Zo scoor je de beste 4K TV’s van 2020 voor een prikje - Goedkoop.be

Zo scoor je de beste 4K TV’s van 2020 voor een prikje

Eveline
Door Eveline
Laatste update op 0 reacties

Jij wil de grootste voetbalwedstrijden op de voet volgen zonder haperingen, de meest spannende series op Netflix kijken, haarscherp beeld hebben bij ontroerende films en vliegensvlug kunnen gamen zonder vertraging op je scherm. Dan moet je natuurlijk wel een prachtige 4K tv in huis hebben!

Zeker de meest nieuwe modellen kunnen soms een aardige investering zijn en is niet voor iedereen weggelegd. Of toch wel? Met dit stappenplan ben je er zeker van dat je flink hebt bespaard op je nieuwe televisie.

Kies je features

Allereerst moet je bepalen waaraan de televisie allemaal moet voldoen. Wat vind jij belangrijk en waar wil je de televisie voor gaan gebruiken? Als jij met name films en series kijkt dan is extreem snelle beeldverversing minder van belang dan wanneer je graag live sportwedstrijden volgt bijvoorbeeld. Wil je veel gamen of heb je veel producten die aangesloten moeten worden op je televisie? Dan heb je een tv nodig met meerdere HDMI en USB poorten. Kortom, stel eerst je eisenpakket samen en filter vervolgens het aanbod daarop. Hoe minder verschillende features je nodig hebt op je tv, hoe meer je bespaart. Dat scheelt alweer de eerste euro’s!

Vergelijk online

Plan vervolgens een middagje surfen op het internet in. Je hebt heel veel verschillende vergelijkingswebsites voor televisies. Op sommige sites worden er ook diverse consumententesten aangeboden. Zorg dat je op de hoogte bent van de laatste TV aanbiedingen en je bespaart met gemak weer tientallen en soms zelfs honderden euro’s uit. Kleine moeite toch? Met name rond de feestdagen, denk aan Black Friday, Cyber Monday, Summer sale en de soldenperiodes worden er stuntprijzen gehanteerd. Je doet er goed aan om soms even te wachten totdat deze momenten zijn aangebroken. Er is dan ongetwijfeld wel een kortingscode hier of daar te vinden.

Onderhandel in de winkel

Heb je een tv op het oog, maar komt deze maar niet in de aanbieding? Dan hebben we een brutale tip voor de echte koopjesjagers. Bezoek eens een fysieke winkel en ding af op het toestel dat jij graag wilt hebben. Je hoeft je hier echt niet voor te schamen, dit hoort bij het spel en veel verkopers vinden het zelfs leuk om deze uitdaging aan te gaan. Bij grote winkelketens is er vaak ruimte voor onderhandeling mogelijk. Alleen niet veel mensen weten dat. Probeer het eens, wat heb je te verliezen?

Koop op afbetaling

Daarnaast bieden veel leveranciers ook de mogelijkheid om een tv op afbetaling te kopen. In plaats van een wat groter bedrag ineens, kun je dan via gespreide betaling achteraf betalen. Let wel goed op de voorwaarden en kies voor een betrouwbare aanbieder. Vaak wordt er geen rente berekend over een betaling in termijnen, maar kijk hier wel even goed naar. Zo hou je je geld langer op de bank, maar kun je tegelijkertijd wel van een nieuwe tv genieten. We herhalen hier wel, kijk goed naar de voorwaarden voordat je deze deal sluit!

Ga voor een ouder model

Wil je nog meer besparen? Kijk dan eens naar de iets oudere modellen uit eind 2019 en begin 2020. Wanneer een producent een nieuwe serie televisies maakt, worden de oudere lijnen vaak langzaamaan uit de winkels gehaald en voor bodemprijzen verkocht om de magazijnen leeg te krijgen. Dat is het moment voor jou om toe te slaan! Zo heb je een gloednieuwe televisie voor de laagst mogelijke prijs.

Bespaar op je abonnement

En als je je nieuwe aanwinst eenmaal in huis hebt, hoeft het besparen natuurlijk niet te stoppen. Want ook op de abonnementskosten voor televisie en internet kun je besparen. 

Over de auteur

Eveline

Ik ga voor jullie graag op zoek naar niet-alledaagse deals. Wanneer ik niet achter mijn computer zit om jullie de beste kortingen te kunnen voorschotelen, beklim ik waarschijnlijk ergens een rotswand of verover ik een gevaarlijk uitziende berg. Ik denk dat jullie het allemaal met me eens zijn: of we het nu hebben over kortingen of bergen, hoe hoger hoe beter!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.