Smartphone als spelconsole - Goedkoop.be

Smartphone als spelconsole

Eveline
Door Eveline
0 reacties

De laatste jaren is er een enorme stijging in de populariteit van spelletjes op de smartphone. Dit zorgt er voor dat men vaker consoles zoals Xbox links laat liggen, en ervoor kiest om te gamen op een compacter portabel scherm. Wat het dus een stuk goedkoper maakt als je de prijzen van een spelconsole vergelijkt met een smartphone, gezien de mobile games ontworpen zijn om op verschillende soorten smartphones te werken, van verschillende merken tot prijzen toe.

De spelcomputers hebben een snelle vordering gekend, beginnend bij een spelcomputer waar je maar één spelletje op kon spelen, naar meerder spellen. En algauw volgde de Nintendo game console, die krachtigere systemen op de markt bracht. Daarop volgde dan weer de welgekende PlayStation, waarna 4 varianten zijn verschenen. Om te eindigen met de Xbox en Nintendo Wii.

Er valt niet te ontkennen dat ons tijdperk heel snel is gemoderniseerd en gedigitaliseerd. Dat is de makers van computer spelletjes ook opgevallen. En nog meer, is ze opgevallen dat we de laatste jaren steeds onze smartphone bij hebben. Vooral door de stijging van sociale media platforms, als ook door de handige voordelen van smartphones. Dus algauw volgde de mobiele versies van gekende computerspellen, als ook specifieke mobile games. Zoals Minecraft, Clash of Clans, Fortnite, Pokémon Go (waar nu een Harry Potter versie van zal verschijnen) Angry Birds, Candy Crush en vele meer.

Over Candy Crush gesproken, dit spel hoort absoluut in de top 5 van meest gedownloade mobile games. Met meer dan 3 miljard dowwnloads. Sinds de introductie van dit spel in 2012, zijn de allerlei verschillende versies hiervan al zo een 3 miljard keer gedownload.

Candy crush

‘Candy Crush mobiel spel’

Ook de populariteit van online casino spelletjes kennen een stijging zoals: Blackjack, Roulette en Poker. De populariteit hiervan is evenredig gestegen met de toegenomen populariteit van mobiel internetten. Mensen moeten zich niet fysiek verplaatsen om hieraan deel te nemen, of vast achter de computer meer zitten. En dit is een groot voordeel. Tevens worden hier strenge regels van de Belgische kansspelcommissie op doorgevoerd, wat zorgt voor een meer vertrouwd gevoel dan in grotere hallen.

Tevens zien de smartphone makers er ook op toe, dat de toestellen de laatste jaren voorzien worden van een sterkere rekenkracht, grafische chips en (zoals je misschien al wel hebt gemerkt) een groter scherm. Waarbij ze een serieuze concurrent zijn beginnen vormen voor de pc en spelcomputer. Door de aangepaste mogelijkheden op onze smartphone, kunnen we steeds grafisch zwaardere spellen in de mobiele versie vinden. Die net die extra toets van fantasie of juist virtual reality kunnen doordrijven.

Gouden tip van Goedkoop.be

Onthou wel, gamen is leuk maar doe het verantwoord en las op tijd pauzes in om jezelf en je smartphone rust te geven.

Desondanks de stijging in populariteit laatste jaren, zijn mobile games geen nieuw fenomeen. We herrineren ons namelijk het ‘Snake’ spel op onze oude Nokia van vroeger nog. Als ook het spel puzzelspel ‘Scramble’ dat al in 1993 uitkwam.

Nokia

‘Oud Nokia toestel’

Wat een smartphone nu tot een echte gaming smartphone maakt?
De gaming smartphone onderscheidt zich van een gewone telefoon door de focus te leggen op het spelen van de spelletjes. Dit is terug te vinden in het ontwerp maar ook de specificaties van zo’n gaming toestel. Deze hebben doorgaans een grotere accu, betere hardware en dus oook veel werk- en opslaggeheugen. Om oververhitting tijdens het gamen te voorkomen, is dit toestel vaak voorzien van een geavanceerd koelsysteem. Tenslotte kan je voor een gaming telefoon een heel aantal losse accessoires kopen, die de spelervaring verbeteren.

Beste smartphones voor mobile gaming

ASUS ROG Phone:

ASUS is al jaren actief in de gaming wereld, zodus is de eerste gaming smartphone dan ook in September verschenen. Waar het toestel zich echt mee onderscheidt, zijn de los verkrijgbare gaming accessoires. Die de smartphone omtoveren tot een heuse handheld console. Deze kan je ook verbinden met een groot beeldscherm. Zo kan je in hoge resolutie en zonder vertraging de mobiele games op je televisie spelen.

Razer Phone 2

Deze fabrikant is ook gekent op de gamingmarkt, en bracht een tweetal jaar geleden het eerste model smartphone met toelichting tot het gamen uit Razer Phone. Ondertussen is er al een opvolger op de markt verschenen nl. Razer Phone 2. Deze beschikt o.a. over een groot geheugen en een ‘snelladen’ accu via usb-c.

Huawei Mate 20X

Tegelijkertijd dat de aankondiging van de Mate 20 en Mate 20 Pro kwam, onthulde Huawei ook de Mate 20X. Wat speciaal is aan dit toestel is dat het beschikt over een reusachtig scherm. Voorzien van Full DH-resolutie.
Op zich is het een voordeel om te kiezen voor een smartphone op vlak van gaming, omdat je hierbij investeerd in meerdere mogelijkheden tegelijkertijd. Dan enkel in in een pc of gameconsole.

Verkies je toch liever een pc boven een gsm om op te kunnen gamen, neem dan zeker een kijkje naar deze handige tips bij het aanschaffen van een laptop.

Over de auteur

Eveline

Ik ga voor jullie graag op zoek naar niet-alledaagse deals. Wanneer ik niet achter mijn computer zit om jullie de beste kortingen te kunnen voorschotelen, beklim ik waarschijnlijk ergens een rotswand of verover ik een gevaarlijk uitziende berg. Ik denk dat jullie het allemaal met me eens zijn: of we het nu hebben over kortingen of bergen, hoe hoger hoe beter!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.