Thuis valentijn vieren met twee - Goedkoop.be

At home valentijn met twee

Leila
Door Leila
0 reacties

Dit jaar zullen we Valentijnsdag vooral thuis doorbrengen. We hebben voor jou een leuk en budgetproof idee om er toch een geslaagde avond van te maken. Organiseer zelf een etentje voor twee bij jouw thuis. Hieronder staan een aantal tips en tricks om ervoor te zorgen dat alles goed verloopt.

Plannen red je avond


Een goede voorbereiding verhoogt de kans op een leuke avond. Zorg dat je een dag op voorhand weet wat je zal koken en wat je ervoor nodig hebt. Het kan geen kwaad om een to-do lijstje op te stellen. Met een goede voorbereiding ben je flexibel en voorbereid op eventuele problemen. Daarnaast is de kans kleiner dat je iets vergeet.

Creëer een romantische setting


Je wil natuurlijk dat deze avond anders is dan een gewone doordeweekse avond. Om volledig in de mood te geraken, tover je jouw eetkamer om tot een romantisch paradijs. Haal je beste servies uit de kast en verspreid kaarsjes over de kamer. Je kan ook sfeerlichtjes ophangen of rozenblaadjes verspreiden. Daarnaast is het romantisch om een boeketje bloemen of een ander cadeautje klaar te houden voor je geliefde. Als laatste: dim de lichten en zet een leuk muziekje op. Je kan ook voor een spotprijsje leuke decoratie vinden in winkels zoals HEMA. Met deze tips zal er zeker een romantische sfeer heersen.

Liefde gaat door de maag


Zoals eerder vermeld is een goede voorbereiding noodzakelijk. Maak ook een ingrediëntenlijst, zodat je niets vergeet. Heb je geen inspiratie of weet je niet hoe je een menu moet samenstellen? Online vind je heel wat lekkere en makkelijke recepten. Daarnaast kan je inspiratie halen door bestaande menu’s van restaurants te bekijken.

Begin met een voorgerechtje zoals soep en voeg wat room toe in de vorm van een hartje om je partner te verrassen. Hierna is het tijd voor het hoofdgerecht. Om punten te scoren kan je het lievelingsgerecht van je partner maken. Ben je geen culinaire held? Simpele gerechtjes maak je met pasta of rijst. Ligt dat ook niet binnen je kunnen? Tegenwoordig leveren er heel wat restaurants maaltijden of kan je ze gaan afhalen. Vergeet niet om een lekkere fles wijn klaar te zetten.

Natuurlijk mag een dessert niet ontbreken op deze liefdevolle avond. Je kan gaan voor een lekkere taart of cake. Heb je wat meer tijd? Dan kan je ook kiezen om zelf chocomousse of chocolade moelleux te maken. Let op: begin op tijd om problemen te voorkomen. Tot slot is het romantisch om een portie te delen met je geliefde.

Laat de afwas voor morgen zodat je voluit van je avond kan genieten.  

Nog meer tips

Is de avond nog jong? Dan zijn er nog een aantal romantische activiteiten die je kan doen.
Bij mooi weer kan je een avondwandeling maken om het eten wat te laten zakken. Een ander idee: laat een wensballon los. Je vindt online op verschillende websites zo'n ballon. Wat heb je nodig? De ballon, een pen, een kaarsje en natuurlijk een wens. Schrijf je wens op de ballon en steek het kaarsje aan. Laat de ballon niet onmiddellijk los, wacht tot de hete lucht de ballon vult anders zal die niet opstijgen. Kijk samen hoe jullie wensballon verdwijnt in de lucht. Hopelijk komen jouw wensen uit! Tot slot kan je natuurlijk een romantische film opzetten of elkaar een massage geven. Geniet van elkaars gezelschap.

Met deze tips zal je een zorgeloze, romantische en succesvolle avond beleven!

Over de auteur

Leila

Als echte avonturier en levensgenieter vind ik het belangrijk om geld te besparen. Zo kan ik steeds nieuwe uitdagingen aangaan. Je kan wel zeggen dat ik altijd op zoek ben naar de beste deals. Natuurlijk deel ik deze graag met anderen zodat iedereen optimaal kan genieten van het leven.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.