Extra goedkoop speelgoed scoren voor Sinterklaas? - Goedkoop.be

Extra goedkoop speelgoed scoren voor Sinterklaas?

Eveline
Door Eveline
Laatste update op 0 reacties Meer Sinterklaas

De sinterklaasperiode is voor de kindjes natuurlijk een boeiende tijd, maar voor de ouders betekent het ook dat ze opnieuw diep in de geldbuidel moeten tasten. En dat terwijl de eindejaarsfeesten er al zitten aan te komen.

Natuurlijk wil je je kindje het feestelijk gebeuren niet ontnemen, maar besparen is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Wij geven je dan ook vier tips mee om te besparen op het sinterklaasfeest.

Koop op voorhand

Het is opvallend hoe de speelgoedprijzen rond de sinterklaasperiode net iets hoger liggen. Dat komt natuurlijk door het spel van vraag en aanbod. Omdat Sinterklaas jaarlijks al het speelgoed opkoopt, stijgen de prijzen voor de ouders. Daarom is het aangeraden om op tijd te beginnen met het kopen van speelgoed. Momenteel staan bijvoorbeeld een aantal producten van Paw Patrol nog in promotie, maar rond de sinterklaasperiode kan je dergelijke promoties wel vergeten. Eind november, rond Black Friday, kan je wel nog een aantal promoties scoren op de grotere en duurdere cadeaus.

Beperk het aantal cadeautjes

Voor kindjes is draait het toch vaak rond het hele sinterklaasgebeuren en gaat het eigenlijk minder om de cadeautjes zelf. De tekeningen, de intocht, de leuke programma’s op tv en de gekke capriolen van roetpiet is waar ze het voor doen. Natuurlijk willen ze nog steeds enkele leuke cadeautjes, maar het is zeker niet zo dat kinderen gelukkiger zijn omdat ze duurdere cadeautjes krijgen.

Hanteer daarom de vier-cadeautjes-regel. Je geeft je kind dan één stuk speelgoed dat hij of zij echt graag wil. Dat mag dan ook iets duurder zijn, zoals een startersset van Gravitrax. Daarnaast geef je je kindje een cadeautje dat gewoon praktisch is, zoals een leuke nieuwe boekentas. Vervolgens geef je je kind een leescadeau en daarnaast een kledingstuk. Dat kunnen bijvoorbeeld ook nieuwe voetbalschoenen zijn. Door cadeautjes te geven die je anders ook had moeten kopen, doe je uitschijnen alsof Sinterklaas wel heel gul is terwijl je niet onnodig extra geld uitgeeft.

Bezoek speelgoedruilplaatsen

In Vlaanderen is het concept nog niet zo bekend, maar in Nederland vinden er jaarlijks op meer dan 120 plekken speelgoedruilmarkten plaats. Het concept van zo'n Recycle Sint is vrij eenvoudig: je kan er speelgoed dat in goede staat is inleveren en daarvoor ontvang je dan een aantal punten. Die punten kan je nadien inzetten om er ander speelgoed aan te schaffen. Als je geen speelgoed kan inzetten, kan je er ook gewoon punten kopen. Afdankertjes waar de kindjes intussen te oud voor geworden zijn, krijgen zo een nieuw leven. Je maakt daarnaast je kindje blij en je zorgt ervoor dat de afvalberg niet onnodig groter wordt. Snel even de grens over en goedkoop speelgoed scoren is dan ook de boodschap.

Ga voor de juiste inkleding

Kindjes laten zich nogal snel in de luren leggen. Daarom kan je het allemaal wat grootser laten lijken door bijvoorbeeld mandarijntjes te leggen in combinatie met een aantal eenvoudige cadeautjes. Druk enkele kleurplaten af die je op het internet vindt, gebruik extra grote strikken en plaats een cadeautje op een grote stoel zodat het nog net wat groter lijkt.

Over de auteur

Eveline

Ik ga voor jullie graag op zoek naar niet-alledaagse deals. Wanneer ik niet achter mijn computer zit om jullie de beste kortingen te kunnen voorschotelen, beklim ik waarschijnlijk ergens een rotswand of verover ik een gevaarlijk uitziende berg. Ik denk dat jullie het allemaal met me eens zijn: of we het nu hebben over kortingen of bergen, hoe hoger hoe beter!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.