Valentijnscadeaus voor een klein budget - Goedkoop.be

Valentijnscadeaus voor een klein budget

Eveline
Door Eveline
0 reacties

Kriebels in je buik? Een hart dat tekeer gaat? Proficiat, je bent verliefd! En wat een timing, want Valentijn staat weer voor de deur en dat is natuurlijk hét moment om je liefde bekend te maken. Ook wanneer je wel al een partner hebt, kun je Valentijn aangrijpen om de liefde tussen jullie te laten opvlammen.

Heb je een klein budget? Geen punt. Een origineel liefdescadeau heeft niets met geld, maar alles met romantiek te maken!

Romantische woorden

Of je nu een boekenliefhebber bent of niet, er is altijd wel een boek dat helemaal bij je past! Daarom zijn boeken ook zo’n tijdloze, fijne en persoonlijke cadeaus om te geven. Met het geven van een boek, laat je zien hoe goed je iemand kent. Je kiest immers heel bewust voor een bepaald onderwerp of een bepaalde schrijver waarvan jij denkt of weet dat het past bij degene voor wie het cadeau is.

Weet je niet van welke schrijver of dichter jou geliefde houdt, maar is hij of zij wel poëtisch aangelegd? Kies dan voor een mooi werk van een beroemde, romantische dichter als Shakespeare, Novalis of Goethe. Ben je wat minder literair aangelegd, kies dan bijvoorbeeld voor een bestseller die het onderwerp liefde behandelt, zoals The Rosie Project of Het Romantisch Misverstand. Wanneer jullie wel houden van een geintje, is een grappig boek als het F*c k it list book voor koppels ook heel leuk! Ben je zelf goed met tekst? Ga dan de ultieme uitdaging aan en schrijf een liefdesbrief!

Creatief met foto’s

Hoe romantisch is het om je eigen valentijnscadeau te maken? Koop of maak een mooi doosje en vul het met allemaal mooie foto’s of polaroids van jullie samen. Op de achterkant van elke foto schrijf je natuurlijk wat je zo leuk vond aan het moment waarop de betreffende foto gemaakt is. Het is eveneens tof om een leeg notitieboekje te kopen en hier bijvoorbeeld een bucket list en een aantal mooie berichtjes, foto’s en quotes in te schrijven en plakken.

Een ander idee is het inlijsten van een hele mooie foto van jullie samen, eventueel met een mooie boodschap van jou erbij geschreven. Een foto in laten lijsten is vrij duur, maar wanneer je het zelf doet is het al een stuk betaalbaarder! Je kunt daarbij uiteraard zelf kiezen hoe groot (en dus hoe duur) je fotocadeau wordt.

Liefde gaat door de maag

Ben jij een echte keukenprins(es) op het witte paard? Bewijs je liefde dan heel romantisch met een doos vol zelfgemaakte bonbons, chocoladebrokken of gebakjes in hartvorm! Op internet vind je tal van recepten met de mooiste ingrediënten. Wat dacht je van Frambozen pistache chocolade bark of schattige Hartenkoekjes?

Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt, maar succes heb je zeker: wie smelt er nou niet bij het krijgen van een doos vol zelfgemaakte liefdeslekkernijen? Ben je niet zo goed in de keuken? Er zijn ook genoeg online chocolaterieën die toffe valentijnscadeaus te bieden hebben!

Diner voor twee

Voor een romantisch etentje hoef je helemaal niet de deur uit. Hoe geweldig is het om je geliefde te verrassen met een romantisch diner met kaarslicht… bij jou thuis! Toegegeven, het vergt wat voorbereiding, maar het is het dubbel en dwars waard! Je kunt de gerechten zo moeilijk en duur maken als je zelf wilt, maar het hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn!

Dek de tafel mooi met kaarsen en een bloemetje en zorg dat je gerechten kiest die je gemakkelijk van tevoren kunt maken. Bereid bijvoorbeeld een lekker soepje en een ovenschotel voor en houd het toetje simpel: ijs met vers fruit valt meestal wel in de smaak. Zo hoef je op de avond zelf niet meer veel in de keuken te staan en heb je genoeg tijd om elkaar lang en diep in de ogen kijken. Ongetwijfeld wordt dit voor jullie een herinnering om nooit meer te vergeten!

Over de auteur

Eveline

Ik ga voor jullie graag op zoek naar niet-alledaagse deals. Wanneer ik niet achter mijn computer zit om jullie de beste kortingen te kunnen voorschotelen, beklim ik waarschijnlijk ergens een rotswand of verover ik een gevaarlijk uitziende berg. Ik denk dat jullie het allemaal met me eens zijn: of we het nu hebben over kortingen of bergen, hoe hoger hoe beter!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.