Verse kruiden invriezen + ijsblokjes maken: frisse tips! - Goedkoop.be

Gespot op TV OOST: slimme ijsblokjestips!

Door
0 reacties

Heb je onze bespaartip op TV OOST al voorbij zien komen? Wat leuk! Ben je nu toch ook wel heel nieuwsgierig geworden naar meer?! Goed nieuws, want Goedkoop.be staat boordevol korting en bespaartips. Dus snuffel eens op je gemak rond en scoor heel veel voordeel en inspiratie. Begin met dit artikel en ontdek nog meer onmisbare lifehacks! Vond je de kruidentip al een heel slim idee, dan heb je de rest nog niet gezien! Snel verder lezen en op zoek naar die andere bespaarideeën.

Heb je ons filmpje over hoe je verse kruiden langer bewaart nog niet gezien? Niet getreurd hoor, we delen het hieronder nog een keer.

Verse kruiden bewaren

Een plantje of bakje met verse kruiden is snel te veel voor één gerecht. Met als gevolg dat je de helft ervan moet weggooien. Jammer van de voedverspilling en de eurootjes. Gelukkig is dat met bovenstaande tip niet meer nodig. Je gebruikt de hoeveelheid kruiden die je nodig hebt en de rest vries je simpelweg met wat gesmolten boter of olie in. Een volgende keer dat je weer gaat koken met verse kruiden, hoef je het alleen nog maar uit de vriezer te pakken!

Heerlijke verkoeling

We blijven nog even bij de kruiden én ijsblokjes. Want de kruidenblokjes zijn prima te gebruiken bij gerechten, maar ook bij drankjes. Tijdens tropische zomerdagen lest niks de dorst zo goed als water. Maar misschien gaat de hele tijd water drinken ook wat vervelen. Dat los je simpel op door je water net even wat extra smaak te geven.

Hoe dan, zul je misschien denken? Wel maak bijvoorbeeld met wat verse munt ijsblokjes en laat deze dienst doen als dubbele verfrissing van je watertje; extra koel en met een verfrissend smaakje! Of gooi wat aardbeien of blauwe bessen in de ijsblokjesvorm, het ziet er nog leuk uit ook. Een grote ijsblokjesvorm waar het fruit zo ingaat, shop je hier bij HEMA.

Nog meer verkoeling!

En dan zijn we nog niet klaar met de ijsblokjes! IJsblokjes zijn namelijk niet alleen erg verfrissend in je drankje, ze koelen ook je verhitte lichaam prima af. Ben je op een zonnige zomerdag flink verbrand? Een goede remedie tegen zonnebrand is aloë vera. Aloë vera in de vorm van ijsblokjes werkt extra verkoelend. Dus pak die tube of flacon aloë vera (o.a. hier bij Drogisterij.net) erbij, vul een ijsblokjesvorm (misschien beter eentje die je daarna toch niet meer voor iets anders gebruikt) en vries in. Ben je verbrand, dan haal je wat blokjes uit de vriezer en wrijf je deze over de gevoelige, pijnlijke plekken.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.