de vele kerstmarkten die je kunt bezoeken! Een super leuk dagje uit en de entree is vaak gratis. Kijken, kijken niet kopen en vervolgens slim zelf maken!

Schakel de kids in om je een handje te helpen en voor je het weet heb je een prachtige zelfgemaakte guirlande, een vrolijk beschilderde kerstbal en een wild geplukt kerststukje in huis. Breng samen eens een bezoekje aan het bos en kijk wat voor prachtige materialen je daar allemaal kunt vinden om later te gebruiken als kerst accessoires. Wat dacht je bijvoorbeeld van een goud gespoten dennenappel? Of een paar verse dennentakken aan de deur? De opties zijn eindeloos!

Kringloop

Je zult je verbazen over wat voor prachtige parels sommige mensen weg doen. Kringloopwinkels zijn soms heuse schatkamers. Zeker als het gaat om kerstartikelen. Loop eens binnen bij jouw lokale kringloopwinkel en laat je verrassen door de vintage vondsten. Voor een klein bedrag heb je zo een heel unieke kerstset te pakken! Heb je helemaal geen budget? Snuffel dan eens in oma’s zolder! Soms kun je daar ook echte verborgen schatten vinden die een nieuw leven verdienen.

Pimp je oude kerstballen

Ben je je oude kerstaccessoires zat? Gooi ze niet weg! Want met een beetje inspiratie wordt je weer verliefd op je eigen kerstaccessoires. Pimp bijvoorbeeld je oude kerstballen met glitterstiften of spuit ze in een nieuw kleurtje. Leuk je oude kerstkrans op met nieuwe items en je collectie voelt weer fris en fruitig. Een ideale én duurzame bespaartip! Je portemonnee en het milieu zullen je dankbaar zijn.

Van ruilen komt dit keer geen huilen

Je bent niet de enige die ieder jaar met kerst weer de oude doos met kerst accessoires van zolder haalt en elke keer dezelfde (saaie) versieringen aanbrengt. Toe aan iets anders? Jouw buurvrouw, vriendin, collega, broer of zus ongetwijfeld ook! Ruil daarom eens je kerst accessoires uit! Zo heb je een geheel nieuwe collectie aan kerst artikelen zonder dat het je ook maar een cent hoeft te kosten. Dat is nog eens slim besparen!

Bespaar op je kerstmutsen

Ben je klaar met de aankleding van je woning en tuin? Dan rest alleen nog je eigen aankleding. Bij kerst horen natuurlijk een paar vrolijke kerstmutsen! Natuurlijk wil je wel een paar goedkope kerstmutsen kopen. Kies voor de klassieke onbedrukte varianten of ga eens voor een vrolijke gepersonaliseerde kerstmuts. Hilariteit gegarandeerd dit kerstdiner!

Met deze tips houd je gegarandeerd geld over deze feestdagen, maar wat kun je allemaal doen met die overgebleven euro's? Dat kun je natuurlijk spenderen aan extra grote kerstcadeaus, maar je kan het ook sparen voor de toekomst. Wat dacht je bijvoorbeeld van beleggen? Of bewaar het lekker voor volgend jaar! Wat je ook met je overgebleven geld doet, deze bespaartips zijn ongetwijfeld welkom.

Over de auteur

Eveline

Ik ga voor jullie graag op zoek naar niet-alledaagse deals. Wanneer ik niet achter mijn computer zit om jullie de beste kortingen te kunnen voorschotelen, beklim ik waarschijnlijk ergens een rotswand of verover ik een gevaarlijk uitziende berg. Ik denk dat jullie het allemaal met me eens zijn: of we het nu hebben over kortingen of bergen, hoe hoger hoe beter!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.