De vakantiechecklist voor lensdragers - Goedkoop.be

De vakantiechecklist voor lensdragers

Eveline
Door Eveline
Laatste update op 0 reacties

Het is eindelijk zomer. In de mooiste tijd van het jaar worden we vaak in de verte meegesleurd, of het nu gaat om de zee, de bergen of de volgende stedentrip. De vakantie is eindelijk nabij, de verwachting stijgt en het laatste punt op de to-do lijst is: het inpakken van jouw koffers.

Uiteindelijk heb je nog steeds het gevoel dat je iets vergeten bent. Vooral als je contactlenzen draagt, is er veel te overwegen bij het inpakken. Om je perfect voor te bereiden op jouw volgende reis, vind je hier de vakantiechecklist voor contactlensdragers.

De basisuitrusting

In ieder geval moet je altijd beschikken over: jouw lenshouders, bij voorkeur twee, en voldoende verzorgingsproducten om ze te vullen. Enzymtabletten en een peroxidesysteem kunnen je ook helpen om vuil tegen te gaan. Als je jouw lenzen langer draagt, kan dit leiden tot natuurlijke eiwitafzettingen die vergelijkbaar aanvoelt als mist voor je ogen. Enzymtabletten kunnen je daarbij helpen. Als jouw contactlenzen echter hevig vervuild zijn, is een peroxidesysteem de oplossing. Het reinigt effectief en grondig, maar is ook tijdrovender in het gebruik. Vooral als je een zwemvakantie plant, is een van de twee reinigingsmethoden aan te bevelen.

Voor een langere vlucht zijn kleine reissets, met daarin alles wat je nodig hebt, zeer praktisch. Deze kunnen namelijk ook in de handbagage worden meegenomen.

Zoutoplossing

Het is de perfecte helper onderweg: zoutoplossing. Je kunt het gebruiken om jouw contactlenzen te reinigen. Dit voorkomt dat bacteriën in jouw oog komen. Je kunt jouw lenzen in geval van nood ook een tijdje in de zoutoplossing bewaren. Het klinkt eenvoudig, maar probeer NOOIT zelf de oplossing te maken. Het is niet steriel en kan ernstige oogirritatie veroorzaken.

Daglenzen voorraad

Een set daglenzen is vaak zeer nuttig tijdens de vakantie. Waarom? Geen tijdrovende reiniging aan het einde van elke lange dag op vakantie. Als je er een verliest bij het springen in het koele water of ergens anders, is het niet ernstig. Gebruik gewoon nieuwe daglenzen in de ochtend, haal ze 's morgens voor het slapen gaan weer uit en neem ze 's avonds mee! In een gespecialiseerde online shop of bij een opticien bij jou in de buurt vind je gemakkelijk de juiste daglenzen. Op deze manier bespaar je jezelf zeker veel stress. Je hoeft jouw maand- of jaarlenzen niet elke dag schoon te maken. Maar je hebt ook minder stress, want wanneer je ergens een dure jaarlens kwijtraakt, zul je er ook een tijdje van streek van zijn.

Oogdruppels

Oogdruppels kunnen je snel helpen bij kleine klachten. Contactlenzen kunnen de waterhuishouding van de ogen verstoren, met als gevolg een onaangenaam gevoel en droge ogen. Lenzen zijn meestal moeilijker te verwijderen. Oogdruppels kunnen al deze problemen in één keer oplossen en je kunt in alle rust van jouw welverdiende vakantie blijven genieten.

De reservebril

Na een lange dag met contactlenzen, geef je jouw ogen 's avonds een pauze en zet je jouw bril op. Dit gaat irritatie en droogte tegen, omdat het oog zich vrij van vreemde invloeden kan herstellen. Natuurlijk moet je jouw contactlenzen altijd 's avonds verwijderen, zodat de ogen 's nachts kunnen herstellen.

De zonnebril

Hoewel de meeste lenzen zijn voorzien van geïntegreerde UV-bescherming, moet je altijd een zonnebril dragen als je wordt blootgesteld aan sterk zonlicht. Enerzijds is de geïntegreerde UV-bescherming in de lenzen vaak niet sterk genoeg wanneer de zonnestralen in de zomer agressief zijn. Anderzijds beschermt een contactlens natuurlijk alleen de iris en niet het hele oog tegen zonlicht. Als je jouw lenzen grotendeels van de tijd draagt, kun je eenvoudigweg kiezen voor een modieus model zonnebril zonder sterkte, uiteraard met voldoende UV-bescherming.

Nog een tip voor degenen die op alles voorbereid willen zijn:
Als er tijdens jouw reis iets helemaal misgaat, zul je blij zijn met een vervangende lensset. Of nog beter: pak jouw contactlenspaspoort in. Zo heb je altijd alle belangrijke informatie bij de hand en kan je ook naar een opticien in het buitenland gaan.

Over de auteur

Eveline

Ik ga voor jullie graag op zoek naar niet-alledaagse deals. Wanneer ik niet achter mijn computer zit om jullie de beste kortingen te kunnen voorschotelen, beklim ik waarschijnlijk ergens een rotswand of verover ik een gevaarlijk uitziende berg. Ik denk dat jullie het allemaal met me eens zijn: of we het nu hebben over kortingen of bergen, hoe hoger hoe beter!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.