Buitenspel voetbal: simpel uitgelegd voor vrouwen! - Goedkoop.be

De buitenspelregel voor vrouwen uitgelegd!

Yvonne
Door Yvonne
Laatste update op 0 reacties

Morgen wordt het WK 2018 afgetrapt en op 18 juni spelen onze Duivels hun eerste wedstrijd. Leuk, al die matches, maar hoe zit het ook alweer met de buitenspelregel? Wij maakten een kort filmpje waarin de buitenspelregel duidelijk uitgelegd wordt – maar dan speciaal voor vrouwen!

Goedkoop.be kwam erachter dat veel vrouwen de buitenspelregel niet begrijpen. En dat is natuurlijk helemaal geen schande! Toch is het fijn als het WK aan de gang is, om te begrijpen hoe de regel precies in zijn werk gaat. Altijd leuk om met manlief en andere voetballiefhebbers om je heen mee te kunnen praten ;-P.

Daarom maakten we speciaal een filmpje waarin we je de buitenspelregel uitleggen op een vrouwvriendelijke manier. Kijk je mee?!

Snap je het nu? We zetten het graag nog even voor je om naar ‘voetbaltaal’. Het komt er dus op neer dat:

  • Wanneer de bal (portemonnee) gespeeld wordt tussen het doel en de laatste verdediger in, dan pas mag je de ‘verdediger’ voorbij.
  • Is de bal nog niet gespeeld? Dan mag je nog niet tussen de verdediger en het doel instaan… even wachten dus en op het juiste moment timen!

voetbal buitenspel

Het is natuurlijk lastig voor een scheidsrechter om dit goed te beoordelen, aangezien je dus zowel spelers van de aanvallende, als van de verdedigende partij in de gaten moet houden. Daarom wordt er tegenwoordig ‘doellijntechnologie’ ingezet, waarmee precies bepaald wordt of een speler buitenspel stond.

Hoe dan ook, nu jij de buitenspelregel snapt, praat jij er ook over mee!

Benieuwd naar meer WK-regels? Bekijk dan onze infographic ‘Voetbalregels voor vrouwen’.

Liever shoppen en korting scoren?

Wie weet ben je gek op voetbal en wil je alle wedstrijden zien, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je liever iets anders gaat doen… Shoppen bijvoorbeeld ;-).

buitenspel voetbal

Ook dat begrijpen we heel goed, en daarom verzamelen we alle WK-korting voor jou op één themapagina. Doelpuntkorting, gratis gadgets, kortingsbonnen: het komt allemaal voorbij op de WK-pagina!

En dat is nog niet alles, want op de WK-pagina plaatsen we ook toffe artikels. Lees alles over de tegenstanders Panama, Tunesië en Engeland, doe inspiratie op voor hapjes in driekleur en ontdek de leukste, voordelige WK-gadgets.

Kortom, we nodigen je graag uit om een kijkje te nemen en zelf te scoren!

> Naar WK-themapagina!

Over de auteur

Yvonne

Het is altijd fijn om interesses te combineren. Aan mijn passie voor beauty en lifestyle hangt best een flink prijskaartje. Gelukkig ontdek ik ook steeds de hoogste kortingen en codes, zodat ik dat trendy paar schoenen, fijn dagje wellness of de nieuwste nagellak toch voordelig koop. Vind je op Goedkoop.be niet meteen een code voor Sarenza, Albelli of een andere webshop? Spreek me even aan, ik ga voor je op zoek.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.