Tafelversiering communie en feestdecoratie: zo ga je te werk - Goedkoop.be

Lente– of communiefeest? Thuis feestvieren doe je zo!

Door
Laatste update op 0 reacties

Doet zoon of dochter binnenkort de eerste communie of staat er een lentefeest op de planning? En wil je dit met vrienden en familie op een bijzondere manier vieren, maar toch binnen een beperkt budget blijven? Met deze decoratietips creëer je thuis een waar feestpaleisje zonder daarvoor te diep in de buidel te tasten.

Beetje creativiteit, wat fijne korting bij interessante shops en voilà, de dag kan niet meer stuk. Het zal tenminste niet aan de partylocatie liggen.

Wikkel er doekjes om

Wanneer je heel wat gasten verwacht, maar het huis toch ietwat te krap daarvoor is, biedt een partytent in de tuin de perfecte oplossing. Wil het weer tegenzitten, zit je toch lekker droog. Een partytent staat er echter niet bekend om, heel sfeervol te zijn. Gelukkig breng je daar zo verandering in. Kijk maar eens naar het volgende idee.

Allereerst denk je eens na over een leuk thema of een bepaalde themakleur. Zo wordt het straks één geheel. Voor een lekker speels effect gebruik je een heel palet aan bonte kleuren. Met een paar lappen mooie stof werk je vervolgens het witte doek en de lelijke palen van de partytent op een subtiele manier weg. Ga eens naar een stoffenwinkel of een stoffenbeurs en tik voor een schappelijk prijsje mooie stof (tule) op de kop.

Denk er ook direct aan om wat extra stof te kopen voor een passend tafelkleed en/of tafellopers.

Honeycombs, lampionnen en pompoms

Lampionnen, honeycombs en pompoms geven direct een feestelijke ambiance aan je partylocatie. Pompoms knutsel je zelf met een kleine moeite in elkaar, zoals je ziet op onderstaand filmpje.

Geen tijd of heb je twee linkerhanden? Voor een paar euro bestel je via Fun kant-en-klare pompoms, nu bovendien met extra korting. Lampionnen en honeycombs schaf je dan weer voordelig aan via een winkel zoals HEMA.

Bijzondere ballonnen

Zeg je feestje, dan denk je al snel aan ballonnen. Hang een trosje ballonnen op en de hele boel fleurt op. Zeker met deze bijzondere ballonnen:

Confetti ballonnen

Geef je ballonnen net dat tikkeltje extra en vul ze met zelfgemaakte confetti. Knip uit papier of gekleurd aluminiumfolie kleine rondjes (of snippers kan natuurlijk ook), doe hier enkele van in de ballon en blaas deze op. Blaas met helium op voor een speciaal effect.

Het beste kun je transparante ballonnen gebruiken. Deze bestel je bij onder andere Bol.com.

Fotoballon

Hoe leuk is het om een foto van het feestvarken op een grote ballon te laten drukken?! Hiermee zet je de ‘eregast’ nog eens extra in de kijker. Supercool toch zo’n ballon met eigen foto? Veel tijd hoef je er zelf niet in te steken. Je trekt een toffe foto van de stralende hoofdpersoon en laat deze foto bij Greetz op een ballon, naar wens, afdrukken. Binnen een handomdraai heb je spetterende decoratie in huis.

Hang de slingers maar op

Slingers, slingers en nog eens slingers… Zoveel verschillende soorten, maten en kleuren. En ben je een beetje handig, dan kun je flink wat besparen op het decoratiebudget. Veel slingers kun je namelijk heel eenvoudig zelf maken.

Slingers van karton

Druk bijvoorbeeld met een sjabloon rondjes, sterretjes of bloemen (of welke vorm je ook maar wil) uit (glitter)karton. Plak vervolgens een vormpje op een stevig touw/koord en lijm daar een ander vormpje tegenaan. Ga zo door totdat het stuk touw goed volhangt.

Gouden tip van Goedkoop.be

Vier je het lentefeest of de communie van zoon of dochter thuis en wil je het allemaal wat feestelijker maken? Ontwerp persoonlijke decoratie, zoals gepersonaliseerde placemats en een vlaggenlijn bij Tadaaz. Tijdelijk krijg je er met onze exclusieve kortingscode 12% korting op!

Fleurige bloemenslinger

Met nog minder moeite maak je een fleurige bloemenslinger. Met jawel, echte bloemen. Koop bij de plaatselijke supermarkt een bosje chrysanten of pluk wat bloemen uit eigen tuin, wanneer dat mogelijk is. Bevestig de bloemen met een knijper aan een stukje touw en klaar is je fleurige bloemenslinger.

Verstandig is wel om deze slingers pas op het laatste moment te maken. De bloemen zullen niet heel veel langer dan een dag meegaan.

Unieke fotoslinger

Wil je de ruimte waar het feestje gegeven wordt een persoonlijk tintje geven? Versier dan met unieke fotoslingers. Bij Tadaaz ontwerp je een vlaggenlijn geheel naar wens. Kies een favoriet design, pik samen met je zoon of dochter een fraaie foto uit en ga aan de slag met personaliseren.

Mooi gedekte tafel

Kleurige bloemen, vrolijke potjes en fris linnengoed, een mooi gedekte tafel geeft de feestlocatie thuis nog meer sfeer.

Bloemen in blikken

Verzamel de dagen/weken voordat de eerste communie gevierd wordt, wat glazen potjes en conservenblikken. Je tovert deze glazen potjes en blikken namelijk om tot prachtige tafeldecoratie. De blikken kun je in een opvallende kleur spuiten en er verse bloemen of bestek in zetten. De glazen potjes vul je met gekleurd water en ook hier steek je vrolijk gekleurde ruikers in.

Gepersonaliseerde placemats

Naast een opvallend tafelkleed, leuk je de tafel op met gepersonaliseerde placemats. Bij Tadaaz kun je deze unieke placemats afstemmen op bijvoorbeeld de menukaart, servetringen en zelfs op de communie-uitnodigingen. Zo creëer je voor communie– of lentefeest één thema of stijl.

 

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.