Knutselen herfst: knutselideeën met kastanje, eikels + blad - Goedkoop.be

Herfst knutselen: knippen en plakken met kastanjes, eikels en takken!

Door
0 reacties

Hoe heerlijk is de herfst?! Ja, de temperaturen worden iets minder en het regent mogelijk iets vaker, maar wat ligt de natuur er prachtig bij! Hét moment om de laarzen uit de kast te trekken en op pad te gaan. De bossen in. De frisse buitenlucht opsnuiven en kastanjes, eikels, dennenappels en bladeren rapen. Want daarmee kan heel wat leuks gemaakt worden op die regenachtige middag. Wat dan zoal? Lees snel verder en ontdek hier al de nodige knutselinspiratie!

Itsy Bitsy spider

Ervaring leert dat als je met (jonge) kinderen aan de knutsel gaat, je het zo eenvoudig mogelijk moet proberen te houden. Simpel om te maken, dat is dit grappige spinnetje zeker. Het enige wat je nodig hebt is een grote dennenappel, wiebeloogjes en chenilledraad. Wil je een bruin lijfje? Dat laat je de dennenappel zoals hij is. Liever een ander kleurtje? Dat kan ook. Spuit de dennenappel bijvoorbeeld mooi goud. Plak er verschillende wiebeloogjes op steek de draden erin aan weerszijden en klaar is ‘Itsy Bitsy Spider’.

Slurpie de Slak

Nog zo’n simpele, maar daarom niet minder leuke creatie, is ‘Slurpie de Slak’. Voor Slurpie heb je ongeveer zeven kastanjes, een dennenappel, twee eikeldopjes, een stukje wit en zwart papier, satéprikkers en chenilledraad (€1,99 Fun) nodig. Rijg de kastanjes met de prikkers aan elkaar en lijm de dennenappel op de kastanjes vast. Mocht dit wat moeilijk blijven zitten, gebruik dan bijvoorbeeld een stukje ijzerdraad. De chenilledraad prik je aan de ene kant in de kastanjes, aan de andere kant (voorzichtig) in de eikeldopjes. Vul de eikeldopjes met een rondje wit en een kleiner rondje zwart papier. Slurpie de Slak is een feit!

Tip: om er zeker van te zijn dat je niet een hele lading bosbeestjes met je meeneemt naar huis, droog je de geraapte dennenappels eerst even in de oven. Verwarm je heteluchtoven op ongeveer 160 -180 graden, leg de dennenappels op een, met bakpapier beklede, bakplaat en plaats ze in de oven. Hou ze goed in de gaten, check regelmatig, zodat ze zeker niet verbranden. Als de dennenappels openstaan, zijn ze klaar. Dit duurt vaak maximaal een half uurtje.

De herfst spat er vanaf

Bij deze ecoline knutselwerkjes spat de herfst er bijna letterlijk vanaf. Met een oude tandenborstel, een zeefje, ecoline verf (o.a. hier verkrijgbaar bij Fun) en enkele blaadjes maak je een kleurrijk kunstwerkje. Leg de blaadjes op een wit vel papier in een patroon zoals jullie dat willen. Borstel met een tandenborstel de ecoline over het zeefje en haal uiteindelijk de bladeren van het vel papier. Resultaat is een prachtig, herfstig kleurenpalet. 

Meneer de uil

Hoe grappig is dit uiltje?! Meer dan een mooie dennenappel, een paar stukjes vilt en wat draad, heb je niet nodig. Knip de vleugeltjes, de ogen en de pootjes uit vilt en bevestig dit met lijm aan de dennenappel. Maak van wat draad de ‘oortjes’ en plak ook deze vast aan de dennenappel. In een handomdraai is dit geinige uiltje klaar. Leuk is om dit uiltje ook ergens op te zetten. Zoek tijdens je boswandeling dus ook eens naar een mooie tak. Misschien leuk om deze tak nog wat extra kleur te geven. Dat kun je bijvoorbeeld doen door de tak met gekleurde tape te beplakken.

Gouden tip van Goedkoop.be

Gezellig met de kinderen een middagje knutselen kan natuurlijk altijd. Zorg dat je knutselbox up-to-date is en bestel bij Fun in 1 keer al je knutselspulletjes voor een prikkie. Ljim, papier, wiebeloogjes, chenilledraad... Je kunt het maar alvast in huis hebben. Zo kun je wanneer je dat wilt lekker aan de knutsel.

 

Enige eikels

Eikels zijn er meer dan genoeg in de herfstmaanden. Geweldig om daar ook iets creatiefs mee te doen. Wat te denken van deze enige eikelpoppetjes? Behalve wat verf en eventueel een zwarte markeerstift hoeft er verder niks aan te pas te komen. Zo gemaakt en toch een verbluffend resultaat. Extra tip: rijg voorzichtig een koordje door de dop heen en hang ze ook aan een tak uit het bos. Zo creëer je in huis herfstachtige taferelen met weinig moeite en geld.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.