Communiekaartjes maken: de perfecte uitnodiging maken! - Goedkoop.be

In 3 eenvoudige stappen naar de perfecte communiekaart

Door
Laatste update op 0 reacties

Binnenkort vieren heel wat kinderen en jongeren hun communie of lentefeest. De feestelijke outfit werd zorgvuldig uitgekozen, vrienden en familie zijn uitgenodigd om deze dag mee te vieren. Op de checklist staan nog de communiekaartjes.

Het is ondertussen een traditie dat er op het feest kaarten uitgedeeld worden aan alle aanwezigen, en later ook aan de klasgenootjes en leerkrachten. Zo’n ‘communieprentje’ wordt een blijvende herinnering aan die speciale dag. Kaarten met een foto van de gevierde erop blijven het origineelst. Te duur? Helemaal niet, wij tonen je vandaag hoe je in drie stappen originele, betaalbare communiekaarten tevoorschijn tovert. Je hoeft heus geen fortuin te spenderen om een origineel en professioneel ogend resultaat te krijgen.

Klik hier om meteen je fotokaart in 3 stappen te maken!


Stap 1 : een hippe foto

Een digitale camera heb je vast wel. Of toch niet? Alle info over fototoestellen lees je in De goedkoopste camera voor elke fotograaf – van amateur tot prof. Nu alleen nog even denken waar je de foto’s wilt maken en je bent vertrokken. (Tip: zoek je nog een degelijk fototoestel, kijk dan even in de Camerashop.)

Even overleggen met je zoon of dochter levert vast toffe ideetjes op. In de tuin, aan zee... wat is de favoriete plek van je zoon of dochter? Misschien kies je gewoon voor een witte achtergrond en leg je de focus op bepaalde accessoires. Een grote tros ballonnen brengt kleur en levert vrolijke foto’s op. Of is je zoon gek op kleine autootjes, ook hier valt wat mee te verzinnen.

Gouden tip van Goedkoop.be

Naast een heleboel tips om originele fotokaarten te ontwerpen, hebben we ook nog een mooie korting voor je klaarstaan.

Ontdek nu de promotiecode van Albelli voor 30% korting op communiekaarten en ga voordelig aan de slag.

Blijf spontaan!

Een geforceerde pose was vijftig jaar geleden misschien helemaal in, nu mag het een stuk spontaner. Belangrijkste is dat je kind vrolijk en gelukkig op de foto staat. Sleept je zoon zijn favoriete huisdier op de foto, wil je dochter bellen blazen? Leuk, valt zonder twijfel wat van te maken!

Zelfs een ‘lucky shot’ van op vakantie kan dienst doen voor de fotokaarten. Zo is het wel heel spontaan...

Geen schrik van de sluiterknop

Digitale camera’s hebben een gigantisch voordeel: je kunt eindeloos veel foto’s nemen. Doe het dan ook, beter eentje te veel dan net geen perfecte foto.

Op je camera heb je de optie ‘reeksopname’. Hierdoor neem je snel achter elkaar verschillende foto’s van dezelfde situatie. Eenzelfde tafereel kun je ook vanuit meerdere standpunten fotograferen. Het zorgt soms voor onverwachte pareltjes.

Je kind in de spotlights

De omgeving waar je gaat fotograferen mag nog zo uniek zijn, het draait uiteindelijk allemaal om je kind. Een minuscuul persoon op een gigantische achtergrond werkt dus niet. Haal je onderwerp – je zoon of dochter in dit geval – naar de voorgrond. Hij of zij verdient alle aandacht!

Stap 2: een origineel ontwerp

Met de fotosessie heb je al het grootste werk achter de rug. Nu komt het eropaan de mooiste foto of foto’s tot hun recht te laten komen in een kaartje. Wees gerust, je hebt geen superdure printer nodig of een vriend-met-grafisch-talent, zelf kun je al heel wat.

Bij Albelli bijvoorbeeld. De online fotoservice biedt een gigantisch assortiment fotokaarten aan, met nog eens zoveel ontwerpen en designs.

Een enkel of dubbel kaartje, vierkant of rechthoek, wat is jouw favoriet? Verder kies je nog het formaat en het design. Wil je één sprekende foto of meerdere kiekjes verwerken, mag er een extraatje op de voorkant... je kiest het maar.

Foto’s bewerken?

De meeste online fotoservices bieden een aantal opties om je foto’s te bewerken. Zo haal je er rode ogen uit of pas je de kleuren aan. Het kan wel eens gebeuren dat je iets lichtjes wil aanpassen, maar leverde stap 1 prachtige beelden op, dan hoef je er niets meer aan te doen.

Hoeveel er ook digitaal mogelijk is, let erop dat de originele beelden al goed zijn op zich. Dat maakt de verwerking tot fotokaart een pak makkelijker.

Stap 3: een persoonlijke boodschap

Op elk kaartje is wat plaats voorzien voor tekst. De naam van je zoon of dochter past erin, de datum van de communie of het lentefeest ook. Afhankelijk van het ontwerp voeg je er nog meer tekst aan toe.

Misschien wil je kind wel zelf een tekstje opstellen, of laat je je eigen schrijftalent los op het kaartje. Op het wereldwijde web zijn talloze communieversjes beschikbaar, maar iets van jezelf geeft het geheel dat ietsje meer.

Ga nu aan de slag voor je fotokaarten!

Hoe pak jij het aan om communiekaartjes te maken? We kijken uit naar nog meer tips, ze kunnen het resultaat alleen maar vooruithelpen.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.