4 tips om te besparen op bedrukte promotieartikelen - Goedkoop.be

4 tips om te besparen op bedrukte promotieartikelen

Eveline
Door Eveline
Laatste update op 0 reacties

Op een beurs, in je kantoor of voor het station: iedereen krijgt graag een geschenkje. Door het te bedrukken, heb je meteen goed promotiemateriaal om je onderneming blijvend onder de aandacht te brengen.

Heb je geen reuzegroot budget om promotiemateriaal te bedrukken? Dan zijn er verschillende manieren om de kosten te drukken. Hieronder geven we je alvast vier tips mee om extra goedkoop promotiemateriaal te bemachtigen.

Leg vooraf een budget vast

Aan promotiemateriaal kan je natuurlijk zo veel spenderen als je zelf wil. Ga je bijvoorbeeld pennen bedrukken? Dat kan al vanaf € 0,07 per pen. Natuurlijk kan je dan wel niet meteen een pen verwachten die luxe uitstraalt en die perfect in de hand ligt, maar zo'n klein cadeautje kan er wellicht wel vanaf. Wil je gek doen? Dan kan je pennen bedrukken die meer dan 100 euro kosten. Het toont aan hoe groot het prijsverschil kan zijn. Je hoeft echt niet voor de goedkoopste optie te gaan, maar door vooraf even een vast budget op te leggen en rekening te houden met een aantal kwaliteitseisen voorkom je dat je onnodig veel geld uitgeeft. Goed nadenken over je uitgaven is dan ook de eerste stap naar besparen.

Sla de handen in elkaar

Je hoeft heus niet altijd alle kosten zelf te dragen. Zo kan je samenwerken met anderen en de kosten delen door samen promotiemateriaal te bedrukken. Niet al het promotiemateriaal is hiervoor geschikt, maar dankzij de twee drukvlakken die telkens even groot zijn is goedkoop aanstekers bedrukken bijvoorbeeld wel een optie. Aan de ene kant van de aansteker staat er dan promotiemateriaal voor jouw camping en aan de andere kant vind je meteen ook promotiemateriaal voor het nabijgelegen buurtwinkeltje. Jullie snoepen dan geen klanten van elkaar af, maar jullie proberen elkaar te versterken.

Een extra voordeel is dat jullie door de samenwerking misschien wel een grotere oplage kunnen laten bedrukken waardoor de instelkosten over een groter aantal stuks kan worden verdeeld. Alleen maar voordelen dus.

Korting claimen

We hoeven het vast niet te zeggen maar er zijn vaak allerlei manieren om een mooie korting te claimen op je bestelling. Zeker online zijn er wel een aantal kortingscodes te vinden. Bij sommige websites zoals IGO Promo is het dan weer mogelijk om je in te schrijven op de nieuwsbrief en direct 10% korting te ontvangen op de volgende bestelling. Plaats met andere woorden niet zomaar een bestelling, maar ga eerst even na of je niet extra kan besparen.

Offertes vergelijken

Ten slotte is het zoals altijd aangeraden om niet zomaar met de eerste de beste leverancier in zee te gaan. Vraag een aantal offertes aan en maak de vergelijking. Gaat het om een wel heel grote bestelling? Dan is het soms mogelijk om offertes tegenover elkaar uit te spelen. Neem contact op met het sales team, geef aan dat je een betere offerte hebt ontvangen en vraag even na of ze geen beter voorstel kunnen doen. Vragen staat vrij en soms sleep je wel degelijk een mooi voorstel in de wacht.

Over de auteur

Eveline

Ik ga voor jullie graag op zoek naar niet-alledaagse deals. Wanneer ik niet achter mijn computer zit om jullie de beste kortingen te kunnen voorschotelen, beklim ik waarschijnlijk ergens een rotswand of verover ik een gevaarlijk uitziende berg. Ik denk dat jullie het allemaal met me eens zijn: of we het nu hebben over kortingen of bergen, hoe hoger hoe beter!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.