Plooifiets kopen: de voordelen + scherpe, prijsbewuste tips! - Goedkoop.be

De voordelen van de plooifiets met een prijs van bijna niets!

Yvonne
Door Yvonne
0 reacties Meer Buitenleven

Je ziet ‘m steeds vaker: de plooifiets, ook wel vouwfiets genoemd. De handige fietsen zijn in opkomst dankzij hun functionaliteit, die vooral in de grote stad dienst doet. Dus ga voor een nieuw, modieus en functioneel exemplaar. Hup, draaien maar met die trappers.

Wij laten je alvast weten waarom de vouwfiets een musthave is én een sparing van de portemonnee. Lees je mee?!

Wat is een plooifiets?

De naam zegt het eigenlijk al, een plooi- of vouwfiets is een fiets die je in kunt klappen. Als je er nog nooit een gezien hebt dan klinkt het misschien een beetje raar. Het design van dit type fiets is echter zo in elkaar gezet dat de fiets licht en compact is om te dragen én ook nog eens heerlijk fietst.

Verder kenmerkt de fiets zich door relatief kleine banden, een lage stang tussen de benen en in verhouding een hoog stuur en zadel. Je klapt ‘m dubbel van wiel tot wiel.

Wanneer gebruik je een plooifiets?

De plooifiets wordt wel eens een modeverschijnsel in de grote stad genoemd, maar is veel meer dan dat… het verbetert de stadsmobiliteit. Je gebruikt een plooifiets bijvoorbeeld als je:

  • Met het openbaar vervoer reist en daarna nog een stukje naar je bestemming moet. Zo’n fiets is toch veel sneller en handiger dan weer in de volgende overvolle bus of metro instappen?!
  • Vaak op moeilijk bereikbare bestemmingen moet zijn, of plaatsen met weinig parkeerplaatsen of hoge parkeerkosten. Met de vouwfiets parkeer je veel makkelijker en ook nog eens gratis.
  • Ergens woont waar je een relatief kleine bergingsruimte hebt. De vouwfiets klap je in en daarmee bespaar je veel ruimte.
  • Simpelweg gek bent op fietsen en eens wat nieuws wilt proberen. Je fiets meenemen in de auto voor het verkennen van een nieuwe fietsroute? De fiets past gemakkelijk in je kofferbak.

Besparen met de plooifiets
Graag vatten we nog eens samen hoe je bespaart met de plooifiets.

1. In het openbaar vervoer neem je ‘m gratis mee, zo kun je een deel van je rit fietsend afleggen en daarmee vervoerskosten besparen.

2. Als vervanger van de auto spaar je met de plooifiets zowel de kosten van een dure auto, brandstof en eventuele parkeerkosten uit.

3. Heb je een nieuwe fiets nodig? Dan is de plooifiets een geldbewuste keuze. De prijzen zijn relatief laag, zeker in vergelijking met de elektrische fiets.

4. Op vakantie neem je ‘m gemakkelijk mee in je kofferbak, waardoor je op bestemming geen fiets hoeft te huren.

Hoe kies je de ideale plooifiets?

Overtuigd van het gemak van de inklapbare fiets? Ook dan is de keuze nog reuze. Iedere plooifiets is uniek. Zo heeft de ene fiets een terugtraprem, de ander een handrem. Ook lopen de wielmaten uiteen, van 20 tot 40 inch, en zijn er ook nog verschillen in gewicht en aantal versnellingen.

Je kunt je vast voorstellen dat de ideale fiets in elke situatie anders is. Dit zijn factoren om rekening mee te houden:

  • Gewicht: Als je ‘m vaak moet dragen, ga dan voor een zo laag mogelijk gewicht;
  • Versnellingen: Kom je veel hellingen tegen of heb je regelmatig last van tegenwind? Meerdere versnellingen kunnen dan handig zijn;
  • Fietsstuur: Een sportief, plat stuur verhoogt je snelheid, maar een stuur met een krul is vaak comfortabeler;
  • Wielen: De kleinere wielen zijn gemakkelijker te vervoeren, maar grote wielen zijn stabieler.

Maak zelf een afweging welke factoren voor jou het belangrijkst zijn. Vergelijk en kies. Een voordelige plooifiets kopen kan hier.

Tip: Kun je het motortje aan je fiets toch echt niet missen? Er zijn tegenwoordig zelfs vouwfietsen als elektrisch model te verkrijgen. Inklapbaar en razendsnel! Én je hoeft niet zo hard te trappen ;-).

Ben jij er al over uit of een plooifiets iets voor jou is? Wij wensen je alvast veel fietsplezier!

Over de auteur

Yvonne

Het is altijd fijn om interesses te combineren. Aan mijn passie voor beauty en lifestyle hangt best een flink prijskaartje. Gelukkig ontdek ik ook steeds de hoogste kortingen en codes, zodat ik dat trendy paar schoenen, fijn dagje wellness of de nieuwste nagellak toch voordelig koop. Vind je op Goedkoop.be niet meteen een code voor Sarenza, Albelli of een andere webshop? Spreek me even aan, ik ga voor je op zoek.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.