Valentijn ideeën: 3x creatief met Valentijnsdag voor singles - Goedkoop.be

3x creatief omgaan met Valentijnsdag voor singles

Door
0 reacties

Op 14 februari is het weer Valentijnsdag, de internationale dag van de liefde. Als je geen partner hebt, is dit vaak een dag die niet snel genoeg voorbij kan gaan. Toch kan ook jij er een leuke en zinvolle dag maken. We hebben daarom 3 tips voor jou om deze dag op unieke wijze te beleven.

Valentijnsdag is de dag van de liefde, maar liefde is natuurlijk veel breder dan enkel de liefde voor je partner. Zo houd je bijvoorbeeld waarschijnlijk ook veel van je ouders, je bompa of je vriend(inn)en. Valentijnsdag is daarmee de ideale dag om iedereen te laten zien dat je van hen houdt, laat het niet zomaar aan je voorbijgaan!

1. Verras een eenzame oudere

Langzaam versleten en helaas ook vaak vergeten. Ouderen die in een rusthuis of woonzorgcentrum wonen mogen ook best eens verwend worden. Misschien ken je wel iemand die er verblijft?  Die mensen zijn vaak erg eenzaam en dat gun je natuurlijk niemand. Zeker niet op Valentijnsdag!

Breng ze daarom met Valentijnsdag eens een bezoekje, geef ze een mooi boeket bloemen, heerlijke chocolade en maak eens een praatje met ze. Ouderen vinden dit vaak erg gezellig, waardoor je hen een leuke dag bezorgt en je zelf de mooiste verhalen hoort over vroeger. 

Ga je geen bekende zoals je bomma bezoeken? Neem dan van tevoren wel even contact op met het woonzorgcentrum, ze vinden het namelijk niet altijd prettig als een vreemde ineens voor de deur staat.

2. Gratis knuffels

In de moderne tijd waarin we altijd verbonden en druk zijn wordt de kracht van een “fysieke” knuffel vaak onderschat. Die ene knuffel kan iemand net het gevoel van waardering of liefde geven dat die persoon nodig had.

Verspreid met Valentijnsdag de liefde en ga de straat op met een groot bord waarop de tekst “FREE HUGS” staat. Het leukst is om dit te doen in een drukke winkelstraat vol mensen. De eerste minuten zullen wellicht wat onwennig zijn, maar je zal zien dat mensen dit waarderen en zodra je de eerste paar knuffels hebt uitgedeeld, wil je het liefst de hele dag doorgaan. Als je de dag van slechts één persoon al goed hebt gemaakt is het de moeite waard, niet waar? Probeer ook zeker anderen aan om mee te doen!

Wil je dit graag vaker doen? Houd dan de website www.freehugscampaign.org in de gaten. Hier vind je informatie, speciale t-shirts en kan je je eventueel zelfs aanmelden om op de hoogte gebracht te worden van grote “Free Hugs” evenementen.

3. Echte vrienden heb je je hele leven

Geen partner en ook geen date kunnen vinden voor Valentijnsdag? Misschien zelfs last van een beetje liefdesverdriet? Wees niet getreurd! Nodig een vriend uit die je al een tijd niet gezien hebt of weinig spreekt. Bij échte vrienden maakt het niet uit hoe lang je elkaar niet ziet, áls je elkaar ziet is het altijd goed en gezellig. Je weet immers wat ze zeggen: “Echte vrienden zie je niet altijd, maar je weet dat ze er altijd zijn”.

Zo kan je een avond bijpraten met een vriend of vriendin of misschien zelfs een hele vriendengroep en maak je er samen een toffe dag van. Grote kans dat hij of zij ook geen zin had in alle clichés van Valentijnsdag. Treur niet tijdens deze dag, want vrienden zijn het beste medicijn.

 

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.