Mobile Vikings lanceert abonnement met enkele mobiele data - Goedkoop.be

Mobile Vikings lanceert abonnement met enkel mobiele data

Kimberly
Door Kimberly
Laatste update op 0 reacties

Er wordt met smartphones bijna niet meer gebeld of gesmst. Applicaties als Whatsapp, Messenger, Skype, Instagram en Snapchat nemen de bovenhand over het ouderwetse bellen en SMS. Kosteloos chatten, bellen, foto’s sturen, spraakberichten verzenden en facetimen kan allemaal en het enige wat hiervoor nodig hebt is een internetverbinding of mobiele data. 

Internetverbinding of mobiele data is goedkoper dan sms’en of belminuten. Hierdoor is 3G en 4G dan ook een zeer gevraagd gegeven. Omwille van de ongekende opmars van het gebruik van mobiele data spelen de Belgische providers hierop in. Veel providers bieden als gevolg op deze moderne kanalen, meer mobiele data aan dan aantal sms’jes of belminuten in hun abonnementen of pakketten. Zo is er zelfs al een provider die een gsm-abonnement aanbiedt met enkel mobiele data.

Graag lijsten wij enkele van de meest interessante providers op. Dit kan handig zijn indien jij ook zo een ‘surfaddict’ bent en behoefte hebt aan veel, of heel veel, mobiele data.

Mobile Vikings

Mobile Vikings is de allereerste provider die een tariefplan heeft gelanceerd met enkel mobiele data. Zelf uitgaand bellen of sms'en naar je vrienden is niet meer mogelijk. Wel kan je nog bellen naar gratis nummers en noodnummers en kunnen je vrienden jouw gsm nummer nog contacteren. Het plan zelf bevat 8 GB aan mobiele data voor een knalprijs van €15. Het betreft een herlaadkaart, die je zelf kan herladen wanneer je maar wil.

Is deze overschakeling voor jou toch iets te direct, dan heeft Mobile vikings nog andere abonnementen die jou veel mobiele data aanbieden maar waarbij bellen en sms'en nog steeds mogelijk is. Zo hebben ze een abonnement voor €22 per maand met 10 GB mobiele data en 50 belminuten. Nog niet voldoende data? Dan kan je kiezen voor onbeperkt surfen, bellen en sms'en voor €29 per maand.

Telenet

Telenet biedt enkele aantrekkelijke abonnementen aan met veel gigabytes als bijvoorbeeld het Kong abonnement met 6 GB data, onbeperkt bellen en sms’en voor een tijdelijke prijs van €15,99 voor de eerste 3 maanden. Na 3 maanden wordt dit bedrag echter verhoogd naar €26,48 per maand.  Meer data nodig? Kong Unlimited heeft onbeperkt bellen, sms’en en data voor €30 gedurende de eerste 3 maanden. Hierna wordt het bedrag gewijzigd naar €43,80 per maand.

Orange

Ook Orange biedt alleen internet aan zonder de mogelijkheid tot bellen of het versturen van sms’jes. Hiervoor betaal je de schappelijke prijs van €15 voor 2 GB, of €25 voor 5 GB.
Vermoedelijk is het abonnement Cheetah van Orange voor €30 per maand interessanter is voor jou. In dit abonnement kan je ongelimiteerd bellen en sms’en en krijg je 8 GB mobiele data.

Base

Zoals gezegd gaat iedere provider mee met de 'hoge bytes' hype. Ook Base heeft een abonnement met onbeperkt bellen en sms’en waarmee je de hele maand kan surfen met 7 GB, onbeperkt kan bellen en onbeperkt sms’jes kan sturen voor €13,5 per maand voor de eerste 3 maanden. Hierna wordt de prijs €27 per maand. Heb je liever onbeperkt surfen, bellen en sms’en dan kan dit bij Base voor €20 per maand gedurende 3 maanden. Hierna wijzigt het maandelijks tarief naar €40 per maand. De ongebruikte megabytes bij Base kan je trouwens gewoon meenemen naar de volgende maand.

Proximus

Een uniek abonnement voor de social media goeroes kan je bij Proximus vinden. Zo zijn er de Epic abonnementen waarbij social media als bijvoorbeeld Snapchat, Instagram, Facebook, Messenger en Whatsapp geheel gratis zijn. Daarbij kan je kiezen voor 3 GB data, 90 belminuten en onbeperkte sms’jes voor €16,99 gedurende 6 maanden. Na deze 6 maanden wijzigt het tarief naar €19,99. Verkies je bovenop ongelimiteerde toegang tot alle social media, ook nog toegang tot alle muziek applicaties, 4 GB data, 120 belminuten en onbeperkte sms’jes dan betaal je €19,99 de eerste 6 maanden. Hierna wijzigt dit Epic beats abonnement naar €24,99 per maand.

Over de auteur

Kimberly

Als persoon die graag reist en geniet van het leven is het belangrijk om voldoende te sparen. Reizen en genieten is jammer genoeg niet gratis. Het leven is namelijk niet goedkoop, maar kan in mijn ogen altijd goedkoper zolang we maar goed uitkijken. Daarom ben ik altijd aandachtig op zoek naar tips en tricks om zoveel mogelijk te kunnen besparen. Deze tips deel ik heel graag met anderen zodat ook jij aan het einde van de maand een extraatje over kan houden. Zo hebben we allebei snel voldoende geld verzameld om spoedig te kunnen genieten van een wijntje op een prachtige zuiderse bestemming.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.