Dit moet je weten voordat je tuinmeubelen koopt! - Goedkoop.be

Dit moet je weten voordat je tuinmeubelen koopt!

Door
Laatste update op 0 reacties

Heb jij een mooie tuin die nog aangekleed moet worden? Of zijn jouw tuinmeubelen aan vervanging toe? Tuinmeubelen kopen lijkt misschien een eenvoudige klus: je denkt een goede deal te doen wanneer je iets mooi hebt gevonden voor een goede prijs. Maar niets is minder waar, er enkele belangrijke zaken waarop je moet letten bij aankopen van tuinmeubels. Wij zetten ze even op een rijtje voor jou!

Bepaal wat je echt nodig hebt

Wat je koopt gaat voornamelijk afhangen van je behoeftes, aard van je gezin en grootte van je tuin of terras. Ben je op zoek naar mooie tuinmeubelen om buiten te kunnen eten of eerder om te relaxen? Die keuze moet je maken als je een tuintafel en stoelen wilt, of een lounge. Als je kinderen hebt of regelmatig bezoek ontvangt, voorzie je best genoeg tuinstoelen. En kijk ook zeker naar het materiaal. Ga je voor een prachtige witte stoffen zetel terwijl je huisdieren en kinderen hebt, denk dan maar snel twee keer na voordat je voortdurend die witte kussens aan het wassen bent. Is je tuin groot genoeg? Dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor een tuintafel en een loungeset.

Betaal meer voor goede kwaliteit

Hoewel wij van Goedkoop.be altijd kiezen voor de goedkoopste opties, is het belangrijk om te investeren in kwaliteitsvolle tuinmeubelen. Door te kiezen voor de juiste materialen, gaat jouw tuinset jaren mee en ga je er op lange termijn meer plezier aan beleven. Een goedkope tuinstoel gaat misschien na een tijd niet meer zo comfortabel zitten of door het weer kan het materiaal snel verslijten.

Denk aan duurzaamheid

Heb je nog geen enkel idee voor welk materiaal je gaat kiezen? Wat dacht je van riet, rotan of hout? Deze materialen worden vaak gezien als duurzaam en milieuvriendelijk. Door deze natuurlijke materialen regelmatig van een onderhoud te voorzien, gaan ze lang mee.

Langer dan bijvoorbeeld tuinmeubelen van staal die van nature vroeg of laat gaan roesten. Wil je voor tuinmeubels gaan met een zeer lange duurzaamheid die bestendig zijn tegen ieder weertype, kijk dan eens naar meubels die van wicker gemaakt zijn.

Houd opvallende kleuren voor de accessoires

Je bent op dit moment misschien helemaal gek van rood of blauw, maar dit betekent niet dat je moet kiezen voor een rode of blauwe tuintafel. Je bent deze kleuren misschien volgend jaar beu gezien en zulke opvallende kleuren zijn ook heel moeilijk te combineren met accessoires zoals tuinkussens. We raden je aan om te kiezen voor rustige, neutrale kleuren zoals zwart, grijs, wit of natuurkleuren zoals beige of bruin. Je kan er nog steeds accessoires bijhalen in je favoriete kleuren. Dat is veel makkelijker om te combineren en als je volgend jaar andere lievelingskleuren hebt, is het ook veel goedkoper dan een volledig nieuw tuinset te kopen!

Ga de tuinmeubelen uittesten

Tuinmeubelen kunnen er op foto ongelofelijk comfortabel uitzien, maar schijn bedriegt vaker! Ook zullen de verkopers jou wel overtuigen dat het heerlijk zit zodat je het zult kopen. Het is altijd beter om tuinmeubels zelf uit te proberen voordat die hele lounge effectief in jouw tuin staat. Het is dan wel heel aantrekkelijk om een koopje te doen via een online webshop, we raden je aan om het meubel offline te beoordelen. Kies je er toch voor om een online aankoop te doen, let er dan op of je de tuinmeubels kunt laten ophalen als ze toch echt tegenvallen. Ga na welke kosten eraan hangen en of de garantieregeling in orde is. Ook als je een offline aankoop doet, is het nooit slecht om hier extra op te letten.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.