Een groot lichtfestijn tijdens Kerst 2023 - Goedkoop.be

Een groot lichtfestijn tijdens Kerst 2023 

Richard
Door Richard
0 reacties

Als je aan Kerst denkt, denk je al snel aan warmte en gezelligheid. Om dat te creëren, heb je onder andere sfeerverlichting nodig. Hoe meer lichtjes je toevoegt in en om huis, hoe gezelliger het wordt. De verlichting zorgt namelijk voor een bepaalde uitstraling en sfeer en dat heeft een positief effect op mensen. Laten we kijken wat voor mogelijkheden er dit jaar weer zijn om je huis klaar te maken voor de Kerstdagen.

Een kerstboom vol lichtjes

Of je nu nog steeds voor een echte kerstboom kiest of al jaren een neppe opzet. Een kerstboom in huis hoort er nou eenmaal bij met de feestdagen. Het is een traditie, waar je niet zomaar mee kunt stoppen. Zo’n boom creëert al meteen een hoop sfeer in huis, vooral als deze versiert is.

Je begint natuurlijk altijd met de lichtjes. Sommige mensen kiezen voor koppelbare kerstverlichting, zodat ze veel lampjes in de boom kunnen stoppen op één stekker. Een alternatief is om te kiezen voor clusterverlichting. Dat zijn heel veel kleine lampjes op een stekker. Door het warme en sfeervolle licht is je boom eigenlijk meteen aangekleed.

Een kerstboom in de tuin

We zien al jaren dat het niet voldoende is om een kerstboom binnen op te tuigen. Met de feestdagen is het ook steeds meer een traditie geworden om de tuin erbij te betrekken. Kies bijvoorbeeld voor een kerstboom aan lichtjes in de tuin. Die zijn er in verschillende soorten. Denk aan een kerstboom aan de muur en een vlaggenmast kerstboom.

Dit jaar kun je mooie kwaliteit goedkope kerstverlichting kopen bij Kerstverlichtingbuiten.com. Waaronder de buiten kerstbomen van lichtjes. Al zou je ook voor een deurkerstboom of raam kerstboom kunnen kiezen. Beide zijn ook weer van lichtjes gemaakt. Je hebt dus een hoop keus qua kerstboom voor jouw huis. Het gaat er in ieder geval om dat je ook de buitenomgeving er meer bij betrekt. Dat geeft gewoon een heel warm gevoel als je buiten door de straten loopt. Zo tover je echt een lach op mensen hun gezicht.

De aankleding buitenshuis

Je hoeft natuurlijk niet per se voor die kerstboom in de vorm van lichtjes te kiezen. Er zijn genoeg andere opties om je tuin mee te versieren. Een populaire versiering is uiteraard de kerstkrans op de deur. Als er lichtjes in zitten dan kan zo’n krans ook voor gezelligheid zorgen in de straat. Al is er vaak wel wat meer versiering nodig om het echt sfeervol te maken.

In dat geval kiezen mensen vaak voor een lichtgordijn aan de muur, ijspegelverlichting aan de gevel of een guirlandes boven de deur. Beide kunnen natuurlijk een mooie aanvulling zijn op de kerstkrans aan de deur. Afhankelijk van je voortuin zou je ook nog voor andere aanvullende verlichting kunnen kiezen.

Heb je bijvoorbeeld een boom in de tuin staan? Dan zou je daar nog wat verlichting in kunnen hangen? Of je spant een slinger aan verlichting tussen twee bomen of palen. Er is in ieder geval heel veel mogelijk qua verlichting in de tuin en in huis. Het is maar net hoe je tuin eruit ziet en wat voor verlichting je mooi vindt.

De tuin moet niet een grote lichtbol worden, maar een lichtfestijn kan wel leuk zijn. De truc is om te kiezen voor warm licht, omdat dat ook meteen veel sfeervoller is. Dan kun je er zelf ook nog van genieten vanuit binnen en is het ook niet te fel voor al het verkeer dat langs je huis rijdt. Het idee is toch om de tuin gezellig aan te kleden en dat lukt het beste met warm licht in verschillende soorten, vormen en maten.

Wil je al snel in de kerstsfeer komen, boek dan een weekendje kerstshoppen in London. Vanaf half november zijn de meeste kerstmarkten in London open. Wij wensen je alvast veel ‘kerst’ plezier.

Over de auteur

Richard

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.