Goedkope skivakantie: scoor bergen voordeel! - Goedkoop.be

Coole vakanties met bergen voordeel: glijd naar de goedkoopste wintersport

Door
Laatste update op 0 reacties

Brr... de kou is weer duidelijk voelbaar , de winter is in aantocht. En dat betekent voor de echte sneeuwliefhebbers niets anders dan de opening van het skiseizoen. Sta je ieder jaar weer te trappelen van ongeduld om de lange latten op te mogen? Of ben je al even niet meer geweest, maar wil je nu de kids wat groter zijn, toch weer eens teruggaan?

Wel, boekte je eerder al ooit een wintersportvakantie, dan weet je dat er vele aanbieders zijn met nog meer keuze in wat dan ook. Als je niet precies weet wat je wilt, zou je nog wel eens bedolven kunnen worden door het veelzijdige aanbod. Ga je een week of maar een aantal dagen, wil je naar een bruisende plaats met veel après-skihutten of gaat de voorkeur uit naar een rustig dorpje, is een low-budget accommodatie meer dan voldoende of wil je iets luxer, moet er iets te doen zijn voor de kinderen?

Goedkoop.be bond de latten onder en gleed voor jou door het ski-assortiment. Onze voorbeelden geven je een idee van het aanbod. Daar nog enkele tips bij en je roetsjt zo op een voordelige, gepaste wintersportvakantie af.

Blijf ‘cool’

Dat er voor ieder wat wils is, is heel fijn. Maar omdat het aanbod in wintersportvakanties zo enorm is, kun je de weg nogal eens kwijtraken. Houd je hoofd koel en zorg allereerst dat je alle wensen op een rijtje zet.

  • Met wie ga je?
  • Naar welke bestemming, land, plaats?
  • Waar moet je accommodatie aan voldoen?
  • Met eigen vervoer?
  • Alles inclusief?
  • Eigen materiaal of daar huren?
  • Wat is het minimale/maximale budget?
  • Moet het kindvriendelijk zijn?
  • Hoe lang wil je gaan?
  • In welke periode?


Heb je dit al enigszins voor jezelf vastgesteld, dan wordt het zoeken een stuk eenvoudiger.

Gouden tip van Goedkoop.be

Sta je dan eindelijk op de latten, dan wil je die afdaling toch het liefst perfect in beeld brengen? Met de TomTom Bandit Action Cam leg je de mooiste herinneringen vast. De Action Cam is makkelijk te bevestigen, waterdicht tot 40 meter, laadt op zonder kabel, heeft geïntegreerde actiesensoren en ga zo maar door.

Ontdek de nieuwste telg van TomTom nu en zet je wintersportvakantie om in te gekke filmpjes.

Off-piste

Misschien een open deur die we intrappen, maar lees reviews van wintersporters die eerder in een bepaald gebied zijn geweest. Natuurlijk, iedereen is anders, en wat voor de één juist perfect is, kan voor een ander minder perfect zijn. Maar ga niet alleen uit van de informatie die de wintersportaanbieder je meegeeft (zij willen uiteraard ook alleen maar verkopen).

Vergelijk je rijk

Bij de diverse aanbieders van skireizen kunnen onderling grote verschillen zijn. In sommige gevallen zelfs voor een identieke reis. Het loont dan ook dikwijls om te vergelijken. Denk je, dit kan bijna niet voordeliger, kijk toch even verder. Je weet maar nooit wat die andere vakantieorganisatie voor je in petto heeft.

Bergen voordeel

Pik alle kortingen mee die je maar kunt krijgen. Uiteraard willen we allemaal zo voordelig mogelijk op reis. Dus let goed op de wat ondergesneeuwde kortingen. Heb je bijvoorbeeld een reis op het oog van 20 februari tot 28 februari en je zou korting krijgen als je reist vanaf 21 februari, ga dan bij jezelf te rade of een dag later vertrekken een grote ramp zou zijn.

Vroegboekkortingen, kinderkortingen, last-minute voordeel.... Laat niks aan je neus voorbijgaan.

Skimateriaal en skipassen zijn soms wel bij de reissom inbegrepen, soms ook niet. In dat laatste geval kun je deze vaak voordelig bijboeken. Ga zeker na of dit ook daadwerkelijk voordeliger is en of je niet toch goedkoper uit bent bij een verhuurder op de plaats van bestemming.

Laat je niet ondersneeuwen

Roetsj de hele infopiste af en lees alles, maar dan ook echt alles op de website, wat je zou moeten weten. Zo val je achteraf niet over bepaalde zaken, waarvan je niet op de hoogte was.

Sneeuwpret voor iedereen

Rustig met z’n tweetjes genieten van een winter wonderlandschap, met je vrienden de hele dag boarden om vervolgens, onder het genot van een pintje (of 2,3,4...) af te sluiten in de après-ski of met de hele familie dollen in de sneeuw... Bruisend, kindvriendelijk, rustig; hieronder voorbeelden bij elk type wintersportvakantie.

Après-skiën
8 vrienden (studenten) willen dolgraag naar een wintersportgebied gaan waar ook wat naast het skiën en snowboarden te beleven is. Het liefst niet met eigen vervoer en zo goedkoop mogelijk. Omdat ze weinig in de accommodatie aanwezig zullen zijn, hebben ze geen luxe nodig. Geen gezeul met ski’s en boards dus mogelijkheid tot huren moet aanwezig zijn. En dit alles in de lesvrije weken.

Embed code
Wintersport studenten
wintersport studenten
  Verblijf Skipas Vervoer Ski/Snowboard
Snowblend 4-2 tot 11-2 Valmeinier résidence 4p. vanaf €429 p.p. Incl. Bus = + €100 Vanaf €95/€115
Bizztravel 4-2 tot 11-2 Val Thorens
Appartement 4p. vanaf €539 p.p.
Incl. Incl. Vanaf €115

 

De eerste afdaling
Familie Goossens, met 2 kinderen van 4 en 7, wil in de krokusvakantie een paar dagen wintersport proberen. Vader en moeder hebben vroeger veel op de lange latten gestaan, maar nog nooit eerder zijn de kids meegeweest.

Hun voorkeur gaat dan ook uit naar een vakantie met kinderopvangmogelijkheid en skilessen. Kindvriendelijke omgeving waar ze niet omver geskied worden. En waar voldoende activiteiten voor de kleintjes zijn. Niet te duur, want de familie wil ook nog op zomervakantie. Dichter bij huis en met eigen vervoer zijn ook niet geheel onbelangrijke wensen. Zij boekten daarom hun wintersport bij TUI.

Even genieten
Het echtpaar De Smedt wil ook dit jaar weer de piste op. De bestemming maakt niet zoveel uit. Het liefst niet al te ver van huis, omdat ze maar voor enkele dagen gaan. Met eigen vervoer en eigen materiaal. Zij houden wel van wat comfort dus een accommodatie met uitstekende faciliteiten zou fijn zijn, en dat in een rustige omgeving. Landal Ski bleek de perfecte oplossing.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.