Eigen website maken: zo doe je het in 3 makkelijke stappen! - Goedkoop.be

Een website maken? Doe het eenvoudig in 3 stappen!

Shaun Yap van One.com
Door Shaun Yap van One.com. Geplaatst door
0 reacties

Vroeger was het gebruikelijk een web developer in te schakelen om een eigen website te creëren. Met de techniek van tegenwoordig is het opzetten van een website eenvoudiger en kunnen de kosten van een web developer worden bespaard. Met automatische Website Builders en makkelijk te gebruiken software zoals WordPress, is het voor iedereen die ook maar een beetje verstand heeft van Microsoft Office mogelijk een eigen website te maken. Wij leggen je uit hoe.

Stap 1: Kies een domeinnaam en hosting pakket

Website van One.com

Diverse partijen bieden gratis hosting aan, echter hebben deze aanbiedingen kanttekeningen doordat het bijvoorbeeld niet mogelijk is de URL aan te passen en is de website voorzien van een advertentie die je liever niet wilt. Als je serieuze plannen hebt om een eigen website op te zetten, dan kan dit wel eens hét moment zijn om een domeinnaam en hosting pakket aan te schaffen. Het voordeel van een pakket is dat het enige wat je hoeft te doen is een pakket selecteren en een domeinnaam te kiezen die goed aansluit op de inhoud van je website. Ook is het mogelijk een gedeeld hosting pakket te kiezen. Voor nieuwe websites is dit prijstechnisch voordeliger.

Gouden tip van Goedkoop.be

Diverse partijen, zoals One.com bieden een all-in-one pakket aan inclusief hosting, een domeinnaam, één-klik-installatie van Wordpress en een Website Builder.

Stap 2: Kies een Website Building Platform

Vandaag de dag zijn er maar een klein aantal websites die niet gebouwd zijn op een CMS platform (CMS staat voor Content Management System). Dit soort platformen zijn niet alleen gebruiksvriendelijk, maar ook rijk aan mogelijkheden. Het beheren van blogposts maakt nu standaard deel uit van een CMS platform. Er zijn twee mogelijkheden waaruit gekozen kan worden: het gebruik maken van een Website Builder of een CMS platform.

Moderne Website Builders stellen je in staat een website te bouwen door het selecteren en slepen van onderdelen, vergelijkbaar met het maken van een PowerPoint presentatie. Veel van dit soort Website Builders geven je ook de mogelijkheid een template te gebruiken. Dit is een standaard opzet van een website. De meer gevorderde templates zijn ook responsive. Dat betekent dat de website zich automatisch aanpast aan het apparaat.

Website builder of wordpressEen CMS platform, zoals WordPress of Drupal, kent ook vele voordelen. Beide voorbeelden zijn open-source. Dat betekent dat veel vrijwilligers de mogelijkheid hebben het platform te optimaliseren. Daarnaast biedt de open-source het voordeel dat er een ruim aanbod is aan thema’s en plugins ter optimalisatie van je eigen website. Een CMS platform is eenvoudig te gebruiken, maar vraagt wel meer tijd en technische kennis dan een Website Builder.

Het grote voordeel van een een bedrijf als One.com, is dat beide mogelijkheden verwerkt zijn in één pakket zodat je zelf je voorkeur kunt bepalen.

Stap 3: Design en opzet

Tekenen van logoAfhankelijk van het platform dat je hebt gekozen, kunnen de volgende stappen wat afwijken.
Als je pakket bestaat uit een Website Builder, start deze via het configuratiescherm en ga direct aan de slag met het bewerken van de template voor het online zetten van je website.

Als je gebruik wilt gaan maken van WordPress, dan kan dit meestal via één klik geïnstalleerd worden via de hosting provider. Bij andere CMS platformen is het mogelijk dat WordPress handmatig geïnstalleerd dient te worden.

Als je eenmaal je favoriete CMS platform hebt geïnstalleerd, kan je aan de slag met het vinden van een mooie thema. Veel thema’s zijn gratis te verkrijgen. Als het gewenste thema is geïnstalleerd, kan de content worden toegevoegd aan de website.

Gefeliciteerd, je hebt nu een website die live staat!

 

Over de auteur

Shaun Yap van One.com

Shaun Yap is de Content Marketing Manager van One.com, een van Europa’s grootste web hosting providers.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.