Sinterklaas 2023: duurdere cadeautjes, toch voordelig inkopen - Goedkoop.be

Sinterklaasfeest duurder, help de Sint voordelig inkopen doen

Door
Laatste update op 1 reactie Meer Sinterklaas

Zo oud als Sinterklaas is, is dit artikel dan weer niet, maar het is niet helemaal meer up-to-date. Lees toch eens verder, heel veel tips die we je hieronder geven, helpen je toch flink besparen op je Sinterklaasinkopen. En vergeet ook niet eens op deze Sinterklaaspagina te kijken, hier hebben we alle korting op Sinterklaascadeautjes, overzichtelijk voor je op een rij gezet!

We zijn er vroeg bij dit jaar, het gaat namelijk nog wel even duren voordat de goedheiligman weer arriveert in België. Toch is het verstandig om alvast rekening te houden met zijn komst, de Sint gaat namelijk een zwaar jaar tegemoet; de prijzen van cadeautjes zijn flink gestegen. Sommige populaire cadeautjes zijn zelfs met liefst €5 of meer gestegen, ten opzichte van 2014.

Sinterklaas heeft bergen chocoladegeld in zijn kasteel in Spanje. Toch moet ook de Sint een beetje op zijn centen letten, hij kan immers natuurlijk geen brave kindjes in België of Nederland overslaan. De goedheiligman zal dit jaar daarom verstandig zijn inkopen moeten doen. Door de stijgende waarde van de Dollar, de zwakke Euro en hogere grondstofprijzen zijn namelijk veel cadeautjes behoorlijk duurder geworden in vrijwel alle speelgoed- en hobbywinkels. Het gaat een prijzig jaar worden voor de Sint.

Help de Sint met slimme tips

Om toch alle kindertjes een onvergetelijke 6 december te bezorgen helpen we Sinterklaas en zijn hulpsinterklazen graag een handje. We hebben daarom een aantal tips op een rijtje gezet, waardoor de Sint zijn inkopen, ondanks de gestegen prijzen, toch voordelig kan doen:

Gouden tip van Goedkoop.be

Een origineel cadeau voor het hele gezin? Vraag de Sint om kaartjes voor een uitstapje met de kinderen.

Bij Groupon vind je zeer veel voordelige uitstapjes bij jou in de buurt. Denk hierbij aan theatervoorstellingen, een diner, attractieparken of een dierentuin. Dat vinden je kinderen ongetwijfeld ontzettend leuk en is ook nog eens erg gezellig!

- Eerder inkopen doen: Hebben je kinderen al een verlanglijstje gemaakt of zijn er bepaalde cadeautjes die ze op zeker graag willen hebben? Geef dit dan door aan Sinterklaas. Richting 6 december willen de prijzen van verschillende winkels nog wel eens extra stijgen, om extra te profiteren van de Sinterklaastijd. Wanneer Sinterklaas op tijd al zijn inkopen kan doen, zou hij behoorlijk kunnen besparen. Wacht de Sinterklaasfolders van speelgoedwinkels niet af.
- Houd acties in de gaten: Zie je nu al interessante acties voorbij komen? Meld dit dan meteen aan Sinterklaas! Hij vindt het vast niet erg om cadeautjes een maand of twee te bewaren, als hij hierdoor flink kan besparen.
- Vergelijk prijzen: Iedere winkel hanteert zijn eigen prijzen. Vergelijk daarom altijd eerst de prijzen van verschillende winkels, voordat je aan Sinterklaas doorgeeft waar hij de cadeautjes kan kopen. Waarom zou je de beste man immers meer laten betalen dan nodig is?! Dit kan soms tientallen euro’s schelen.
- Online shoppen: Naar de grote stad gaan om je cadeautjes uit te zoeken, is niet altijd verstandig. Je loopt al snel tegen hoge parkeerkosten aan en betaalt bovendien brandstofkosten of kaartjes voor de trein of bus. Daarnaast kost het ook nog eens veel tijd. Zoek je cadeautjes via internet, dan heb je deze kosten niet. Bovendien bezorgen veel webshops producten gratis thuis, bijvoorbeeld vanaf €50 bij Fun. Zo hoeven jij én Sinterklaas het huis (of kasteel) niet uit en besparen jullie ook nog eens op onnodige uitgaven.
- Gebruik kortingscodes: We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken, maar je kan de Sint flink helpen te besparen door gebruik te maken van kortingscodes. In dit artikel leggen we je uit hoe kortingscodes werken en waarom het verstandig is deze te gebruiken. Vertel het ook door aan Sinterklaas!
- Creatief zijn: Waarom een cadeautje kopen als je ook ontzettend leuke cadeautjes zelf kan maken. Dat vindt de Sint ongetwijfeld ook nog eens leuk om te doen! Ook zijn er veel actieve cadeautjes die de Sint kan geven, waardoor je een keer iets leuks kan gaan doen met de kinderen. Denk bijvoorbeeld aan een bezoekje aan de bioscoop of een attractiepark. In dit artikel geven we je nog veel meer tips om creatief om te gaan met cadeautjes.
- Tweedehands speelgoed: Het nadeel van speelgoed is dat kinderen op een gegeven moment te oud worden hiervoor. Dit hoeft voor Sinterklaas echter helemaal geen nadeel te zijn. Hij kan veel kinderen blij maken met tweedehands cadeautjes waar andere kinderen te oud voor zijn geworden. Dat is ook nog eens veel goedkoper!

Heb jij nog andere tips voor Sinterklaas of heb je vragen over een bepaalde tip? Laat het ons weten in een reactie hieronder.

 

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.