Goedkoop bellen: alles-in-een of toch telefonie apart? - Goedkoop.be

Vaste telefonie voordelig bij alles-in-een: feit of fabel?

Door
Laatste update op 0 reacties

Heb jij nog een vaste telefoon in huis of overweeg je een nieuwe abonnement af te sluiten met een aanbieder, maar twijfel je of dit wel de moeite waard is? Wij hebben voor je uitgezocht of het nemen van een alles-in-één deal wel voordeliger is dan enkel TV & internet. Lees snel verder!

Je ziet het eigenlijk bij alle aanbieders (ook wel providers genoemd): de alles-in-één deals, waarbij je zogezegd korting ontvangt wanneer je TV, internet én vaste telefonie in één pakket afsluit. In de huidige tijd is het echter zeer de vraag of je de vaste telefoon wel nodig hebt. Daarnaast is het misschien wel voordeliger om vaste telefonie via een andere aanbieder af te sluiten?

Alles-in-één

Om een goed overzicht te krijgen hebben we de alles-in-één deals van alle aanbieders in België voor je op een rijtje gezet. Hierbij hebben we bewust gekozen voor het voordeligste abonnement dat zij aanbieden, gezien die over het algemeen geoptimaliseerd zijn voor de meeste huishoudens en dan ook het vaakst gekozen worden.

Let wel op: niet alle aanbieders bieden hun diensten aan in iedere regio, het kan dus zo zijn dat een bepaalde aanbieder voor jou niet mogelijk is. Verder is het belangrijk om een keuze te maken tussen een verbinding via de kabel of VDSL. Kijk hiervoor even goed welke aansluitingen jij in huis hebt.

Embed code
Aanbieders TV + Internet + Vaste telefonie
Aanbieders TV + Internet + Vaste telefonie
Aanbieder # TV Zenders Verbinding Snelheid internet Extra's Prijs p/m
Telenet 75 (15 HD) Kabel 100 mbps Gratis bellen 's avonds & in het weekend, gratis activatie (twv €50) €67,48
Proximus 80 (15 HD) VDSL 100 mbps Gratis bellen 's avonds & in het weekend, gratis installatie + activatie (twv €59) €58,95
Scarlet 28 (10 HD) VDSL 30 mbps Gratis bellen 's avonds & in het weekend, gratis activatie (twv €50), gratis Scarlet WiFi modem, 1 maand gratis alle Belgacom TV boeketten €39
SFR 130 (17 HD) Kabel 100 mbps Onbeperkt bellen €49
(tot 31-1-2017, daarna €63,49)
VOO 73 (14 HD) Kabel 50 mbps Gratis bellen 's avonds & in het weekend, gratis installatie (twv €60), gratis activitatie (twv €50) €54,95

Bovenstaande prijzen zijn verzameld op 18 februari 2016 en kunnen na verloop van tijd wijzigen.

Alleen TV & internet

Om een goed vergelijk te maken hebben we vervolgens een overzicht gemaakt van de goedkoopste pakketten van deze aanbieders zonder vaste telefonie. In onderstaand overzicht vind je dus de voordeligste pakketten voor enkel TV & internet.
Daarnaast hebben we in onderstaande tabel het prijsverschil opgenomen met het voordeligste abonnement inclusief vaste telefonie uit bovenstaande tabel. Hierdoor ontdek je dus in feite wat je extra betaalt voor het gebruik van vaste telefonie via dezelfde aanbieder. Let wel op dat de internet snelheid en de extra’s kunnen verschillen van de alles-in-één deal en je mogelijk dus ook andere voordelen misloopt.

Embed code
Aanbieders TV + Internet
Aanbieders TV + Internet
Aanbieders # TV Zenders Verbinding Snelheid internet Extra's Prijs p/m Prijsverschil met alles-in-één
Telenet 75 (15 HD) Kabel 30 mbps - €52,65 -€14,83
Proximus 80 (15 HD) VDSL 60 mbps - €46,95 -€12
Scarlet 28 (10 HD) VDSL 30 mbps Gratis activitatie (twv €50), gratis Scarlet WiFi modem, 1 maand gratis alle Belgacom TV boeketten €39 €0
SFR 130 (17 HD) Kabel 100 mbps - €58,99 +€9,99
VOO 73 (14 HD) Kabel 50 mbps Gratis activitatie (twv €50) €47,45 -€7,50

Bovenstaande prijzen zijn verzameld op 18 februari 2016 en kunnen na verloop van tijd wijzigen.

