Gitaar leren spelen voor beginners & tips gitaar kopen - Goedkoop.be

Raak voordelig een snaar met deze tips voor het leren bespelen van de gitaar

Yvonne
Door Yvonne
0 reacties

Muziek is heerlijk om naar te luisteren. Maar hoe fijn zou het zijn als je zelf ook de juiste toon kunt raken? Wat dacht je van het leren bespelen van een gitaar? ‘Simpele liedjes’ spelen leer je in no-time en een starterset is bovendien helemaal niet duur. Meer weten? Wij spelen je alvast de eerste tips door voor het starten van jouw gitaarlessen.

Bij het kiezen van een gitaar heb je de keuze tussen de akoestische gitaar, de elektrische gitaar en de basgitaar. Ook zijn er variaties mogelijk en is er ook nog verschil in het aantal snaren. Vroeger werd vaak aangeraden om te beginnen met een akoestische gitaar, doorstromen naar een ander exemplaar kon altijd nog. Tegenwoordig is deze gedachte echter achterhaald, dus kies gerust de gitaar die jij het liefst leert bespelen. Toch is een akoestische gitaar een logische keuze. Deze zijn vaak goedkoper (omdat ze geen versterker nodig hebben). Met een akoestische gitaar speel je al snel de eerste liedjes.

Akoestische gitaar: perfect voor beginners!

Wil je beginnen met een akoestische gitaar, dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Beslis eerst of je een links- of rechtshandig exemplaar nodig hebt. De meeste mensen zullen voor de rechtshandige gitaar kiezen.

kind gitaar

Daarnaast is het formaat belangrijk. Koop voor kinderen een speciale kindergitaar, deze zijn kleiner van formaat en daardoor makkelijker voor hen om te bespelen.

Voor advies op maat over de grootte van je gitaar vraag je het best altijd even advies bij de betreffende muziekwinkel. Dit kan over het algemeen ook gewoon online. Zo zijn er verschillende keuzehulpen beschikbaar of praat je met experts via een chat.

Starterset, vele euro’s voordeel

Wil je ook graag een opberghoes, gitaarstandaard en een stemapparaat bij je gitaar? Koop dan voor een voordeligere prijs een alles-in-1 ‘starterspakket’, wel zo handig! Het scheelt je bovendien heel wat euro’s om de belangrijkste accessoires in een keer samen met je gitaar aan te schaffen. Zo shop je bij Bax-shop bijvoorbeeld al startersets voor minder dan €100. En blijkt gitaarspelen achteraf toch niets voor jou te zijn? Dan gebruik je de gitaar en de standaard om je muziekinstrument een mooi decoratief plekje te geven in de huiskamer.

gitaar leren spelen

Tip: om nóg voordeliger uit te zijn kan je bijvoorbeeld ook voor een tweedehands gitaar gaan. Muziekwinkels bieden vaak ingeruilde exemplaren aan voor lage prijzen. Daarnaast kan je ook nog eens rondsnuffelen tussen de buurtadvertenties of polsen bij vrienden en bekenden.

(Leren) spelen maar!

En dan is het zover, je hebt je gitaar in huis! Geluid uit een akoestische gitaar krijgen lukt ons over het algemeen allemaal, maar er een samenhangend klankspel uit krijgen is weer een ander verhaal. Hoe ga je nu te werk?

  • Op les gaan: de meest voor de hand liggende methode is om les te nemen bij een ervaren leraar. Hij kan je meteen de basis goed aanleren en je helpen bij al je vragen.
  • Een online cursus volgen: vind je gitaarles nemen net iets te prijzig? Dat is begrijpelijk. Gelukkig zijn er alternatieven om toch mooie songs uit je gitaar te krijgen. Een online cursus kan perfect zijn om in je eigen tempo de kneepjes van het vak te leren. Van noten leren en akkoorden tot houding en vingerwerk beheersen, alles komt aan bod.

De prijzen van cursussen lopen uiteraard erg uiteen, maar je kunt het zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. Liefst helemaal niets betalen? Op YouTube vind je genoeg introfilmpjes waarmee je aan de slag kunt.

Het beste is natuurlijk een combinatie van beide werelden: een aantal introductielessen nemen met persoonlijk advies en aandacht, aangevuld door veel oefening thuis. Voor je het weet speel je de sterren van de hemel. Veel succes!

Over de auteur

Yvonne

Het is altijd fijn om interesses te combineren. Aan mijn passie voor beauty en lifestyle hangt best een flink prijskaartje. Gelukkig ontdek ik ook steeds de hoogste kortingen en codes, zodat ik dat trendy paar schoenen, fijn dagje wellness of de nieuwste nagellak toch voordelig koop. Vind je op Goedkoop.be niet meteen een code voor Sarenza, Albelli of een andere webshop? Spreek me even aan, ik ga voor je op zoek.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.