Zo bereid je je tuin voor op de lente - Goedkoop.be

Zo bereid je je tuin voor op de lente

Kimberly
Door Kimberly
Laatste update op 0 reacties

Na een lange winter wil je weer opnieuw genieten van het zonnetje in je eigen tuin. Heerlijk toch als je hier lekker van kan genieten in je eigen tuin. Staat je gras meters hoog? Groeit er enkel onkruid? Zijn je tuinmeubelen al helemaal verschenen van de zon? In dit artikel gaan we voor een lenteproof tuin!

Verwijder onkruid

Geef onkruid geen kans, zorg ervoor dat het niet meegroeit met de lentezon. Verwijder het tijdig. Onkruid verwijderen doe je best handmatig, Pesticiden beschadigen namelijk je gras en de andere bloemen in de tuin. Hiervoor kan je best gebruik maken van een onkruidtrekker. Bij onkruidbestrijding tussen je tegels is het gebruiken van pesticiden wel een optie. Gebruik je liever geen chemische goedjes, verbrandt het dan. Verbranden heeft als voordeel dat er geen chemische middelen aan te pas komen. Ook dringt verbranding diep door tot in de wortel van het onkruid waardoor het niet meer zal terugkomen. Bij verbranden heb je de keuze tussen verbranding op gas en een elektrische verbranding. We raden hiervoor de elektrische verbranding aan. Dit heeft een aantal voordelen t.o.v. een gasverbranding. Je vermijdt zo het sleuren met zware gasflessen en de hitte hiervan is geconcentreerder.

Plant bloemen

Een tuin vol bloemen en planten is een kleurrijke en gezellige toevoeging aan je tuin. Het schept sfeer geeft je een fantastisch gevoel geven. Ga eens langs bij een bloemist of plantenwinkel.

Zorg dat je grasmaaier in orde is

Nu het weer tijd wordt om het gras te maaien kan je er maar beter voor zorgen dat je grasmachine klaar staat voor gebruik. Slijp de messen eens en zorg dat je voldoende benzine op voorraad hebt.

Poets je tuinmeubelen eens grondig

Na een paar maanden te hebben vertoefd in het tuinhuis kunnen je tuinmeubelen wel een opknapbeurt gebruiken. Poets ze eens grondig en bekijk of ze nog een hele zomer gebruikt kunnen worden. Zo niet, kun je eens een kijkje gaan nemen in een grootwarenhuis in de buurt. Je gaat niet noodzakelijk naar het grootwarenhuis ter vervanging van oude meubels.  Ook het creëren van een extra rustplek in de tuin kan jouw zomer beter maken dan de vorige. Wat dacht je bijvoorbeeld van een extra zithoek waar jullie gezellig een koffieklets kunnen houden. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf heel gemakkelijk een tuintafel van steigerplanken te maken.

Verzorg je terras

Je terras is de plek bij uitstek om eens lekker van het zonnetje te genieten. Geef het een frisse poetsbeurt. Hiervoor gebruik je best heet water gecombineerd met javel. Verspreid deze mengeling over je terras met een harde borstel en schrob al het vuil er af.

Bekijk eens wat leuke accessoires voor in de tuin

De opvulling van je tuin kan op verschillende manieren gebeuren. Ga voor gezelligheid en plaats bijvoorbeeld wat extra sfeerlicht of een fontein. Ook kan je bijvoorbeeld een leuke plaats voor een hangmat zoeken. Geniet van je lievelingsboek terwijl je heerlijk ligt te zonnen in je hangmat.

Vermijd gluurders

Grenst je tuin vlak aan de straat of kunnen de buren zomaar meekijken naar wat er allemaal in je tuin gebeurt? Niet zo prettig als je op privacy gericht bent. Natuurlijke beschutting, zoals een haag, kan hiervoor een oplossing bieden.


Ziezo, nu ben je helemaal klaar voor de lente. Kijk je er ook even hard naar uit als ons? Wacht trouwens niet te lang om je materialen te halen, de prijzen gaan enkel stenkel!

Over de auteur

Kimberly

Als persoon die graag reist en geniet van het leven is het belangrijk om voldoende te sparen. Reizen en genieten is jammer genoeg niet gratis. Het leven is namelijk niet goedkoop, maar kan in mijn ogen altijd goedkoper zolang we maar goed uitkijken. Daarom ben ik altijd aandachtig op zoek naar tips en tricks om zoveel mogelijk te kunnen besparen. Deze tips deel ik heel graag met anderen zodat ook jij aan het einde van de maand een extraatje over kan houden. Zo hebben we allebei snel voldoende geld verzameld om spoedig te kunnen genieten van een wijntje op een prachtige zuiderse bestemming.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.