6 tips voor een onvergetelijk maar betaalbaar paasfeest - Goedkoop.be

6 tips voor een onvergetelijk maar betaalbaar paasfeest

Kimberly
Door Kimberly
0 reacties

Pasen, al van kinds af aan ken je het van de overvliegende paasklokken, de paashaas en de lekkere paaseitjes in de tuin. Maar Pasen staat ook bekend om het gezellige samenkomen met de familie. De familie komt niet iedere week voltallig samen en dat moet gevierd worden. Een uitgebreid buffet aangevuld met dure extraatjes is voor de meeste families eerder een regel dan een uitzondering. Toch hoeft een onvergetelijk paasfeest echt niet duur te zijn. We geven je enkele tips hoe je kan besparen tijdens Pasen.

Regel nummer 1 voor een goedkoper Pasen is een steeds terugkerende regel. Pasen is een familiefeest dat draait om het gezellig samenzijn, niet om dure uitgaven. Als je deze regel in het achterhoofd houdt, dan kom je al een heel end!

1. Eet goedkoper

Een paasbuffet moet niet per se een prijzig buffet zijn dat geleverd wordt door een sterrenzaak. Je kan gerust zelf je paasbuffet maken. Kijk eens naar producten in promotie en maak daarmee het lekkerste paasmenu. Nog meer besparen? Geef dan misschien enkel een paasbrunch te geven. Laat de familie tegen de middag komen en vul alle buiken tot ‘s avonds.


2. Versiering van je paaseitjes

Tegenwoordig heb je allerlei setjes om je eigen eitjes te versieren. Je moet hier dus niet meer voor naar de winkel. Ondanks het gemak, is dit niet in verhouding met de prijs die je ervoor betaalt. Wees zelf creatief en haal de stiften nog eens van onder het stof. Het gaat je niet alleen voldoening geven, het bespaart je ook nog eens een hele hoop.

3. Versiering

Een leuke paasversiering moet eveneens niet kostbaar zijn. Trek de natuur in en maak gebruik van de lenteperiode. Versier je woning bijvoorbeeld met kastanjes, bloemen en andere voorwerpen die de natuur te bieden heeft. Ook paas vlaggen kunnen de sfeer al in positieve zin veranderen.

4. Cadeautjes

Ook hier geldt de regel dat het meer gaat om het gebaar dan om de kostprijs. Doe op internet research naar goedkope maar unieke cadeau’s. Misschien kan je zelf wel een cadeau maken? Je vindt er een hele hoop ideetjes!

5. Dure activiteiten zijn niet nodig

Een gezellige paaswandeling met de familie kan soms fijner zijn dan al die kostelijke activiteiten, zeker wanneer de familie niet woonachtig is in jouw buurt. Trek er allemaal samen even op uit om te genieten van de lente.

6. De ultieme tip

In onze West-Europese cultuur wordt het als vanzelfsprekend gezien dat de gasten hun voeten rustig onder tafel kunnen schuiven. Over de voorbereiding en het financiële plaatje hoeven ze zich meestal geen zorgen over te maken. Misschien is het tijd om dit te veranderen. De één verzorgt de versiering, de andere houdt zich bezig met de cadeautjes en nog iemand anders zorgt voor lekker eten. Uiteraard zijn niet alle kosten evenredig maar hier kunnen jullie onderling een afspraak rond maken. Bijvoorbeeld met een beurtrol. Deze tip kan je ook op een andere manier toepassen. Beleef je een heerlijk warme en gezellige paasdag? Durf dan eens voor een barbeque te gaan en laat iedereen zijn eigen vlees meenemen.

Over de auteur

Kimberly

Als persoon die graag reist en geniet van het leven is het belangrijk om voldoende te sparen. Reizen en genieten is jammer genoeg niet gratis. Het leven is namelijk niet goedkoop, maar kan in mijn ogen altijd goedkoper zolang we maar goed uitkijken. Daarom ben ik altijd aandachtig op zoek naar tips en tricks om zoveel mogelijk te kunnen besparen. Deze tips deel ik heel graag met anderen zodat ook jij aan het einde van de maand een extraatje over kan houden. Zo hebben we allebei snel voldoende geld verzameld om spoedig te kunnen genieten van een wijntje op een prachtige zuiderse bestemming.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.