Waar moet je op letten bij het aanschaffen van lenzen? - Goedkoop.be

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van lenzen?

Eveline
Door Eveline
0 reacties

Lenzen zijn erg praktisch en bovendien nagenoeg onzichtbaar. Dat maakt lenzen een fijn alternatief voor een bril. Als je lenzen gaat dragen, zul je merken dat er heel veel mogelijkheden zijn.

Er zijn lenzen voor bijna elke soort oogafwijking en bovendien kunnen lenzen uit verschillende materialen bestaan. Wil jij nieuwe lenzen aanschaffen? Hier moet je op letten!

1. Zachte of harde lenzen

Grof gezegd zijn er twee soorten lenzen: zachte en harde lenzen. De meeste mensen starten met zachte lenzen, omdat je daar sneller aan went. Maar harde lenzen gaan langer mee, dus stappen veel mensen na verloop van tijd over op harde lenzen. Dat hoeft niet perse, maar kan wel een stuk voordeliger zijn op de lange termijn.

2. De juiste sterkte

Natuurlijk is het belangrijk dat de lenzen die je koopt de juiste sterkte hebben. Dat kan een + of - waarde zijn, maar er zijn ook lenzen die een cilindrische afwijking kunnen corrigeren. Bestel je lenzen via Sightful.be, dan kun je eenvoudig alle waarden invullen. Heb je lenzen aangeschaft en ben je tevreden? Dan kun je dezelfde lenzen gemakkelijk herbestellen, zonder dat je weer alles apart moet invullen.

3. Hoe lang wil je de lenzen dragen?

Bij het bestellen van lenzen heb je de keus uit verschillende soorten lenzen. Daglenzen gooi je aan het eind van elke dag weg. Ze zijn goedkoop, maar niet erg duurzaam. Het wordt daarom vaak aangeraden om te beginnen met daglenzen om eraan te wennen. Later kun je dan overstappen op lenzen die je twee weken kunt gebruiken of je gaat over naar maandlenzen. Je bent dan elke dag verzekerd van hygiënische nieuwe lenzen. Het bespaart je bovendien gedoe bij de douane omdat lenzenvloeistof alleen in kleine flesjes mee mag.

4. Laat je ogen regelmatig checken

Je hoeft niet bij elke nieuwe bestelling je ogen te laten meten. Maar het is wel goed om dit twee keer per jaar te laten doen. Daarmee worden veranderingen sneller opgespoord en kunnen je lenzen indien nodig worden aangepast. Zo draag je je lenzen comfortabeler en zie je beter. Tussendoor kun je lenzen bestellen zonder je ogen te laten checken, wat natuurlijk sneller en praktischer is.

5. De juiste lenzenvloeistof

Elk oog is anders. Daarom zijn er ook verschillende soorten lenzenvloeistof. Het kan best zo zijn dat je met het ene merk helemaal niet goed overweg kunt, terwijl je het andere juist heel fijn vindt. Dat kan te maken hebben met de hoeveelheid traanvocht of vetproductie in je oog. De lenzenvloeistof die voor de een heel fijn is, kan voor de ander een bron van irritatie zijn.

6. Zorg voor voldoende lenzenvloeistof

Lenzenvloeistof is een speciale vloeistof die de lenzen schoonhoudt. Het doodt bacteriën en zorgt ervoor dat de lenzen mooi schoon worden. Je leest online weleens tips dat water of gekookt water ook goed werkt. Maar… in water kunnen allerlei micro-organismen leven. Deze kunnen zorgen voor ontsteking van de ogen! Zorg dus altijd voor voldoende lenzenvloeistof om de lenzen in te leggen.

7. Check de prijs

De prijs van lenzen loopt uiteen. Dat hangt af van het type lens, maar ook van het merk. Wel is het zo dat online lenzen meestal goedkoper zijn dan de lenzen bij een opticien. Het is verstandig om te kijken waar de lenzen vandaan komen. Zijn de lenzen echt té goedkoop om waar te zijn, dan kan het materiaal van slechte kwaliteit zijn. Let dus op het merk en op de prijs en kijk of dat een realistisch bedrag is voor jouw type lenzen.

Lenzen dragen heeft veel voordelen. Je zit bijvoorbeeld niet meer met een beslagen bril als je van een koude naar een warme ruimte gaat. Ook heb je geen last van regen die het zicht slechter maakt. Maar wanneer je lenzen wilt dragen, moet je wel weten hoe je die het beste kunt kopen. Met deze 7 tips weet je zeker dat je eindigt met de juiste lenzen voor een goede prijs. Zo heb je het beste voor je oog én voor je portemonnee.

Over de auteur

Eveline

Ik ga voor jullie graag op zoek naar niet-alledaagse deals. Wanneer ik niet achter mijn computer zit om jullie de beste kortingen te kunnen voorschotelen, beklim ik waarschijnlijk ergens een rotswand of verover ik een gevaarlijk uitziende berg. Ik denk dat jullie het allemaal met me eens zijn: of we het nu hebben over kortingen of bergen, hoe hoger hoe beter!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.