WK 2018 speelschema: alles over de Belgische tegenstanders! - Goedkoop.be

Panama, Tunesië & Engeland: alles over onze WK-tegenstanders!

Yvonne
Door Yvonne
Laatste update op 0 reacties

Het WK 2018 is van start en ons landje heeft de kwalificaties overleefd, tijd dus voor heel veel voetbalplezier en uren vermaak achter de buis! In de groepsfase nemen onze Duivels het op tegen Panama, Tunesië en Engeland. Laten we deze tegenstanders eens onder de loep te nemen…

We zetten niet alleen de tofste voetbalfeiten voor je op een rijtje, maar verklappen je ook waarom deze landen bijzondere vakantiebestemmingen zijn!

Onze eerste tegenstander: Panama

Op 18 juni 2018 om 17.00 uur vindt de eerste wedstrijd plaats van onze Duivels, tegen Panama. Je hebt vast wel eens van dit Midden-Amerikaanse land gehoord, maar wat weet je er verder over? Wist je het volgende?...

  • Panama is vooral bekend dankzij het Panamakanaal. Via dit kanaal is de doorsteek mogelijk tussen de Atlantische Oceaan en de Grote Oceaan.
  • Panama werd in de 16e eeuw bezocht door Columbus en was zo’n 300 jaar in handen van de Spanjaarden. In 1821 werd het land onafhankelijk.
  • Qua voetbal behaalde het Panamees voetbalelftal ooit de 29e plek (2014) op de FIFA-wereldranglijst. Vergeleken met België: zij behaalden in 2016 zelfs de 1e plek. Zou dat een makkie worden op 18 juni?
  • Afgelopen WK liep het elftal hun plaatsje mis, dit is zelfs het eerste jaar dat ze deelnemen! Hun dag van kwalificatie is zelfs tot nationale feestdag benoemd!

Panama als vakantieland

Panama grenst enerzijds aan Costa Rica en anderzijds aan Colombia. Vooral Costa Rica is momenteel al erg populair als vakantieland, vanwege de prachtige natuur, parelwitte stranden met helderblauwe zee en gezellige dorpjes. Maar wat bij velen onbekend is, is dat buurland Panama net zoveel moois te bieden heeft! Vooral als je houdt van een afwisselende natuur met veel nationale parken is rondtrekken in Panama de moeite waard.

panama

Hoe plan je een Panama vakantie? Vlieg bijvoorbeeld op de hoofdstad Panama-Stad, het kan met KLM. Retourtjes koop je hier vanaf €600. Kies nu of je op één bestemming wilt blijven. Panama-Stad ligt bijvoorbeeld aan het strand en er is genoeg te beleven. Wil je echt iets van het land zien? Dan is een rondreis perfect voor jou. Je stelt hem zelf helemaal naar wens samen door voordelige en kwalitatieve appartementen te vinden via Trivago.

Op naar match 2: Tunesië

23 juni om 14.00 uur neemt België het op tegen het Afrikaanse Tunesië. Graag zetten we hier een aantal Tunesische voetbalweetjes voor je op een rijtje:

  • Afrikaanse landen zijn in vergelijking tot Europa niet druk vertegenwoordigd in de groepsfase van het WK voetbal 2018. Dit jaar zien we naast Tunesië, ook Egypte, Nigeria, Marokko en Senegal schitteren. Tunesië won in de voorronde van Congo-Kinshasa, Libië en Guinee.
  • De laatste keer dat Tunesië zich plaatste voor de groepsfase was in 2006. Sindsdien is het land qua voetbal wat afgezwakt en behaalde in 2010 hun laagste ranking ooit op de FIFA-ranglijst, namelijk plek 65. Momenteel strijden zij vanaf plek 31 voor hun plek in de achtste finales.
  • De Tunesiër Taha Yassine Khenissi was vorig jaar topscorer in de Afrikaanse League. Vooralsnog ontbreekt hij echter in de selectie wegens een spierblessure. Vervelend voor Tunesië, voor het Belgische voetbalteam waarschijnlijk een voordeel.

Op reis in Tunesië

Heb je er al ooit eens aan gedacht om naar Tunesië op vakantie te gaan? Het land is bijzonder mooi, en zowel in zomer als winter is het aan de kust goed vertoeven. Let echter wel op, momenteel is het gebied nog uitgeroepen tot een veiligheidsrisicogebied (vooral in het Zuiden en binnenland – aan de kust zijn de risico’s beperkt). Dat er in de kustgebieden toch nog een risico heerst, heeft o.a. te maken met de aanslagen in de kustplaats Sousse.

tunesie

Toch bieden reisaanbieders sinds eind 2017 weer reizen aan naar Tunesië en dan met name naar het populaire vakantieoord Djerba. Wat je mag verwachten? Witte stranden, luxe resorts en niet te vergeten: extreem scherpe prijzen.

Een week all-inclusive Djerba kon een half jaar geleden al voor minder dan €300, ongelofelijk! Tegenwoordig zijn de prijzen iets gestegen, maar nog steeds bijzonder laag. Iets voor jou? Een kijkje nemen kan nooit kwaad – het aanbod ontdek je hier.

Nóg 1 overwinning te gaan: Engeland

Tijd voor de laatste wedstrijd van de groepsfase op 28 juni om 20.00 uur tegen Engeland.

  • Engeland kickte in de voorrondes onder andere buurland Nederland eruit. Jesse Lingard maakte de enige, beslissende goal.
  • Van 1930 tot 1938 speelde Engeland geen WK. Daarna kwamen zij op gang en mistten sindsdien geen enkel WK meer. Ze behaalden maar liefst 7 keer de kwartfinale en wonnen in 1966 zelfs het kampioenschap! Ook op het EK was het land steeds goed vertegenwoordigd.
  • Alle vier de delen van het Verenigd Koninklijk hebben een eigen voetbalteam: Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland. Engeland boekt daarvan veruit het meeste succes.

Ontdek Engeland vakantieland

londen

Panama en Tunesië zijn waarschijnlijk landen waar je nog nooit geweest bent. Grote kans dat Engeland daarentegen wel op je lijst staat. Het land heeft veel te bieden en vooral hoofdstad Londen is populair.

Denk jij eraan om een paar dagen op bezoek te gaan in het veelzijdige Londen? Lees dan zeker ons artikel ‘Citytrip Londen: zo plan je de reis aan de scherpste prijs’. Hier vergelijken we de prijzen van reizen met de trein, tegenover het vliegtuig, de bus, boot en auto. Zo, nu plan jij een goedkope vakantie naar de Engelse hoofdstad!

Over de auteur

Yvonne

Het is altijd fijn om interesses te combineren. Aan mijn passie voor beauty en lifestyle hangt best een flink prijskaartje. Gelukkig ontdek ik ook steeds de hoogste kortingen en codes, zodat ik dat trendy paar schoenen, fijn dagje wellness of de nieuwste nagellak toch voordelig koop. Vind je op Goedkoop.be niet meteen een code voor Sarenza, Albelli of een andere webshop? Spreek me even aan, ik ga voor je op zoek.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.