Alleen vaste telefonie

Is het goedkoper om je vaste telefonie vervolgens af te sluiten via een andere aanbieder, in plaats van een alles-in-één deal te nemen? Het antwoord is simpel: nee, dat is het niet. Een overzichtje vind je hieronder.

Embed code
Aanbieders vaste telefonie
Aanbieder vaste telefonie
Aanbieders Voorwaarden Prijs p/m
Telenet Onbeperkt in België, 2.000 belminuten naar Belgische GSM's, gratis naar buitenland €22,10
Proximus Onbeperkt naar vaste lijn & GSM in België na 17.00 uur en in het weekend.  €21,49
SFR Onbeperkt €14,30

Bovenstaande prijzen zijn verzameld op 18 februari 2016 en kunnen na verloop van tijd wijzigen.

Conclusie

We kunnen concluderen dat het opnemen van je vaste telefoon in een alles-in-één deal wel degelijk voordeliger is dan wanneer je dit los neemt. Enkel wanneer je digitale TV en internet van Telenet hebt is het maandelijks €0,53 goedkoper om vaste telefonie af te sluiten via SFR. De vraag is echter of dit in jouw regio mogelijk is. Ben je dus op zoek naar digitale TV, internet en vaste telefonie, is een alles-in-één deal een goede keuze voor jou.

Gouden tip van Goedkoop.be

Bel jij vaak met dezelfde vrienden of familieleden? Bekijk dan eens het aanbod van Mobile Vikings. Met deze prepaid dienst bel en sms je aan enorm voordelige tarieven of zelfs grotendeels gratis met andere zogenaamde "Vikings" (andere abonnees van Mobile Vikings). Bovendien kan je hier tegoed verdienen met je online aankopen in allerlei verschillende webshops!

Zoek je een goedkoop alles-in-één abonnement en is de snelheid van het internet of het aantal TV-zenders niet zo belangrijk voor jou? Bekijk dan zeker even de abonnementen van Scarlet!

Snel internet, onbeperkt bellen en veel TV-zenders via de kabel? Kijk dan zeker of SFR beschikbaar is in jouw regio. Let er echter wel op dat dit vanaf februari 2017 aanzienlijk duurder wordt.
Hiermee rekening houdend heeft Proximus mogelijk de beste deal voor jou, de verbinding verloopt echter niet via de kabel, maar via VDSL.

Bij een pakket met enkel TV en internet zijn Scarlet en Proximus de goedkoopste aanbieders, waarbij je bij Proximus geniet van sneller internet en meer TV-zenders.

Mobiel abonnement

Vaste telefonie is eigenlijk alleen interessant wanneer je relatief veel belt. Als je slechts occasioneel (minder dan 2 uur per maand) belt, is het mogelijk voordeliger om geen vaste telefonie te nemen, maar een mobiel abonnement.

Bel jij slechts nu en dan? Bekijk dan eens de mobiele abonnementen voor occasioneel bellen in onderstaande tabel. Kijkend naar het totaalplaatje is zeker een mobiel abonnement van BASE of Scarlet een zeer goede keuze!

Embed code
Mobiele abonnementen occasioneel bellen
Mobiele abonnementen occasioneel bellen
Aanbieder Belminuten SMS Mobiel internet Prijs p/m
Telenet 150 10.000 1 GB €15
Proximus 20 Onbeperkt - €10
  120 Onbeperkt 1 GB €15
Scarlet 150 1.000 50 MB

€8

VOO 120 Onbeperkt 500 MB €12
Mobistar 90 100 - €8
  120 Onbeperkt 500 MB €12
BASE 120 + onbeperkt naar BASE abonnees in het weekend Onbeperkt 50 MB €9
SFR (alleen mogelijk als toevoeging bij SFR pakket) 60 50 5 MB €4,99

Bovenstaande prijzen zijn verzameld op 18 februari 2016 en kunnen na verloop van tijd wijzigen.

Heb jij vragen naar aanleiding van dit artikel of misschien een goede aanvulling? Laat het ons weten in een reactie hieronder!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.